Najbolj smešno mi je ko med poukom profesor namesto dvojine uporablja množino pa ga z velikim veseljem popravim

/\/\4t3j napisal/-a:Primer:
Učis se o predlogu s/z........ni večje bedarije kot pa teorija o tem. Vsak, ki govori slovensko ne bo potreboval teorije o tem, ker je to že 'prirojeno'. Ne moreš se zmotiti, v šoli pa ti bo slavist težil o neki teoriji.
Takšnih in podobnih primerov je pa še veeeeeeeliko več.
kr.ena napisal/-a:/\/\4t3j napisal/-a:Primer:
Učis se o predlogu s/z........ni večje bedarije kot pa teorija o tem. Vsak, ki govori slovensko ne bo potreboval teorije o tem, ker je to že 'prirojeno'. Ne moreš se zmotiti, v šoli pa ti bo slavist težil o neki teoriji.
Ni res. Od kod potem konstantne napake pri uporabi predloga s-z, tako v pisanem kot govorjenem jeziku? In to s strani avtorjev, ki so rojeni Slovenci in naj bi imeli to "prirojeno".
/\/\4t3j napisal/-a:Sami slavisti povsod... Jaz nikoli nisem maral slovenščine(kot predmet v šoli), niti mi nikoli nikjer ni pomagalo znanje iz slovenščine(kot predmeta) in za mene so slavisti ljudje, ki nimajo v življenju ničesar bolj pametnega za početi, kot pa da se učijo neke nore teorije o jeziku. Edino kar je pomembno, je da znaš napisat prošnjo, spis, opravičilo itd., drugo pa je za mene pač nepotrebno znanje, ki ti nikoli ne bo pomagalo(vsaj meni ni, pa zato nimam nič manj od življenja).
Primer:
Pa brez zamere, takšno je pač moje osebno mnenje.
Smreka napisal/-a:/\/\4t3j napisal/-a:Sami slavisti povsod... Jaz nikoli nisem maral slovenščine(kot predmet v šoli), niti mi nikoli nikjer ni pomagalo znanje iz slovenščine(kot predmeta) in za mene so slavisti ljudje, ki nimajo v življenju ničesar bolj pametnega za početi, kot pa da se učijo neke nore teorije o jeziku. Edino kar je pomembno, je da znaš napisat prošnjo, spis, opravičilo itd., drugo pa je za mene pač nepotrebno znanje, ki ti nikoli ne bo pomagalo(vsaj meni ni, pa zato nimam nič manj od življenja).
Primer:
Pa brez zamere, takšno je pač moje osebno mnenje.
Sj zato je pa tak stanje v medijih, da se samo križaš nad vsemi napakami, ker ljudje tako razmišljajo...
Meni se pa zdi poznavanje oz. vsaj pravilna uporab slovenščine v javnosti ena bistvenih stvari, ki naj bi jo Slovenec obvladal. S tem kaže ne samo na neko kulturno izobrazbo, ampak tudi spoštovanje jezika in naroda.
Če vam take stvari pač niso pomembne, je najbolj da se pričnemo sporazumevati kar s tuljenjem. A se sploh zavedaš, kaj pomeni razvoj jezika za razvoj civilizacije?
In v šoli nas ne učijo kaj preveč teorij, ampak nas učijo, kako je naš jezik sploh sestavljen in kako se na podlagi te sestave pravilno tvori oz. uporablja.
In jaz imam veliko stvari v življenju za početi, ne bom ravno raziskovala starocerkvene slovanščine, se bom pa trudila pravilno izražati.
Poleg vsega je pa jezik živa tvorba, ki se spreminja, zato ga je potrebno raziskovati in nadgrajevati ravno tako, kot znanstveniki raziskujejo ne vem kakšne genetske zadeve... ali pač kaj podobnega.
Jaz vse medije razumem, nisem pikolovski in me zanimajo informacije, ki jih dobim. Me ne moti, če nekdo govori v svojem narečju in jaz se ne križam, ko gledam 24ur. Jaz tudi ne bom razvijal visoke civilizacije in me to zato ne zanima, v primeru, da bi mi zborni jezik prinesel par tisoč evrov, bi spremenil mnenje. Slovenski jezik spoštujem in ga imam rad.
Smreka napisal/-a:Jaz vse medije razumem, nisem pikolovski in me zanimajo informacije, ki jih dobim. Me ne moti, če nekdo govori v svojem narečju in jaz se ne križam, ko gledam 24ur. Jaz tudi ne bom razvijal visoke civilizacije in me to zato ne zanima, v primeru, da bi mi zborni jezik prinesel par tisoč evrov, bi spremenil mnenje. Slovenski jezik spoštujem in ga imam rad.
Ja, splošna izobrazba te tud jeb*. Jezika niso "izumljali" znanstveniki, ampak preprosti ljudje....
Kar se pa tiče razvijanja jezika... Sem videla da pišeš v kulturo prehranjevanja, kako se jo je treba držati. Zakaj pa ne ješ kar s tal ali pa na postelji? Kaj pa imaš od tega, če ješ vsakič z drugega krožnika?
Hm....bonton tako veleva a ne? No, bonton veleva tudi kulturo izražanja
Smreka napisal/-a:Sej se mi ne da prerekat..ampak kaj ma pa pravilna slovnica veze samo z zbornim jezikom??? Sej menda govoriš pogovorno? Ne vem no... menda je fajn da znaš pravilno sklanjat, spregat, uporabljat dvojino, pravilne predloge, prislove...
U redu, sem zaključila.