jullia_ napisal/-a:galathea napisal/-a:
Veliko vas pravi, da zaslužite preko študenta. Od česa pa potem živite? Od fotosinteze? Ah,priznajte si-financirajo vas starši, materialno ste odvisni od njih. Kar do neke mere nekaj časa ni nič narobe (če je v igri študij, recimo), ne pa da vam dajejo še za luksuz. Nekateri morajo za denar DELATI.
Get a life. Lahko se je kititi s tujim perjem.
fovšija je huda stvar, ja.
Popolnoma se strinjam... tut mene so financirali starši, ko sem študirala, buuhuu. Dobila sem na mesec približno 50.000-70.000 s štipendijo vred, od tega sem si plačevala bencin, račune za telefon, od prihrankov sem si kupila celo avto, si sama kupovala vse obleke in še prišparala nekaj za poletje.
In sem se super naučila ravnati z denarjem... toliko sem dobila in niti tolarja več. Pa še študirala sem redno. Ko sem bila absolventka, sem se sama odločila delati 8ur na dan, čeprav nisem potrebovala denarja, da bi se preživela.
Zakaj hudiča je v Sloveniji ta glupa mentaliteta, da če imaš SREČO, da imaš starše, ki si lahko privoščijo, da otroka financirajo, ti potem vsi to naprej mečejo in govorijo, da te je lahko sram, če nisi sam prislužil denarja? Pa ne gre za otroke, ki so zabluzili šolo, pa bi "čičali" doma in buljili v zrak... Takim tudi jaz ne bi dala niti centa.
Pismo...jaz mojim otrokom ne bi pustila, da delajo, če bi trpel njihov faks zaradi tega.

V tujini ni normalno, da delaš 8 ur na dan, pa še faks zraven... Ne rečem za part time job, samo tega v slo skoraj ni...
Pa še, če imaš, ponavljam, SREČO, da imaš take starše, ki si to lahko privoščijo, pa te podpirajo, da uživaj, dokler si študent, ker boš itak še celo življenje delal, samo HVALA BOGU...
Pa ne rečem, eni pač nimajo, da bi dali otrokom, enim starši nič ne dajo...nažalost. Pač tako je...jaz tudi nimam denarja toliko kot Joc hahaha Samo ni pa treba potem zmerjati z "Get a life" in podobnimi zadevami.
Pa preden se mi kdo oglasi...živim sama, delam in si plačujem vse stroške. Brez skrbi... Samo, ko sem bila pa na faksu, se pa mojima dvema hvalabogu ni zdelo nič grozno, da sta mi dajala denar. In del tega je šel tudi za luksuz, hehehe
Torej... nekoč je šel denar za potovanja iz žepa staršev (posredno, mesečno sem privarčevala iz mesečnih žepnin) in občasenga študentskega dela, rojstnih dni, danes gre pa vse iz plače, hehe