missT* napisal/-a:Vidim, da imate vse neka draga očala. Mene pa zanima kakšna bodo letos sploh v modi? Katere oblike se bodo nosile?
In...Mislite, da se dobi za cca. 50 eur neka dobra, kvalitetna in lepa sončna očala? Mi je škoda dati 200 ali 100 eur za ena sončna očala, glede na to, da še nimam nekih ogromnih prihodkov.

Če katera ve kje... naj pove za kakšno trgovino v Ljubljani

Hvala

Ker imam malenkost vec izkusenj s temi soncnimi ocali in ker vsakodnevno pac poslusam in gledam te zadeve povem tako .. kvalitetnih in poceni ocal ni... Za kaksnih 50-100€ dobis k vecjemu kak sisley, morgan, benetton,... tu se zadeva konca. UV zascita in vse ostalo ni toliko vprasljivo, ker je boljse vsaj nekaj kot nic. Okol same plastike pa ala vera tistemu ki se mu da vsak teden okol optika skakat da mu ponovno nastavi vse, tako da so ocala spet udobno nosljiva.Kar se tice rang drazjih ocal, lahko zacnemo nastevat kak Missoni, exte, john richmond, laura biagotti,gf ferre .. ta ocala so nekje od 120-200-250€. Pri nekaterih firmah npr. richmond in ferre je cist odvisno al majo ocala kamencke al ne in temu je potem cena tut primerno visja. Plastika in UV zascita sta pri teh ocalih ze zelo dobri in se mi zdi da vsak ki mu ni vseeno za svoje oci, in da nekaj na kvaliteto, bo dal toliko denarja, ker ocal tut ne kupujes vsako sezono.
In na zalost obstaja se najvisji rang (cenovno) kot so gucci, dior, hugo boss, max mara,bvlgari, katerih cene segajo tudi do 600€ in verjetno kak poseben model se vec,ki zal ni dosegljiv za vsak zep.UV zascita in trpeznost, ter kvaliteta teh ocal sploh niso vprasljiva.
Zavedat pa se morate, da vsakrsno puscanje ocal na armaturki, soncu, radiatoru, snegu ali kjerkoli pac skoduje plastiki in lahko ocala v zelo kratkem casu zgubijo obliko.Plastika pac ni diamant in ob nepravilni negi in uporabi, kmalu postanejo neuporabna. Da se pa popolnoma vse nastavit, s segrevanjem in ostalimi metodami, tako da ce vam kje lezijo ocala ki so vam se vsec vendar je ena stran visje kot druga, nesite k optiku, vam bo popravil.
Kar se pa tice mode letosnjih ocal ... Se vedno so na sceni velika ocala, veliko je plastike, veliko okroglega. Se vedno je ogromno blescic, se mi zdi da sploh bvlgari ne neha s temi swarovski kamencki.
Tako, toliko z moje strani, ce pa katero se kaj zanima pa naj kr vprasa.
Riba plava in rdeca.Bil je bled in bohinj.Srbela ga je peta in sesta.Znal je brat in sestra.