Jst sem na svojem zadnjem potovanju spoznala dosti folka, ki veliko potuje. Pogovarjala sem se z ljudmi, ki so dali praktično že celo Azijo čez, vsako leto gredo na najmanj eno enomesečno potovanje ... Kako? Glede na to, da je Azija relativno cheap, je največji strošek letalska karta, ko pa si dol, je pa vse odvisno od tvojih potreb in koliko se "preseravaš". Nekateri imajo radi ugodje, se pravi all inclusive lepe hotele in hotelsko hrano, drugi pa se dobro znajdejo tudi v low budget hotelih in se prehranjujejo na ulici. Da se precej prišparat, pač odvisno, kako zahteven si.
Jaz sem za potovanje zapravila za vse skupi manj kot 1500 evrov, skupaj z vso kramo, ki sem jo nabavila pred odhodom, cepljenje, letalska, vsi prevozi, vsa prenočišča, izleti, hrana. To se mi ne zdi ogromno denarja, če si res to želiš. Jaz sem si tega potovanja ful želela in sem delala preko študenca. Na mesec zaslužim nekje 800 evrov, živim se sama, starši mi ne dajejo nič, torej lahko čez leto prišparam za potovanje. Za kakšna bližnja potovanja kot je Maroko, Turčija, ... pa sploh ne rabiš toliko denarja.
V prvem postu je napisano, da oba s fantom zaslužita nekje 2000 evrov. Meni se zdi to ful dosti, glede na to, da nimata nobenih stroškov. Pač daš vsak mesec od te plače nekaj na stran in potem to namensko zapraviš, ker drugače denar hitro zafrčkaš za razne bedarije. Vsaj jaz pri sebi vidim ... Ko dobim plačo, določen znesek nakažem na varčevalni račun, če ne, kar vse nekam izpuhti (pjačke, cunje, čevlji, knjige, ...).
Ni pa tudi treba it na neke bajne počitnice z ne vem kakšnim razvajanjem. In namesto, da greste nekam z agencijo, kjer so cene potovanj itak nad 2000 evrov, pejte v lastni režiji