od kod vam denar?

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a somebody »

Tamala_mrha napisal/-a:...drugače pa je njuna oz. naša stvar, koliko me financirata. In ne, štipendije nimam, ker pač nimam pogojev za to (ocene imam za odličen uspeh, ampak ne spadam v nobeno kategorijo pri štipendijah, niti nisem socialni problem kot nekateri, torej se ne morem delati ubogo, če mi štipendija ni namenjena). In galathea, ne vem kaj se vtikuješ v finančne zmožnosti in odločitve drugih, če praviš, da si sama že dosti dosegla, torej sklepam, da tudi denar ni problem. Kako drugi razpolagajo z denarjem ni tvoja stvar.

se čist strinjam s tabo d je njuna stvar kolk dnarja nm data.

drgač pa še neki, tko čist btw: ena štipendija je pa vseen možna ne glede na prihodke v družini - zoisova :wink:
galathea
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a galathea »

He he, ...ne vem kaj vam še ni jasno? FOrum je namenjen izmenjavi mnenj. Včasih pač prebereš tudi kaj takega, kar ti ni všeč. :eek:
Kaj si mislim o dediščinah? Naj vam koristijo, kolikor se da! :D
Zivljenje je lepo...
zvezdica81
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a zvezdica81 »

Moje mnenje:
Dokler otrok spoštuje starše, jim pomaga, pridno hodi v šolo(faks) in naredi vse v roku, ne da vleče do 30 leta svoj"študij", naj ima vso podporo staršev, vključno s financiranjem. Seveda, če je to mogoče.
Će ne, pač ne...
Sama sem se že pri 20 odselila, od 18 leta mi NIČ nista kupila, pa sem jima hvaležna za to. Hvaležna sem, da sem se brez problemov osamosvojila, da lahko sedaj živim lagodno življenje.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

^ Smo že offtopic!
shiva*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a shiva* »

Jaz nimam štipendije, dobim pa žepnino od babice in dedka pa seveda od staršev. In na mesec se kar nabere. Nekateri tudi delajo preko študentskega servisa. Zdaj sem začela tudi šparat, da si bom potem ko bom končala srednjo šolo lahko privoščila kakšno potovanje. Je pa zelo odvisno, koliko denarja imajo starši in za kakšne stavri porabite/-jo (starši) denar. Eni si full oblek kupujejo, eni avte, drugi hrano, tretji pač grejo na potovanje.
Je pa res da danes potovanja niso več tako draga, za letalsko karto daš mogoče malo več, in nekaj denarja za na pot. Sploh v revnejše države (J Amerika, Azija), kjer je evro močna valuta in si tam za npr. 1 evro lahko že nekaj kupiš.
I walk these roads with grace
And I'll wave with you behind me
With a new smile on my face
Cause I'm walking in new shoes now
I got a new song to sing!
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Well, kr so bli omenjeni tut "moji" Havaji :) ...

Trip to Hawaii, srfanjeeee, canyoning, avanture s kanuji, treking, snorklanje, plavanje z delfini, preletavanje z aviončki z otoka na otok, Pearl Harbor... vse to so moje sanje, k segajo daleč u preteklost in prvo mesto daljnih, eksotičnih destinacij je vedno zasedalo to otočje.
In kr bom letos diplomirala (čim prej, tem bolš) sm si kot spodbudo in nagrado omisnla mal dalše potovanje. Denar za to bom zbirala z različnih konceu, prihranki, službica, nagrada za pridnost s fonda mojih dveh, če kej sfali, je pa moj reku, nej ne skrbim :) .

Finančno sm pa večinoma še odvisna od staršeu (zakaj in kako se mi zdi, da nima nobenga za brigat) in vsi in vse funkcionira tko k je treba. O popouni osamosvojitvi zaenkrat ne razmišlam(o), kr se še nimam namena odselt, o delu po diplomi pa se že pogovarjamo in če mi uspe zaštartat tko k si želim, bi bla moje dva super zadovolna, js pa seveda še bol. We'll see :wink: .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Trenutno imam itak solidno plačo in če bi malo varčevala, bi si lahko privoščila tudi kako potovanje za 5000€, recimo. Ampak večinoma pridem skozi z manj kot 1000€.
V študentskih letih sem pa imela Zoisovo, občasno sem malo delala (največ enkrat tedensko, med počitnicami pa nikoli). Takrat sem hodila na dopust v Istro, kar ni zahtevalo nekih ogromnih financ.
Starši so me seveda podpirali, oni so mi plačevali sobo v Ljubljani, pa občasno kaj za obleči, večinoma sem se pa živela sama. Čeprav so vedno poudarjali, da je moje delo študij in da je bolj pomembno, da diplomiram v roku kot pa da vlečem študij na račun službe.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a softTouch »

...
Zadnjič spremenil softTouch, dne 02. Jan. 2011 15:33, skupaj popravljeno 1 krat.
*SweetGirl*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *SweetGirl* »

zvezdica81 napisal/-a:Moje mnenje:
Dokler otrok spoštuje starše, jim pomaga, pridno hodi v šolo(faks) in naredi vse v roku, ne da vleče do 30 leta svoj"študij", naj ima vso podporo staršev, vključno s financiranjem. Seveda, če je to mogoče.

popolnoma se strinjam!! :gut:

Jaz imam zoisovo in žepnino. Za potovanja si šparam iz teh prihodkov, dodatno pa še z občasnim delom. Imamo pa zmenjeno npr da mi potem starši plačajo letalsko karto, ali pa mi dajo zraven določeno vsoto €. Pa še rojstni dan imam poleti in spet pade lepo €€€ :D

Letos so mi tudi rekli, da če izpolnim svoj plan izpitov lahko pričakujem lepo finančno injekcijo za Ameriko :D Jaz to ful cenim, da mi pač vse omogočijo in zato jim tudi vračam po svojih močeh.
Letting him prove
how much he
loves you
is SO today
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Smetka_ »

Meni tudi plačajo.Sicer nikoli nisem šla v kakšne eksotične kraje.Lani v Poreč,pa sta mi dala 200€, letos grem v Grčijo,in sta tud rekla da bosta plačala. v končni fazi študiram,redno,pridno opravljam izpite in podobno.Poleti grem delat za kakšne 14 dni,to je pa tudi vse.Imam Zoisovo,šparam že ves čas in imam vsega skupi tam okrog starih 2 miljončkov zaenrkat našparanih.
Pač ne zapravljam za cunje in podobno,v bistvu si ne kupim skoraj nič,dokler nujno ne potrebujem...Za bencin do faksa mi mami povrne,ostalo plačujem sama.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

;)
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 07. Dec. 2010 18:00, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Tinchka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ŠpG/LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Tinchka »

Jst si šparam. Moji edini prihodki so denar, ki ga dobim od staršev. Nekaj ga porabim za bolj ali manj nujne stvari (hrana, prevoz (študiram v LJ in bivam v študentskem domu), pa kake malenkosti si privoščim kdaj), kar ostane, pa v štumf :D (ne dobesedno :razz: ). In ko se začnemo menit, kam in kdaj bomo šli pohajat, začnem bolj pospešeno šparat. Mi pa tudi starša kej primakneta zraven.

Nisem pa bila še na nobeni eksotični destinaciji, ker si s trenutnimi financami tega ne morem privoščit (razen če par let ne bi nikamor šla). Tako je bilo moje najdražje potovanje en teden v Amsterdamu, stalo me je pa okoli 750€.
Nana nanana nanana on a Summerbreeze ...
blue eye
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a blue eye »

Najlažje se da denar prišparat, če živiš pri starših in ti ni treba plačevat določenih stroškov, in gre lahko res več kot pol plače na stran (če ne zapravlaš preveč).
Za dežjem vedno posije sonce!!
Spelina
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Spelina »

jaz si floride ne bi mogla privoščit, če mi fant ne bi let. karte plačal...on dol namreč živi
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Zvoncica »

jullia_ napisal/-a:
galathea napisal/-a:
Veliko vas pravi, da zaslužite preko študenta. Od česa pa potem živite? Od fotosinteze? Ah,priznajte si-financirajo vas starši, materialno ste odvisni od njih. Kar do neke mere nekaj časa ni nič narobe (če je v igri študij, recimo), ne pa da vam dajejo še za luksuz. Nekateri morajo za denar DELATI.
Get a life. Lahko se je kititi s tujim perjem.

fovšija je huda stvar, ja.

Popolnoma se strinjam... tut mene so financirali starši, ko sem študirala, buuhuu. Dobila sem na mesec približno 50.000-70.000 s štipendijo vred, od tega sem si plačevala bencin, račune za telefon, od prihrankov sem si kupila celo avto, si sama kupovala vse obleke in še prišparala nekaj za poletje. :roll:

In sem se super naučila ravnati z denarjem... toliko sem dobila in niti tolarja več. Pa še študirala sem redno. Ko sem bila absolventka, sem se sama odločila delati 8ur na dan, čeprav nisem potrebovala denarja, da bi se preživela.

Zakaj hudiča je v Sloveniji ta glupa mentaliteta, da če imaš SREČO, da imaš starše, ki si lahko privoščijo, da otroka financirajo, ti potem vsi to naprej mečejo in govorijo, da te je lahko sram, če nisi sam prislužil denarja? Pa ne gre za otroke, ki so zabluzili šolo, pa bi "čičali" doma in buljili v zrak... Takim tudi jaz ne bi dala niti centa.

Pismo...jaz mojim otrokom ne bi pustila, da delajo, če bi trpel njihov faks zaradi tega. :? V tujini ni normalno, da delaš 8 ur na dan, pa še faks zraven... Ne rečem za part time job, samo tega v slo skoraj ni...

Pa še, če imaš, ponavljam, SREČO, da imaš take starše, ki si to lahko privoščijo, pa te podpirajo, da uživaj, dokler si študent, ker boš itak še celo življenje delal, samo HVALA BOGU...

Pa ne rečem, eni pač nimajo, da bi dali otrokom, enim starši nič ne dajo...nažalost. Pač tako je...jaz tudi nimam denarja toliko kot Joc hahaha Samo ni pa treba potem zmerjati z "Get a life" in podobnimi zadevami. ;)

Pa preden se mi kdo oglasi...živim sama, delam in si plačujem vse stroške. Brez skrbi... Samo, ko sem bila pa na faksu, se pa mojima dvema hvalabogu ni zdelo nič grozno, da sta mi dajala denar. In del tega je šel tudi za luksuz, hehehe

Torej... nekoč je šel denar za potovanja iz žepa staršev (posredno, mesečno sem privarčevala iz mesečnih žepnin) in občasenga študentskega dela, rojstnih dni, danes gre pa vse iz plače, hehe
Odgovori