Ko pride fant,... zapostavljamo prijatelje

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

purple_rain napisal/-a:
kai napisal/-a:Ugovarjam: resni fanti ostanejo, prijatelji pa večinoma grejo. Vsaj po mojih izkušnjah.
Ugovarjam: po tej "teoriji" bi moglo pisat "resen fant" ostaja..mislm, moral bi bit potem vedno in skoz, od začetka do konca, samo eden, ki bi ostajal z nami. Pa žal pač ni tako..

ljubezen je pač tveganje. enim rata, drugim ne... pomembno je samo, da ko se človek spušča v vezo, se spusti s samozavestjo, da bo stvar trajala večno. če ima strah in če razmišlja, da se lahko zveza nekoč konča, obstaja velika verjetnost, da se bo to tudi zgodilo...
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Jochie napisal/-a:
purple_rain napisal/-a:
kai napisal/-a:Ugovarjam: resni fanti ostanejo, prijatelji pa večinoma grejo. Vsaj po mojih izkušnjah.
Ugovarjam: po tej "teoriji" bi moglo pisat "resen fant" ostaja..mislm, moral bi bit potem vedno in skoz, od začetka do konca, samo eden, ki bi ostajal z nami. Pa žal pač ni tako..
ljubezen je pač tveganje. enim rata, drugim ne... pomembno je samo, da ko se človek spušča v vezo, se spusti s samozavestjo, da bo stvar trajala večno. če ima strah in če razmišlja, da se lahko zveza nekoč konča, obstaja velika verjetnost, da se bo to tudi zgodilo...
Ja, se strinjam, in brez skrbi, da vem, kakšno "tveganje" je, ampak se mi zdi, da je mal število primerov, v današnjem svetu, ko je res samo resen fant(oz. pač partner/ica) stalnica v našem življenju - pač tud teli se menjajo, pa no matter kolk resno je zgledal, žal se slej ko prej neki nekje zalomi in gre narobe. :?
"Edina stalnica so spremembe". Torej vsi odhajajo in prihajajo in se spreminjajo? :)
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a iluzija »

purple_rain napisal/-a:"Edina stalnica so spremembe". Torej vsi odhajajo in prihajajo in se spreminjajo? :)

Spremembe, ki jih je treba pri človeku tudi sprejet. Najbolj grozno je, da meni kolegica očita kako zelo sem se spremenila odkar sem v resni zvezi. So what? Naj me sprejme tako kot sem, z vsemi mojimi spremembami. Kje je dokaz, da se ona ne spreminja?

Ampak, da vsi odhajajo in prihajajo... Ne bi rekla. Kdor želi, naj ostane. Da pa je odhajanje tako pogosto danes, je pa kriva samo ta moderna družba, ki išče povsod vsaj eno napako kot dlako v jajcu. Išče napake tam kjer jih ni. Če pa že so, jih pa napihnejo tako, da je lahko dober izgovor za njihov odhod.
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a iluzija »

AJa... Se je pa treba sprijaznit, da se določeni stiki porazgubijo, čeprav si tega nujno ne želiš. Se trudiš ohranit stik pa kar ne gre pa ne gre... (to je bolj mišljeno za prijateljstva)
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a softTouch »

tud prijatelji pridejo in grejo,ne glede na to kako dobri prijatelji smo včasih bili
v osnovni šoli maš prijatelje,ko prideš na srednjo jih ziher en del "odpade",ker nisi več na isti šoli,ker se izoblikujejo nova prijateljstva...pol greš na faks in je podobna stvar,le da si že malo bolj odrasel in veš kdo je res iskren prijatelj in kdo samo kolega.potem počasi pridejo službe,družina,otroci,to so vsi dejavniki zaradi katerih se človek spreminja in mora čas preusmerjati tudi kam drugam,ne samo v prijatelje.logično,da v osnovni in srednji šoli ves čas tičiš s prijateljicami,ampak ko odraščaš se to pač spremeni.
kai
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a kai »

purple_rain napisal/-a:

kai napisal/-a:..se spreminjamo. Fant ostaja. ker se spreminja z žensko, prijatelji se pa spreminjajo po svoje. Vsak raste v svojo smer, če pa imaš nekoga, s komer želiš deliti življenje na nivoju zakona, se morata razvijati skupaj.
Dokler se pa tak ne najde, se menjajo fantje, IMHO.

Seveda, resen fant je tuki mišljen. In dokler ne pride, se menjajo, tega sploh nism zanikala :)

Jaz bi v bistvu poudarila rada to, da se prilagajaš in učiš živeti s fantom in ne s prijatelji, iz česar sledi, da je fant stalnica.

Ne govorim pa o tistih redkih prijateljih, ki te že tako ali tako spremljajo celo življenje in te celo življenje tudi bodo. K to js vrednotm že skor kot familijo in ne več kot frende :)
bounce around kai like bunniez
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a ANGELgirl »

Jaz sem po 3letni zvezi ugotovila, da sem pravzaprav izgubila skoraj vse prijatelje. Pač nisem mogli razumeti, da imam fanta in da gremo lahko skupaj na pijačo, ker pač želim imeti njega ob sebi ter želim da se razume z mojimi prijatelji. Sedaj imam par prijateljic, ki razumejo kaj pomeni biti zaljubljen, tako da gremo velikokrat tudi na double date :lol:
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

kai napisal/-a:Jaz bi v bistvu poudarila rada to, da se prilagajaš in učiš živeti s fantom in ne s prijatelji, iz česar sledi, da je fant stalnica.
Hm, prijatljem se pa ni treba prilagajat?
kai napisal/-a:Ne govorim pa o tistih redkih prijateljih, ki te že tako ali tako spremljajo celo življenje in te celo življenje tudi bodo. K to js vrednotm že skor kot familijo in ne več kot frende
Tud oni niso "for granted". Tud z njimi je treba sklepat kompromise in se prilagajat.

Ja, sej vem, probat je treba vse usklajevat, sam včasih žal ne gre..
kai
Komunikatorka
Komunikatorka

JA, samo se boš človeku, s katerim misliš živeti, prilagajala bolj kot prijateljev, s katerimi boš hodila na kufete al neki?
Dead_kid
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Dead_kid »

Moja bf je hodila s fantom, pa on ni zapostavljal prijateljev, temveč njo :eek: . Nikol ni meu časa, pa zmerej ene bedne izgovore (pikniki and stuff like that).
You migt think i ain't worth a dollar, but i feel like a millionare.
kai
Komunikatorka
Komunikatorka

Točno to. Zelo težko je ujeti ravnotežje. On je izbral prijatelje. In če bi moj to naredil.. au, samo to lahko rečem.
Uporabniški avatar
GloR-Red
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a GloR-Red »

Dead_kid napisal/-a:Moja bf je hodila s fantom, pa on ni zapostavljal prijateljev, temveč njo :eek: . Nikol ni meu časa, pa zmerej ene bedne izgovore (pikniki and stuff like that).

tut js mam tako frendico k fantu več časa da frendom k njej. v mojem primeru pa nimam takih problemou. na srečo. skupi sva prbižn pou tedna če rata, še zmer pa mava dost cajta za fax, frende, familjo...soboto ali petk mava rezerviran za svoje frende in greva ločeno vn. je pa huj varjanta ko majo use frendice fante. in takrat šele zmanka cajta,da bi šle usaj na eno kofe na tedn. :?
Love yourself. Be fatal.
mirella
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mirella »

jooj kko sovrazim to zapostavljanje. Mela sm tipe ampak sm istocasno sem si vzela čas za prijatlce in kolegice. Ful je grdo ko te tko nekdo "skoraj zavrže" zarad partnerja. pri eni osebi sem to izrazito čutila in ni lep občutek. Najhujše pa je, ko se frendica skrega s tipom pol pa mene kliče pa meni joče. Nisem sebična, rada pomagam, ampak zakaj samo ko ji je hudo poklice? Ko ji je lepo z njim je pa ni nikjer? Si nemore najdet 30 min casa na teden niti za eno kavico?? v glavnem bedne fore! Zato sama tega nikoli ne delam. Tipa lahko najdeš za vsakim vogalom, pravega prijatelja ne!
Life is not the amount of breaths you take,
it's the moments that take your breath away.
Sugar_baby
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Sugar_baby »

Ena je napisala da se zaradi menjave okolice (srednja šola, fax) frendi skos menjavo...seveda ne vsi, ampak nekateri oz vsaj večina.
To recimo ni vedno res. Jst mam best frendico že 13 let...parnerji niso bili nikoli problem. Tud z best frendom sva mela vedno use ok glede tega.
Vedno se najde čas, samo vzet si ga morš!! To da maš pa partnerja ipd..to so samo izgovori. :roll:
Jst komot zažuram med vikendom s svojo družbo, pa je še moj zraven pa njegova družba. Pa smo mal pomešani v lokalu. Pa recimo v nedeljo si vzamem čas samo zanj, pol nasledn dan se pa z best frendico dobiva al pa zvečer mal do nje uletim, če ni slučajno njen tip pr njej. Pa recimo dons grem z enimi kolegicami v kino pa tko...use se da zment :)
K da pa mormo use s partnerjem počet :wink:
The next time you want to see pussy, just look in the mirror baby!!
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Pr nama pa ni nič zapostavljanja=) Ker takrat ko js hočm vn s prjatli, pač grem (pa njega povabm zravn-čeprov on ponavad noče). Pa pač uglavnm si tko delam, da mam 50-50 za vse in še vedno vabm kolegice/kolege na pijačo. Mam pa ful srečo, da nič ne teži, čeprov je velik fantov v moji družbi- razume, da so to le prijatelji :) Men je tut čist normalno, da se on druž s prjatli (brez mene), ker pač tut js to delam in usak more tut svoj lajf furat, zakaj bi se zdej neki use družbe združle v eno?

sicer pa sovražim zapostavlanje prijateljev - se mi je že dostkrat zgodil, da je kšna kolegica vedno zravn potegnila fanta in pol sta se tm lupčkala pa neki pred mano. Mislm, to morš bit res švoh osebnost da ne morš fantu rečt, da pač zdej greš na kavico s prijatelji in pika. Sej to da maš njega ti ne krade življenja, ampak bogati.
Odgovori