drugače pa mamo ogromen vrt in posebi pol še rože. mami to ureja. mene to pretirano ne veseli. vendar se bom nekoč le morala naučiti osnovnih "prijemov"

astra_mb napisal/-a:amital napisal/-a:Jochie, tvojo pomoč bi potrebovala.
imam zamio, zalivam jo enkrat na 10 dni, po malem. vrh enega "stebla" se je začel sušiti, 4 listi so čisto posušeni, 5. in 6. sta rumenkasta.. ima pa dovolj svetlobe, ker je na polici pred steklenimi balkonskimi vrati, na sobni temperaturi.
bi lahko te rjave liste porezala?
ti bom jaz svoje izkušnje povedala...sama imam 2 zamii...zalivam jih 1x na mesec...ko sta res čisto suhi...potem pa jima fajn vode nalijem v lonček, da se napijeta...eno imam na okenski polici..ji zgleda full paše svetloba...drugo imam bolj v temi oziroma ne na direktni svetlobi...ker se je kislo držala na svetlobi...celo nekaj stebelc je odpadlo...sedaj pa je na novem prostoru pognala dva nova...res full lepa stebla...
morda pa tvoji tudi ne paše svetloba...ali pa pač samo odmira...če gre samo za eno stebelce...
sama sicer nisem strokovnjakinja...ampak sta ti dve moji rastlinici res lepi..in sem zelo ponosna na njih...![]()
mi pa je ena cvetličarka svetovala, da ne sme biti na direktni svetlobi..pa da se je res malokrat zaliva...
morissette napisal/-a:Mene pa zanima kako se vzdržuje vrtnice. Dobila sem jih ene par v lončku in jih zalivala, zdaj pa hočejo kar uvenet.![]()
Kaj jih moram kaj presedit na prosto al se lahko vzdržujejo tudi v stanovanju?
hvala
renee napisal/-a:Imam okoli 2000 različnih rož...