Bi mu oprostile klofuto?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori

Če bi vas tip udaril, bi mu oprostile?!

da
29
5%
ne
368
63%
odvisno od situacije
189
32%

Skupaj glasov: 586

***str@wberry***
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a ***str@wberry*** »

Tonja.. zanimivo razmišljanje maš
po moje je pa tko da kadar dobiš nekoga s katerim ti je lepo, mogoče mal spremeniš mišljenje, pa ti ne pomeni to sam neko rutino.
da ne bom OT .. mene me ni še noben udaru al karkoli, sam kadar bi me bi to pomenlo konec in nč druzga.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Tonja napisal/-a:
MsN napisal/-a:
Tonja, jaz nimam fanta iz rutine, niti ne zato, ker ne bi prezivela sama, ampak ker sem nasla nekoga, s katerim mi je lusno. Je to greh? :D

Pa eeeeh, saj nisem za tebe rekla, da maš fanta iz rutine :D . To je bilo zame rečeno.
Pa ne razumet mojih besed na tvoj citat kot napad, ker to ni, ampak so mi ble pač zanimive besede, ki si jih napisala.
Itak pa prav, da maš nekoga, s katerim ti je lušno. Jaz ga tut mam - sebe :rofl:
In eeeem, popravek, nisem rekla, da maš ti nizke standarde, ampak sem samo vprašala, če ni nizko, če si iščeš nekoga, da ti stoji ob strani (glede na temo je blo to mišljeno malo drugače, kot prijateljsko, če razumeš).
Tak da dečva, brez zamere, sem pisala bl nasplošno, nisem se zdj strikt tebe dotaknala, ampak sem citrirala sam tvoje besede.

Saj vem, da si pisala bolj na splosno, ampak sem navezala nase, da ti dam konkreten primer.
Ja, meni je tudi lusno sama s sabo, z njim pa tudi, kar je se boljse.
In ja, je nizko, ce si isces nekoga zgolj in samo zato, da ti stoji ob strani, ce pa ga najdes in ti poleg vseh drugih dobrin, ki jih prinasa, stoji se ob strani pa ... idealna kombinacija.
Tvoje razmisljanje verjetno izhaja iz tiste osnovne teze o empancipiranosti zenske, o njeni enakopravnosti glede na moskega in iz tega, da se zenska nikakor ne sme podrediti moskemu. Do sem se z vsem strinjam, dodajam pa, da obstajajo zenske, ki se prav zaradi pretirane samoobrambe in samostojnosti bolestno bojijo navezati na moskega, nikakor ne morejo iz svoje koze, ki je trda in mocna - evo, to pa je druga skrajnost, ki je lahko zenski precej v napoto. Dokler je nekdo samostojen in odlocen, je vse lepo in prav, ko zaradi tega pricne skrivati svojo sibkost (in mnoge mocne zenske to pred moskimi dejansko pocnejo), pa je zadeva zgresena, ker je naravno, da clovek ne more biti za vse sam, ampak potrebuje podporo, ki je lahko skrita v samo enem nasmehu pa gre svet spet lepo dalje naprej.

Ok, tole je mogoce OT, po drugi strani pa ni, ker so totalni kontrast mocni zenski prav te punce v tej temi, ki dopuscajo nasilje, zanj krivijo sebe in gledajo fantom cez prste samo zato, da ne ostanejo same in zdolgocasene.
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a iluzija »

Tonja napisal/-a:se nikoli ne moreš ozirat na določen vzorec ampak moraš na vsako dejanje človeka pogledati precej širše (najlažje je bluzit tisto, kar so napisali strokovnjaki, ampak niti 2 človeka si nista ista).
Jaz za idiotske odločitve ljudi ne krivim staršev. Čeprav podajo nek vzorec obnašanja, pa ni nujno, da ga otrok povzame, saj niso edini, s katerim ima stik.

Itak da ne. Ne sme se posploševat. Pri vsakem posamezniku obstajajo različni razlogi. Jaz sem navedla le en primer, ki mi je še posebej zanimiv. Neka druga ženska se bo obnašala ravno drugače - kot odrasla bo zaščitniška do sebe tako zelo, da ne bo spustila k sebi niti enega moškega, spet tretja bo iskala človeka nad katerim bo sama izživljala svoje travme iz otroštva, neka petnajsta pa bo poiskala takega partnerja, ki ji bo nudil tisto pravo ljubezen.
Uporabniški avatar
Laurica*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Čez mavrico;)

Neprebrana objava Napisal/-a Laurica* »

Tega mu nikoli ne bi oprostila. Če bi me na kolenih prosu. Ne bi ga nazaj, ampk bi sam spakirala in šla. Ko pa tip žensko udar, je zame konc. Brez debate grem in pika. Tud s takim tipom ne morem imet oprauka, ki je že kdaj udaru biušo žensko. Ful sm občutljiva glede tega.. zakaj?

hm... Ful tžko mi zdrsne z jezika. Moja starša se kregata kar naprej, pa končata u modricah. Ne vem kko lhko zdržita v tem. Že 4 leta. :( Js to gledam. Ne morm. Kadar se kregata, grem vn in dokler se ne ohladita, me ni notr. Ja, če si otrok takih staršev, si pri tem še bolj pozorn, kašn partner bo tvoj. Zto js tipom ful tžko zaupam. Mau sm OT, sm se pa usaj mau izpovedala. :? Nasiln tip mi ponavad niti frend ne more bit.
slivica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a slivica »

Jaz tega ne bi nikoli oprostila, ne vem pa kako bi reagirala v taki situaciji, ker sreca se mi se to ni zgodilo. Najvrjetneje bi samo pobrala stvari in sla.

Sem pa zelo presenecena, koliko je tega, saj sem v zadnjem casu izvedela za dve priajteljici, kateri je fant udaril ze veckrat. In obe receta potem: "Zdaj mi je obljubil, da ne bo vec, ful mu je zal, jaz sem bila kriva, ..."

In na noben nacin ju ne mores prepricat, da je to narobe.
študentka20
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a študentka20 »

Laurica* napisal/-a:
hm... Ful tžko mi zdrsne z jezika. Moja starša se kregata kar naprej, pa končata u modricah. Ne vem kko lhko zdržita v tem. Že 4 leta. :( Js to gledam. Ne morm. Kadar se kregata, grem vn in dokler se ne ohladita, me ni notr. Ja, če si otrok takih staršev, si pri tem še bolj pozorn, kašn partner bo tvoj. Zto js tipom ful tžko zaupam. Mau sm OT, sm se pa usaj mau izpovedala. :? Nasiln tip mi ponavad niti frend ne more bit.

zakaj ti gre težko z jezika? to ni nič sramotnega, sama sem tudi otrok alkoholika (očeta) in mama je 16 let zdržala z njim, in vedno končala v modricah! ker je vedno mislila, da bo naslednič bolše,sam ni blo! blo je vedno slabše! :( zato sem tud sama občutljiva na te zadeve! žal je življenje takšno,da moremo dat dosti preizkušenj skozi, da postanemo trdnejši in samozavestnejši! v glavnem, zastopim te zelo dobro, in ti želim, da bi se vse rešlo, tak kot se more! drži se, pa če rabiš kaki nasvet, al pa nekoga da te posluša oz. razume, lahko na zs pišeš!
življenje je igra,igraj jo,
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
študentka20
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a študentka20 »

_Petra_ napisal/-a:Jaz tega ne bi nikoli oprostila, ne vem pa kako bi reagirala v taki situaciji, ker sreca se mi se to ni zgodilo. Najvrjetneje bi samo pobrala stvari in sla.

Sem pa zelo presenecena, koliko je tega, saj sem v zadnjem casu izvedela za dve priajteljici, kateri je fant udaril ze veckrat. In obe receta potem: "Zdaj mi je obljubil, da ne bo vec, ful mu je zal, jaz sem bila kriva, ..."

In na noben nacin ju ne mores prepricat, da je to narobe.

se bosta slej ko prej sami spoznali, da nista sami krivi! ti jima pomagaj z kakšnim pogovorom, drugega pa žal ne moreš nardit!
življenje je igra,igraj jo,
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
neznanka__
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a neznanka__ »

..
Zadnjič spremenil neznanka__, dne 13. Maj. 2012 20:32, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
_sanja_*
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Celje

Neprebrana objava Napisal/-a _sanja_* »

nj še js povem mnenje...

mene je udaru bivši. Tak kot piše mal višje - prvič, zadnjič in nikoli več!
šla sma narazn kak dan pred tem. no in potem smo šle s kolegicim ven na koncert in je počaku, da je blo konc koncerta, da so varnostniki rekl NISMO VEČ V SLUŽBI! (ko jih je moja sestra prosla za pomoč) in me udaru tam pred vsemi, češ kaj delam brez njega uzuni. Pol mi je še strgu verižico dol (je bla sestrina), ker pač drugih razn njegovih naj ne bi nosla.
No, na srečo je blo to dost bliz policijske postaje, zato so ga takrat tud ulovil in pridžali neki časa.

Niti za sekundo nism pomisla da bi mu oprostila. Pa se je še eno leto po vsem tem oglašu in opravičeval, dokler nism parkrat zamenjala telefonske in na koncu poskrbela da jo je imelo res samo par ljudi.

Mam pa prijatlco, ki jo bivši že 5 let tepe. 3 leta sta bla par, zadnji 2 leti ma on drugo oz. pač obe. Ja, obe veta ena za drugo. Pa ona vztraja... Ne vem zakaj. Dostkrat so se tti udarci že fain poznali... Doskrat je bla že na policiji... Njena sestra je že mnda nardila vse na svetu, da bi jo prepričala v obratno, tud mi njene prijatlce,... Pa ne pomaga. :( In ni rasla v nasilni družini, zlo prijazne starše ma.

Mislim da vsaka na to drugač gleda. Nekatere ne bi nikol oprostile, nekatere bi stokrat. Verjetno pa tud šteje neki to, kak karakter ma fant... Ne vem, eni so tolk ljubosumni, da bi se ziher še spozabu... Spet drugim se "nardi"... :?: :?: So pa tud ženske, ki delajo take cirkuse, da so dost slabše k njihovi fanti... Sam js vem, da mojga zdejšnega ne bi mogla tolk razjezit, da bi me udaru.
Uporabniški avatar
Tinchka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ŠpG/LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Tinchka »

Kaj vse doživljate ene :eek: Pa to je grozno!!!!
Nana nanana nanana on a Summerbreeze ...
Uporabniški avatar
sokolja
Debatorica
Debatorica
Kraj: notranjska

Neprebrana objava Napisal/-a sokolja »

ni šans! ena samcata klofuta vodi v veliko več. je samo začetek fizičnega nasilja.
Uporabniški avatar
kajira
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a kajira »

če bi bilo upravičeno (čeprav so taki primeri redki), ja. saj je samo klofuta, da žensko strezni in ne vodi nujno v hujše fizično nasilje.

drugače pa je nekaj na tem, kar je napisala iluzija ... ne ravno, da ji daje občutek, da je ljubljena, ampak da podzavestno išče nasilne partnerje, jim vedno znova odpušča (ker pravi, da se bo spremenil) in pretirano ceni lepe trenutke (ko se po pretepanju skesa, kako si ne more pomagat, kako jo ima rad itd.). takrat dobi tisto, kar je vedno iskala pri svojem očetu (da ji pokaže svojo ljubezen), jo osreči in vlije upanje, da ga bo morda vseeno lahko spremenila ter s tem podaljšala občutek ljubljenosti. težava pri tem je, da je taka ženska tako navajena težkih vzorcev iz otroštva, da zdravega razmerja ne prenese. dokler tega ne pozdravi, ni zmožna ohranjati zvez z normalnimi partnerji (zvezo konča po hitrem postopku, ker ni dovolj strasti, ki jo nudi disfunkcionalna zveza, ker zadovolji željo po ljubljenosti, za strastno razmerje pa želja ne sme biti zadovoljena in je nihanje iz enega ekstrema v drugega nujno potrebno). tudi če bi se njen partner dejansko spremenil (kar je seveda zelo redko), bi takrat zvezo verjetno končala, saj ne bi bilo več dovolj vznemirjenja in bi se začela dolgočasit.
jst ne bi rekla, da se počuti ljubljeno, ko jo fant pretepa, ampak po tem. morda edino, da jo seksualno privlačijo bolj submisivni položaji, S&M prakse in grob seks, vendar to ne zadosti potrebi po ljubljenosti.
seveda ni vsaka ženska, ki je bila v otroštvu tepena, taka, je pa to zelo pogosto. in skoraj prepričana sem, da je vsaka ženska, ki ne more končati takšne zveze, imela težko otroštvo.
Uporabniški avatar
Star.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Star. »

se strinjam s tabo sokolja! :!:
Uporabniški avatar
LiL`B
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: CeLje, ...

Neprebrana objava Napisal/-a LiL`B »

NE :!: Jst mu nebi oprostila. Kr jst tko pravm Če te je tip enkrat udaru, te ni zadnič in se bo to ponovilo :!:
>> GooD GirL Gone BaD <<
EvaHR
Sramežljivka
Sramežljivka

Re: Bi mu oprostile klofuto???????

Neprebrana objava Napisal/-a EvaHR »

angel-girl napisal/-a:Recimo da imate tipa s katerim sta že dolog skupaj. Nekega dne se fullllllll skregata in med prepirom vas tip udari(klofuto vam prisoli).

Bi mu to lahko kdaj oprostile?????????
zakaj ja in zakaj ne?????????????????

ni šans! četud je v efektu, se nima kej fizično spravljat na kogarkol, še najmanja pa na osebo, ki bi mu naj neki pomenla. a pol se bo spravlal na tak način tud na otroke? pa ponavad je tko, da ko se enkrat začne, se zgodi še drugič, pa tretjič itd. ne bi mu oprostila. ok, mogoč prvič, sam bi to pustil full posledice v men, če bi se pa zgodil še drugič, pa lahk rečem sam še adijo. ker če mi gre pa kej na živce, je pa to, da se nekdo, ki je tok primitiven, da se ne zna verbalno postavit zase oz argumentirat svoj "prav", pol fizićno znaša po možnosti še nad šibkejšimi od sebe. naj se sprav na kšno 130-kilsko gorilo, pa bomo videl, kok ga bo usekal nazaj, pa če mu bo to ok.
Odgovori