buubbika napisal/-a:Sem dosti trmasta ja. Vendarm a tebe npr ne bi razjezilo, da bi mela brata, skupaj sobo in mu moras vedno pospraviti posteljo in obleke dati v omaro??? Sploh ce se moram ucit in pridem v taksno sobo, jst norim! Pa ne da bi on kdaj kaj naredil.. Pa še rečem mu da pospravi, pa reče "kaj si tak tečna??" in se kregava. Sva bla sama doma kksen teden, pridem iz sole, naredim kosilo, ma vse sm sama delala on je edino kupoval npr kruh vsak dan pa to.. No pa 1x in to 1. v zivljenju mi je pospravil posteljo! In sva se nekak stekala. Prisli starsi, spet vse isto.. Ne bom ga sprasevala ce bo sel, ker izpadam kot kksen bebec. Ce bi mel kaj v glavi, bi si lahko sam prisel gor da bi mogoce pa le sel zaradi mene. Ma ne vem.. Mogoce mu bo pa zal enega dne ......
Jaz bi pospravila svoj del sobe in njemu tudi slučajno ne bi pospravljala postelje... sploh pa ne bi pospravila in pol tega očitala. Obleke bi pustila, tam kjer so in jih ne bi dajala v omaro.
Ne vem...meni se zdi, da pretiravaš glede maturantskega plesa. Tebi se zdi, da se ti ful trudiš za vajin odnos, on pa nič. Ne vem, a on tebi teži, da si pospravi sobo, da se pojdi učit, da nisi njegova sestra, če nečesa ne narediš točno tako, kot on hoče? Mogoče se on tudi trudi, ampak ti tega ne vidiš.
Rada bi ti dopovedala, da smo si ljudje različni
Tebi nekaj pomeni veliko, njemu mogoče nekaj tretjega. S tem, da na vsak način hočeš doseči svoje in ne sprejemaš njegovega mnenja (recimo konkretno za maturantski ples ne upoštevaš njegove želje, da bo ostal doma), samo slabšaš stvari!
Poskusi 2 tedna nič težiti. Niti enkrat se ne vtakni v njegovo posteljo, v njegov del sobe (tako kot tebi paše, da imaš pospravljeno, tako njemu paše, da ima razmetano), ne opominjaj ga, da nič ne dela.
Skratka, če nimaš za reči nič prijaznega, bodi tiho
Ziher se bosta boljše razumela.
In to je definitivno začetek. Še enkrat: če nimaš za povedati nič prijaznega, raje ne reci nič. Za posteljo in pospravljanje ima mamo, ki naj mu teži.

ker znorim ko se moram ucit in vse lezi po sobi sem ter tjaaa 

No, nej ne omenjam kolk dnevo mi je že tko uniču, pa žurov tud