***Ally*** napisal/-a:je pa tudi meni neumno, da kdo zahteva da znaš zakon na pamet po členih...to je meni nesmotrno, ker ga boš itak imel pri roki, ko boš delal...dosti več bi odnesli, če bi bila vprašanja postavljena v smislu razumevanja, ne pa če ti zaj veš da je to 13. al 15. člen
res je, da morš znat kak zakon, ampak noben me pa še ni vprašal v kerem členu se kakšna stvar nahaja... tko da to s številkami ni glih relevantno...
***Ally*** napisal/-a:je pa tudi meni neumno, da kdo zahteva da znaš zakon na pamet po členih...to je meni nesmotrno, ker ga boš itak imel pri roki, ko boš delal...dosti več bi odnesli, če bi bila vprašanja postavljena v smislu razumevanja, ne pa če ti zaj veš da je to 13. al 15. člen
res je, da morš znat kak zakon, ampak noben me pa še ni vprašal v kerem členu se kakšna stvar nahaja... tko da to s številkami ni glih relevantno...
nas so...res da je bil izjemen primer (1 ali 2 sem doživela v 4h letih)
nas so...res da je bil izjemen primer (1 ali 2 sem doživela v 4h letih)
^^ Ja, pri kakšnih pomembnejših členih si je večkrat treba zapomnit še številko oz. je ponavadi v takih primerih opozorjeno že na predavanjih ...
Meni v bistvu to ni predstavljalo kakšnih težav, ker si ponavadi itak zapomnim večino členov skupaj s številkami in celo odstavki, ker imam fotografski spomin ... Priročno na izpitu, ko lahko 'bereš' zakon v mislih
Jaz sem si bolj predstavljala da je pri nekatrih izpitih potrebno znat predvsem zakon oziroma njegovo vsebino in ne tolko aplikacije na primere ali kaj podobnega (in ne direktno kaj kateri člen ureja). Še vedno mislim, da ti sama teorija nič ne pomaga, če ne veš povezat z dejanskim stanjem.