Tako ga pogrešam...kako ga preboleti?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Zaklenjeno

Kako dolgo ste rabili,da ste preboleli končano zvezo?

manj kot 1 mesec
80
8%
1 mesec
58
6%
2 meseca
52
5%
3 mesece
83
8%
skoraj 1 leto
157
16%
več kot 1 leto
150
15%
takoj
46
5%
še nisem
380
38%

Skupaj glasov: 1006

bonboniera
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a bonboniera »

ne ne, to ni bil vzrok.

zdaj sva preveč "trmasta"-nevem če je to pravi izraz, ampak preveč naju je strah, ker sva se imela tako noro fajn, pa še toliko čustev je bilo, da raje čakava na varnem, v zavetju.

preveč bi bolelo, če bi ga morala še enkrat izgubiti.

se bo že tako zgodilo, da bo najbolje za mene in za njega.
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Men pa to ni čist jasn. Bojiš se, da se boš mela noro dobr in kr se bo mogoče nekoč končal, raj sploh ne probaš? :gruebel:

Ko greš z nekom u zvezo (prvič al pa ponouno) ne moreš vedet, a bo trajal in kolk bo trajal, ampak tega ne moreš vedet za nobeno stvar u žiulenju, kar pa ni razlog, da ničesar ne probaš in si raj "varno sama". Zagotovit ti "večnosti" ne more noben, ampak kljub temu al pa prou zarad tega, dobijo stvari svojo pravo vrednost :wink: .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
bonboniera
Sramežljivka
Sramežljivka

sej vem to.
po eni strani je težko, ker ne morem kar tako ponovno zaupati človeku, ki me je razočaral, čeprav ga imam zelo rada. pa tudi zdi se mi, da z leti postaneš pametnejši, zrelejši, bolj odgovoren, meni pa se nikamor ne mudi, saj še praga 20 let nisem prestopila.

ne, raje počakam, da bova oba dovolj prepričana. saj ne rečem, da zdaj ves ta čas trpim. živim normalno dalje, le zaljubim se težko enako močno.
flomaster
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a flomaster »

mene pa zanima, kaj si tisti drugi partner ko je končal zvezo misli...kaj mu je čisto vseeno za tistega ki ga je prizadel ali uživa bolj kot prej ...?????
če je čisto pozabo na vse kaj je bilo ...
študentka20
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a študentka20 »

Smreka napisal/-a: Jokamo in prebolevamo in gor in dol in vse smo nesrečne. Če bi šlo za brezpogojno ljubezen, bi rekle - ok, pojdi, bodi srečen sam, z drugo whatever... Ampak ne, me jokamo, ker želimo da je z nami. Ali bo srečen z nami ali pa ne bo. Temu težko rečemo ljubezen. In ja, egoisti smo.

do te točke v mojem prebolevnju sem prišla po 3 mescih, ker prej nisem bla dovol močna! se pa popolnoma strinjam s tabo, sam na začetku konca zveze, res nevem če je kira dovol močna, da lahko to reče!? :?: no če je, te pa ji vsaka čast!
življenje je igra,igraj jo,
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
Uporabniški avatar
*Lara*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *Lara* »

Ko si v tej fazi, da rečeš "naj bo srečen"...si po mojem mnenju že v fazi, ko se ti fiži zanj..ko te briga kot za lanski sneg. Bi rekla, da je to faza, ko fanta preboliš in mu želiš srečo, tako kot še vsem ostalim prebivalcem sveta....nič drugače...
pivka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a pivka »

flomaster napisal/-a:mene pa zanima, kaj si tisti drugi partner ko je končal zvezo misli...kaj mu je čisto vseeno za tistega ki ga je prizadel ali uživa bolj kot prej ...?????
če je čisto pozabo na vse kaj je bilo ...

joj js se tud to sprasujem...pozabu najbrz ni,sej ne mors kr vsega zbrisat...ali pac? :?
Uporabniški avatar
cUmpa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a cUmpa »

flomaster... mislim, da je odvisno, zakaj je neka oseba končala zvezo. Jaz sem jo končala zato, ker me je on prevaral, ampak sem vseeno trpela, za njega ne vem (tiste solze in prošnje ne vem koliko so bile iskrene). Sama sem pa se vedno prav naredila, da mi je čist vseeno, ko sem ga videla, kot da mi je res ravno vse do neba... čeprav on ni mogel videti, mene je vseeno bolelo. Konec koncev je bil on človek, ki sem ga pred njegovo prevaro res ljubila.
Sem pa vseeno mnenja, da ti v nobenem primeru ne more bit vseeno za človeka, ki si ga nekoč ljubil, neka čustva vseeno ostanejo. Ne vem no, jaz ga enostavno ne morem zares sovražiti, pa je on mene prevaral... sem pa ga prebolela, bolečine ni več, ne želim mu nič slabega...

Mislim pa tudi to, da je lažje, ko se veza konča zaradi nekega konkretnega razloga in ne kr tako iz trme, ker če je konkreten razlog, boliiii... ampak veš, da je konec in ko je enkrat konec, veš da moraš naprej. ko pa gre za brezveze, npr. za trmo... tukaj pa še vseeno upaš, da se bo morda spremenilo in tisto upanje ti ne da iti naprej.

flomaster, ne vem, zakaj ti neko osebo prebolevaš, ker nisi napisal.. kolk pa tista oseba trpi ali ji je vseeno, je pa čist odvisno, zakaj sta se razšla... če sklepam po sebi... meni nikoli ni bilo vseeno... tako da, verjetno tudi oseba, ki si jo omenil, ni tako ravnodušna, kot se morda zdi.
bonboniera
Sramežljivka
Sramežljivka

flomaster, to je čist odvisno od tega, kakšen je bil odnos. koliko je bilo čustev, ali so bila z obeh strani enako močna čustva...ni pravila.

ko sem pustila fanta, nisem trpela, ker sem vedela, da je tako prav, da pač nisva za skupaj. preprosto odleglo mi je. tako da nisem trpela.

nasprotno, pa sem trpela, ko sva šla z enim fantom narazen. ker sem bila res močno zaljubljena, tako da vidiš, vse je odvisno. ne moreš posploševat.

povej nam svojo situacijo, pa mogoče lahko malo bolj razložimo...ampak resnično pa to ve le tista druga oseba.
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Smreka »

*Lara* napisal/-a:Ko si v tej fazi, da rečeš "naj bo srečen"...si po mojem mnenju že v fazi, ko se ti fiži zanj..ko te briga kot za lanski sneg. Bi rekla, da je to faza, ko fanta preboliš in mu želiš srečo, tako kot še vsem ostalim prebivalcem sveta....nič drugače...

Točno to. In to nima veze z ljubeznijo :)
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

Po dolgem času se spet oglašam v tej temi. Po velikem razočaranju, ki mi ga je pripravil bivši fant, ko me je zapustil 3 tedne pred tretjo obletnico.
Kmalu zatem sem našla fanta, ki je, lahko rečem, po razmišljanju moška oblika mene. :) Ni stvari, zaradi katere bi se skregala ali se ne bi strinjala. Takega partnerja sem se vedno želela.

Problem pa je v tem, da se mi zadnje čase oglaša bivši. Mislim, da se je že izkopal iz svojih težav, ki so bilep o mojem največji razlog za konec najine zveze. Vabi me vem, pravi, da misli name, vprašal je celo, kaj bi moralo biti drugače, da ne bi bilo tako, kot je. Rekel je, da si je želel ustvariti družino z mano ...
Zanj mi še vedno ni vseeno. Nočem, da bi bil žalosten ali bi bilo karkoli pri njem narobe. Po svoje ga imam še vedno rada. Včasih se celo počutim krivo, da ga nisem čakala, da se vrne ... Čeprav je to brez veze, saj tudi on ni imel neke vesti, ko me je zapustil.
Ko se mi je prvič oglasil, me je bilo blazno strah, da bom šla nazaj in uničila to krasno zvezo, v kateri sem zdaj. Nisem si še povsem opomogla od šoka, upam, da bo kmalu vse OK, da bom spet lahko ljubila tako zelo, kot sem njega.

Tole sem napisala bolj za izpoved ... Vseeno pa bom z veseljem prebrala kakšen komentar ali nasvet.
flomaster
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a flomaster »

hm recimo da sma se razšla zaradi mladosti, zaradi prve resne zveze, želela je uživat... nekako tako. pa ljubosumen sem bil ...vsaj tako je opisala situacijo.
študentka20
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a študentka20 »

zaj če še ti bivši vedno pomeni toliko, da bi bla z njim potem....prekini s sedanjim, ker ni lepo če bi ga zavajala. če pa ti ta sedanji ustreza, oz. veš da je on vse kaj si kdaj hotla oz. ga ne bi menjala, potem ostani z njim, pa bivšemu povej kak pa kaj!? vprašaj koga ljubiš?pa boš vedla odgovor!
življenje je igra,igraj jo,
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Tonja »

Smreka napisal/-a:
Grozno res kaj delamo in vprašanje je, ali je sploh mogoče še brezpogojno ljubiti v naši družbi?

Je mogoče. Ko sem se jaz razšla z bivšim... Ja, sem zlila svojo paint tle gor, ampak ja... Sem tut napisala, da sem jaz srečna, ker vem, da je on sedaj srečen z drugo.
On nikoli ni bil moja stvar... Bil je moj partner, ki sem ga imela zelo rada. Ampak nisva klapala skupaj, zato danes nisva več skupaj.
In ja... Če bi bila skupaj, bi bila oba zelo nesrečna in nezadovoljna. Zato so šle najine poti dalje. In četudi sem naredila marsikateri kiks, da sem bila več z njim, tega danes v bistvu ne obžalujem... Takrat sem verjela, da je tisto prav. Danes bi pomislila dvakrat :D .
Ampak ja... Ko nekoga dejansko imaš res rad, želiš, da je srečen. Četudi ne s tabo... In barčica pluje dalje :) .
BIBI21
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a BIBI21 »

flomaster napisal/-a:hm recimo da sma se razšla zaradi mladosti, zaradi prve resne zveze, želela je uživat... nekako tako. pa ljubosumen sem bil ...vsaj tako je opisala situacijo.

in kako se ti sedaj počutiš? kolk si pa star?
Zaklenjeno