Tako ga pogrešam...kako ga preboleti?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Zaklenjeno

Kako dolgo ste rabili,da ste preboleli končano zvezo?

manj kot 1 mesec
80
8%
1 mesec
58
6%
2 meseca
52
5%
3 mesece
83
8%
skoraj 1 leto
157
16%
več kot 1 leto
150
15%
takoj
46
5%
še nisem
380
38%

Skupaj glasov: 1006

Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

osamljena, brez zamere, ampak ti se moraš zbudit in k sebi spravit. ne moreš ga prebolet in ne moreš naprej, ker si sama ne pustiš. in prej ali slej se boš morala zavestno odločit in nehat jokat.
pri tebi pomoje ni problem ljubezen ampak vztrajanje v preteklosti, kjer si ob vsaki omembi bivšega prikličeš v spomin čustva, ki so te obhajala v njegovi bližini, potem se pa vsakič znova mučiš s tem ure in ure.
razumem, da ti je hudo, ampak kot sem rekla, ne smeš sama sebe zadrževat v melanholiji. ti nisi samo njegova bivša punca, si čisto samostojen človek, ki zagotovo z razpadom te zveze ni izgubil vsega. na to se poskušaj osredotočit, preden te bo vse skupaj pokopalo.
Uporabniški avatar
*Lara*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *Lara* »

Osamljena...koliko časa pa je on tvoj bivši? in koliko časa sta bila skupaj?
študentka20
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a študentka20 »

flomaster: popolnoma se strinjam s tvojim postom, na prejšni strani! :) bravo, da še nekdo tako razmišlja! drugače, pa drži se!
življenje je igra,igraj jo,
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
Uporabniški avatar
osamljena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a osamljena »

*Lara* napisal/-a:Osamljena...koliko časa pa je on tvoj bivši? in koliko časa sta bila skupaj?

skupaj nisva 7 mesecev. skupaj pa sva bila tri leta.
res se prve 4 mesece nisem trudila da pozabim še vedno sem upala da se bo vrnil nazaj. ampak zadnje tri mesece se res trudim. hodim ven,spoznavam druge fante,hodim na pijače z drugimi. ne rečem da še vedno jokam kot sem. mal sem že prebolela ker sem bila en čas že ful srečna. sem mislila da mi je uspelo. izogibala sem se vsemu kar ima veze z njim sam da me nič ni spominjalo nanj, ampak ko sem pa včeraj izvedela da je z drugo ... ne vem. res se že sovražim
Uporabniški avatar
*Lara*
Kofetarica
Kofetarica

Osamljena, potem pa čisto logično da ga nsi prebolela! 7 mesecev ni nič! Slpoh če si bila 3 leta z njim! Ohooo :!: ... Te pa čist štekam da te boli in zvija! Men bi tud! Ne vem s čim naj te potolažim, ker vem da je mene isto ubijalo, ko sem šla s fantom narazen....čeprav se je pri meni zgodba drugače iztekla potem.
Brala sem, da je recimo neko povprečje prebolevanja 1 leto...ampak to je po eni strani še hitro..glede na to, da nekatere tudi 2 leti in še več rabijo.
Uporabniški avatar
osamljena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a osamljena »

upam da jaz nebom rabla toliko :cry: ker preveč časa že traja :( mogoče sem res nardila napako da sem hotla sama prebolet in imajo drugi res prav da sam z drugo osebo preboliš :( ampak kaj če imam odpor do drugih fantov. :(
Uporabniški avatar
*Lara*
Kofetarica
Kofetarica

Ma kako lahko rečeš, da to predolgo traja...Osamljena...tako je.... :(

Jaz sem bila z drugo osebo oz. fantom...pa bivšega vseeno nisem prebolela...Še bolj sem ga pogrešala, ker sem bila navajena na nekaj drugega, kakor pa je delal ta fant (pa ne mislim glede intimnih zadev)...nasploh..sprememba okolja, spremeba prijateljev...interesi...itd.

Mogoče res drugi ni bil pravi zame. Mogoče bi ob pravem pozabila bivšega..a na sploh ti to odsvetujem. Če nisi prebolela, boš vse spremembe s sedanjim primerjala z bivšim..pogrešala boš stare navade...
No..taka je bila moja izkušnja...
Zadnjič spremenil *Lara*, dne 24. Feb. 2008 13:21, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

jst mislim, da z drugimi fanti ne preboliš, ampak potlačiš. prej ali slej moraš sama pri sebi razčistit zadeve, tako da si se pomoje pravilno lotila.
BIBI21
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a BIBI21 »

jullia_ napisal/-a:jst mislim, da z drugimi fanti ne preboliš, ampak potlačiš. prej ali slej moraš sama pri sebi razčistit zadeve, tako da si se pomoje pravilno lotila.

čist se strinjam z jullio, če prehitro začneš vezo, medtem ko ŠE vedno nisi prebolel bivšega, zna bit to zelo ne fer do fanta, s katerim si. sama sem sicer to varianto poskusila, a kasneje odnehala in izstopila iz te "veze" preden bi se kdorkoli izmed naju preveč navezal en na drugega, čeprav je bilo precej hudo ravno zarad tega, ker se je on kar navezal name, gojil neka čustva in je bilo seveda malo zamere.
Samo preko mej se ne da it!
Sva pa s tem fantom šla ta teden ponovno ven po uh ... več kot pol leta in moram priznat, da je bilo kar malo čudno, tak neprijeten občutek, neka napetost med nama je bla prisotna. Ampak, se ravnam po pravilu, da puščam času čas in ta bo že pokazal kaj je prav in kaj ne.
študentka20
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a študentka20 »

tud jaz se strinjam z julijo! pa tud sem prakticirala, novo zvezo, po 3 letni zvezi, sam ni šlo, ker ni blo z moje strani, to kaj bi moglo bit! in tako sma končala po mescu dni! in tudi sama pri sebi sem razčistla z bivšim, in kaj hočem v lifu! in to definitivno ni on! ker ko ga vidim, je sam še sosed! :) zato je najbolje na sebi začet delat, ko prideš do te točke! nima smisla sama sebe silit v neko zvezo,kjer bosta oba trpela! :) samo pozitivno naprej, pa na sebi delat! :)
življenje je igra,igraj jo,
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objava Napisal/-a no angel »

Js pa mislim, da do neke mere že morš sam prebolet, ampak še vseen sm pa prepričana, da bivšega dokončno preboliš in pozabiš šele takrat, ko se v nekoga spet zares zaljubiš. Vsaj pri men je blo vedno tak. Sej sm lahk mal prebolela tud sama, ampak še zmeri me je stiskalo pri srcu če sm kdaj pol vidla to osebo, al pa se kdaj spomnla na vse kar je blo ... to se je nehalo šele, ko sm bla z drugim. Pol mi je šele blo vseen, ko sm ga vidla, slišala o njem itd. In tud zdej sm zihr, da bivšega ne bom mogla prebolet, dokler ne bom spoznala nekoga, ki me bo spet čist očaral. Čeprav si pa po drugi strani sploh ne želim zdle enga novega - sam hočem njega prebolet. Ker če bi bla spet z nekom, bi me blo sam strah še ene iste zgodbe in res ne bi bla zmožna še enkrat it čez vse to. Že tole kar se zdej dogaja, je čist preveč za mene, še ena katastrofa bi me pa itak ubila.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
flomaster
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a flomaster »

ne moreš svoja čustva enostavno zapret. to ne gre. čustva so patetična stvar, sploh če trpiš zaradi drugega. ne moreš zdaj rečt sam sebi A ZDAJ PA BOM POZABO/POZABLA BIVŠEGA PARTNERJA, ko pa sam veš da ga neizmerno ljubiš. ni to isto kot to da rečeš, zdaj pa ne bom jedel več hamburgerjev v mcdonaldsu. čustva lahko samo potlačiš v podzavest in sam sebi lažeš in se prepričuješ da ni pravi za tebe. enostavno, sprejmi to kaj ti je Bog dal, moreš trpet, lahko si samo olajšaš trpljenje ampak le za kratki rok oziroma da se zaposliđ z nekimi stvarmi, ampak ko ptem prideš domov ali pa ko si vsaj malo sam se spet spomini vrnejo.

če imaš drugega partnerja verjamem, da ti je za bivšega vseeno, ampak to deluje največ 2 meseca mogoče več, ampak ko ugotoviš da ni pravi za tebe se vse vrne nazaj. ni izhoda bi lahko rekli temu, moreš pretrpet, pa naj traja kak dolgo hoče.

po drugi strani pa imejte v mislih to, da je bivši partner sedaj srečen in uživa življenje, delno, če ne v celoti zaradi nas, ker si je tak naredil. naj uživajo.
ančic
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: raj na zemlji

Neprebrana objava Napisal/-a ančic »

pozdravljene. Sem nova tukaj in imam kr takoj že nekaj za povedat...boleče je...nekaj dni prej kot naj bila obletnica 4i letne zveze se je vse končalo.s fantom sva šla narazen. razlogi so bili, takšni, da bi rad bil sam, da rabi svobodo, da rabi žur...najino življenje je bilo tako, po letu najine zveze sva se odločila, da poskusiva živeti skupaj in seveda, res se preselim k njemu, vse lepo funkcionira.nato je bilo občutit, da se spreminja, se me je navadil, vse po njegovo, vse za njega, jaz pa vedno sama doma in čakala v solzah, kje je,kaj počne, nikoli pa ni bilo opravičila ničesar.pa sem še vedno vztrajala, ga prosila, jokala in ga neizmerno ljubila. on mi obljubljal zvestobo in se izgovarjal in me tešil, da me ima rad in,da se bo poboljšal.tako je minil ves najin čas, hotela sem večkrat it pa me je prepričal, hotela sem končati pa me je prepričal, da me ima rad in kaj se zgodi sedaj...slišim govorice, da ima drugo, res ga ni bilo veliko doma in potem se vsedeva ga vprašam, trdi da ni nič in nato, po hitrem postopku končava vse kar sva imela...jaz grem in on ima končno svobodo...in kaj se mi je zdaj zgodilo, to da ga ne morem pozabit in si ga želim nazaj, ne glede na vse... :cry:
keri
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a keri »

Po enem letu sem znova v tej temi......tokrat boli še 100krat, 1000krat bolj kot je bolelo lani.... :cry: :cry: :cry:

ne spim, ne jem, ne morem na nič misliti. Saj se probam postavit na noge, se ukvarjat z drugimi stvarmi in kolikor toliko normalno komunicirat ma ne gre.

Skušam analizirat stvari, zakaj je do tega prišlo in mi ni nič jasno. Prejšnji teden je bilo še vse o.k., načrtovala sva, kako si bova uredila stanovanje pri njem, da nama bo lepo....bil je pozoren, še v sredo mi je rekel, da me ima ful rad in da tudi ko se kregava da mu je lepo z mano, da sem super in fajn in da si želi samo biti z mano. V četrtek zvečer sva se nato skregala zaradi ene čisto banalne stvari, raje bom rekla da je on pop*****, ker sem mu dokazala da nima prav.....in ker se ima za najpametnejšega je seveda to vzel kot napad nase in mi ful zameril...ampak stvar je bila tako banalna, da me je prov sram povedat zakaj se je šlo.....

V petek se potem nisva slišala, v soboto sem ga popoldan klicala....in se mi ni javu, zvečer sem ga klicala še trikrat, mu poslal sms naj se neha trmarti-nič.....niti besede od njega. Ampak spustila sem se še nižje in šla do njega domov, da bova razčistila na štiri oči......bil je doma, ampak je sestri rekel, naj reče da ga ni. Sem pa 100% da je bil doma. Obrnila sem se in šla v avto, nisem mogla verjet.....čez približno 15 minut je prišel ven, in ko me je zagledal v avtu se je samo jezno obrnil se vsedel v svoj avto in odpeljal.....

Včeraj sem ga probala še enkrat poklicat, mu poslala dva sms-a, nič obtožujoča ampak taka lepa....da ga pogrešam in da naj me neha mučit.....da mi je žal, da sva se zaradi take neumonosti skregala.....in spet nič:cry: Jaz sem čisto obupana. tega ni še nikoli prej naredil...če sva se skregala, sva se nato že naslednji dan pobotala, če sem ga poklicala in se mi ni javil me je kljub temu, da sva bila skregana nato poklical nazaj.....Zdaj pa popolna tišina z njegove strani

Najbolj boli to, ker ne vem kaj se dogaja v njegovi glavi, kaj se gre,...vem da druge nima, v to sem prepričana, ampak ne razumem, kako je en človek lahko tako trmast.... res je, da sva se zadnje cajte kar nekajkrat spričkala, ampak sva se nato že naslednji dan pogovorila. Ves čas razmišljam, kaj zdaj.....kaj razmišlja.....je to zanj konec, ne želi biti več z mano. po vsem načtih ki sva jih imela, ko je rekel, da bi rad čimprej uredil stanovanje da bova imela najino gnezdece gre potem in me cel vikend ignorira, me ne želi slišati in videti....Boli :cry: :cry: Ne vem kako naprej in ne vem, kaj lahko še naredim.....naj ga sploh še kaj pokličem al naj vse skupaj pustim.....rada ga ima pa tako, da si trenutno res ne morem predstavljati življenja brez njega......hočem ga nazaj....
Dagi
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: ...

Neprebrana objava Napisal/-a Dagi »

Ančic pa Keri... obe sta se rešili zveze ki ni mela prihodnosti, saj po obnašanju vajinih fantov sodeč ne... In bodita veseli in se sprijaznita z izgubo, ker vama je omogočla to, da bosta nekoč srečni s fantom, ki vaju bo cenu, ki ne bo mel takih izpadov k sta jih mela tedva pa s katerim bosta res v srečni zvezi... je rekla Dagi ki že dve leti ne more jit naprej...
Always look on the bright side of life!
Zaklenjeno