Bi mu oprostile klofuto?
študentka20 - moji odgovori so zelo posplošeni in vem, da se od situacije do situacije vse razlikuje. Ti čisto verjamem, da bi ti takoj odšla od takega fanta, ampak jaz zase skoraj zagotovo vem, da bi mu, če bi vse ostalo klapalo, oprostila. Če bi se to ponovilo, bi se verjetno malo bolj zamislila, ker itak, spoštovanje do sebe pa le imam...
Ps: žal mi je za situacijo v tvoji družini. Upam, da ste sedaj uredili?
Ps: žal mi je za situacijo v tvoji družini. Upam, da ste sedaj uredili?
-
- Kofetarica
- Kontakt:
ja se vem da to zaj na splošno govoriš,ker pač gledaš z drugega zornega kota!oz, ker tega nisi doživela (upam), gledaš na to drugače! pač povedla, sem kak bi jaz reagirala, pa bi mogoče sama pri kaki drugi situaciji drugače reagirala!
ja vse se je uredilo, pet let že ne živim več z očetom!

življenje je igra,igraj jo,
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
-
- Kofetarica
- Kontakt:
iluzija napisal/-a:No, super.
Seveda je pa tko kot si rekla - drugačne izkušnje, drugačna stališča. In moj pogled na to zadevo, ne pomeni, da si želim imet nasilnega parnerja.
no evo, pa smo prišli na skupno točko!

življenje je igra,igraj jo,
...jst v zvezi ne bi oprostila treh stavri prevare, laži in udarcev... ampak najhuj mi je pa to d te tip udar..
...eno izmed mojih prjatlc je enkrat tip udaru:eek:,
pa mu je oprostila pa smo ji ze takrt rekle d to ni kul ampak ok, ona se je odločila s srcem, sam kaj k se je to še ponovil in tkrt jo je pa kr ornk nalomu, in ker je ta moja kolegica taka d ne zna reč ne fantu smo se vmešale ostale prjatlce in posledično je pršlo do tega d sm mu jst prvo prslonila eno ornk klofuto in tipo je mev tok jajc,d me je useku nazaj sam pol mi je pa film poču in sm ga ornk na pi..o ruknla in smo mu tud jasno objasnle d nej spoka, ker če ne bo mev čast dožvet kuko je č se iz besnih prjatlc delaš idiota... sam tako je moje stališče, d se nad puncami ne izživlja, ker sm odraščala ob zelo zaščitniškem bratu in mi je dal vedet d se tega ne počne... sicer pa punce znamo tud mi udart, č ne fizično pa tm k najbol boli, ni tko
..lupčka vsem*
...eno izmed mojih prjatlc je enkrat tip udaru:eek:,
pa mu je oprostila pa smo ji ze takrt rekle d to ni kul ampak ok, ona se je odločila s srcem, sam kaj k se je to še ponovil in tkrt jo je pa kr ornk nalomu, in ker je ta moja kolegica taka d ne zna reč ne fantu smo se vmešale ostale prjatlce in posledično je pršlo do tega d sm mu jst prvo prslonila eno ornk klofuto in tipo je mev tok jajc,d me je useku nazaj sam pol mi je pa film poču in sm ga ornk na pi..o ruknla in smo mu tud jasno objasnle d nej spoka, ker če ne bo mev čast dožvet kuko je č se iz besnih prjatlc delaš idiota... sam tako je moje stališče, d se nad puncami ne izživlja, ker sm odraščala ob zelo zaščitniškem bratu in mi je dal vedet d se tega ne počne... sicer pa punce znamo tud mi udart, č ne fizično pa tm k najbol boli, ni tko

Foxy-lady napisal/-a:Recimo, da sta skupaj, vse je lepo in super, rada se imata kot nihce drug. Potem pa se enega dne skregata, ti provociras, on ti pa eno primaze. Eno in edino? A bos res zapustila to, kar ti pomeni najvec zaradi ene klofute, ki si so jo res prisluzila? Jaz ne bi.
Čakaj... da bi si prislužila klofuto??? S KAKŠNO pravico tvoj partner odloča kaj si zaslužiš in te fizično kaznuje?? Klofute si ne zasluži nihče, to je bolni in popolnoma zgrešeni vzorec vedenja, ki smo ga prinesli že iz primarne socializacije in je žal zato tako zasidran v nas. Če dodamo še posameznikovo (oprosti) dokaj slabo samopodobo, potem pa smo tu. "Saj sem si zaslužila... sama sem si iskala...prav je, da me je udaril... ne bo me več." Zbudi se pa se začni zavedati kako čudovita in enkratna oseba si in da te NIHČE in NIKOLI nima pravice udariti - niti 1x!
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
As we think, so we become.
g00fy_ka - Zagotovo tudi jaz ne... Ampak kot sem že večkrat poudarila - lahko rečt, težko naredit. Poleg tega ni zagarantirano, da te bo še kdaj udaril (po drugi strani pa ja... Spet ni zagarantirano, da te ne bo več). Mogoče je bila zares prva in zadnja bunka - in glede na to, bi bilo takega človeka zares težko zapustit
.

iluzija napisal/-a:Foxy-lady napisal/-a:iluzija ti bi oprostila?
Čisto odvisno od situacije... Sem pa tak človek, ki zelo hitro odpušča (btw - odpustila bi mu prevaro, v to sem skoraj prepričana).
.
Ali si že bila kdaj prevarana?
No...tudi jaz sem bila v to prepričana..Mislila sem si "zakaj bi končala zaradi ene prevarice, če pa vem, da ljubi mene, da jaz ljubim njega..in je bilo tisto le slučajno"...No..pa le ni tako. Ko sem nekega lepega dne izvedela za prevaro, se mi je sesul svet. Zato..vzamem vse nazaj kar sm v preteklosti govorila (da bi odpustila prevaro). To tako prekleto boli, da se ti čustva ohladijo iz 100% na 3%...in to samo zaradi bolečine, trpljenja...Dokler nisem bila prevarana sem to zadevco jemalo na zelo simpl način

*Lara* napisal/-a:Ali si že bila kdaj prevarana?
No...tudi jaz sem bila v to prepričana..Mislila sem si "zakaj bi končala zaradi ene prevarice, če pa vem, da ljubi mene, da jaz ljubim njega..in je bilo tisto le slučajno"
Na srečo še nisem bila prevarana... In točno tako mislim kot si ti napisala... Da je seks nekaj kar je ločeno od ljubezni (seks kot potešitev potrebe). Se zavedam ja, da nimam pravice govorit - dokler se mi to dejansko ne zgodi. Ampak dejstvo je, da sem tak mehek človek, ki tako rad in hitro odpušča, da če bi me moj fant prosil odpuščanja in na drugih področjih dokazoval kako me ima rad... Sem na podlagi tega zares skoraj prepričana, da bi mu oprostila tudi tisto klofuto (ampak res pod pogojem, da vidim, da mu je zares žal, da vem, da ni nasilno bitje in da vem, da nasplošno v zvezi štima in da je ta klofuta izzvana z moje strani).
Jaz bi po vsej verjetnosti tudi mojmu odpustila prevaro (samo on ne sme vedeti tega
).. Pa sem občutila na lastni koži, sem varala in bila sem prevarana.. Boli res boli.. Ampak še bolj pa boli občutek, da imaš nekoga najraje na celem svetu in ga v trenutku ni več zraven..

Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
ANGELgirl napisal/-a:Jaz bi po vsej verjetnosti tudi mojmu odpustila prevaro (samo on ne sme vedeti tega).. Pa sem občutila na lastni koži, sem varala in bila sem prevarana.. Boli res boli.. Ampak še bolj pa boli občutek, da imaš nekoga najraje na celem svetu in ga v trenutku ni več zraven..
jaz sem tud podobnega mnenja.
PUNCE jaz pa mam eno vprašanje.S fantom sma se fulll skregala in mi je reko da bo stopo k meni in me bo vdaro, jaz sem rekla da naj kar proba....znorela sem in sem šla.Jaz sem mnenja da prvič reče drugič pa bo to naredo, kak gledate ve na to?jaz mislim da se ne sme tako govoriti z punco in mislim da bom teško to prestopla ker mislim da je v trenutko ko je reko misli resno, in to je majhen korak do tega da pa bo naredo.Kaj ve pravite.Sovražim nasilje nad ženskami in finta je , da je njegov oče celo življenje tepo njegovo mamo, bojim se da nekje v podzavesti mu je to ostalo.Full me ja razočaral
moje mnenje je, da iste vrste ptiči skupaj letajo (sem pesniška danes, ja
). pa s tem nočem rečt, da so si ženske same krive, ker izzivajo, ali kaj podobnega, ampak da je udarec, vsaj pomoje, posledica enega intenzivnega prepira. in moraš bit vsaj malo agresiven človek, da si se sploh sposoben tako živalsko kregat, klet in se žalit. ene zveze so v tem smislu popolnoma disfunkcionalne.
niti slučajno ne zagovarjam pretepanja in klofutanja, se mi pa zdi zanimivo, da je večina žensk strašno razočarana nad tipi, ki so sposobni udarit. a same nad seboj niste pa nič razočarane, da se spuščate na tak nivo prepiranja? ne zato, ker si s tem "zaslužiš" klofuto, ampak ker se tako obnašaš do človeka, ki naj bi ga imela rada.
agresija ni samo fizična, in sama zase vem, da bi šla že dosti pred prvim udarcem. v bistvu po prvem prepiru, v katerem bi se s fantom poslala v kur** in si jebala mater.

niti slučajno ne zagovarjam pretepanja in klofutanja, se mi pa zdi zanimivo, da je večina žensk strašno razočarana nad tipi, ki so sposobni udarit. a same nad seboj niste pa nič razočarane, da se spuščate na tak nivo prepiranja? ne zato, ker si s tem "zaslužiš" klofuto, ampak ker se tako obnašaš do človeka, ki naj bi ga imela rada.
agresija ni samo fizična, in sama zase vem, da bi šla že dosti pred prvim udarcem. v bistvu po prvem prepiru, v katerem bi se s fantom poslala v kur** in si jebala mater.