Srbija-Kosovo

Vse o politiki od svetovne do domače
Odgovori
Uporabniški avatar
*pikiča*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *pikiča* »

rose8 napisal/-a:čeprav me "ta južni" ne zanimajo, podpiram kosovo. naj se osamosvoji da bo mir. ampak srbiji je to podčastjo seveda...

tudi tebi bi bilo pod častjo, če bi ti nekdo vdrl v stanovanje/ hišo in ti rekel, da je dnevna soba zdaj njegova
J.Lo
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a J.Lo »

Tudi jaz sem proti osamosvojitvi in sramotno je, da se evropske države pustijo tako voditi ZDA. Še en dokaz več, kako so države brez lastne hrbtenice in samo lezejo v rit američanom.
Lahko imam vse.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Dagi napisal/-a:V meni ni kaplje srbske krvi, pa se mi zdi to katastrofa... in poroz ne za Srbe, pač pa za mednarodno pravo... ki samo še 1x več ni blo upoštevano.

mednarodno pravo na balkanu je bilo poraženo leta 91. in od srebrenice dalje se nima mednarodna skupnost več kaj za oglašat in "pomagat".

mednarodnopravne norme so sicer uporabna zadeva, ampak eno od temeljnih načel prava je "absolutna pravica je največja krivica" in točno to bi sklicevanje na mednarodno pravo, ki srbom karkoli garantira, po 15ih letih pokolov, požigov in posilstev bilo.
Uporabniški avatar
Lopatka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Lopatka »

^^ kr neki! :?

Kakorkoli že... srbi bodo slej ko prej porinili albance v morje, ker tega s Kosovom ne bodo nikoli pozabili!!! Albanci še zdaleč niso "domorodci", sploh če je povprečna starost 27 let. Se pač množijo kot glodavci in so preplavili pokrajino. V 90'ih so imeli že svoje seperatistične ideje o Veliki Albaniji in jih je pač Slobodan pošteno kaznoval zaradi tega.

V glavnem, kri bo tam v roku nekaj desetletij pošteno tekla, ko Amerika ne bo več zmogla obvladovati sveh žarišč po svetu in takrat bodo pošteno naj****. Takrat ne bo milosti, kot je bilo leta 98. Garant.
Shanaxi
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: v njegovem objemu

Neprebrana objava Napisal/-a Shanaxi »

Lopatka napisal/-a:Takrat ne bo milosti, kot je bilo leta 98. Garant.

Se strinjam ja! To je sedaj prekoračilo vse meje in je samo še vprašanje časa, kdaj se bo srbom stemnilo pred očmi! Za moje pojme tudi upravičeno! Me zanima kako bi kšna druga država reagirala, če bi jim kar tako odvzeli del države?!

Lahko bi vsaj razdelili Kosovo, kaj jaz vem, tko okoli 30 proti 70% v korist albancev. Nekaj takega. Ni v redu to ker so eni dobili vse drugi pa nič! Samo neke brezvezne obljube o multietničnosti! Situacija se lahko tam pošteno zaostri! Hkrati pa še kakšno drugo državo porinejo v ta kaos!

Ne vem zakaj se je vsem tako mudilo glede neodvisnosti Kosova?! Na bližnjem vzhodu že 50 let pobijajo palestince pa se nobenemu nikamor ne mudi... kaj šele da bi priznavali neko novo državo!
KittyKiss
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a KittyKiss »

Mudi? omg ej pa ve k pišete sm res pojma nimate o zgodovini whatsoever.
1.) Ni bla situacija Velike Albanije ampak Velike Srbije.
2.) Miloševič jih je poštennoo kaznoval??? Miloševič je eden večjih vojnih zločincev vpisanih v zgodovino, on ni imel v načrtu samo Albancev pobit, on je imel v načrtu Veliko Srbijo.
3.)ta "bitka" za Kosovo poteka že tisočletje, niso se kr zmisll "ej kaj k bi mi ta tedn hotl Kosovo narest državo" in puf želja uresničena, še pa še krvi je blo prelite zrd tega.
4.)To naše šolstvo je pa tud edn velik k***c opažam, ko berem na forumih izjave, da me srat in jokat obenem prime, kok neizobraženih otrok tava po svetu, k niti vejo ne zakaj so Albanci v sporu s Srbi in kakšna je njihova preteklost.
5.) MILOST LETA 98!???????? SE VAM SANJA KAJ SE JE DOGAJAL SPLOH?? KAKŠNA MILOST!?? JOOOJ ZA ZNORT.
6.) Delitev 70/30 ni mogoča ni šans, ebi se nit Srbi nit Albanci podredil, joj prosm..pejte v knjižnco al pa karkol no, prečekirite mal zadeve zgodovine predn greste pisat take..
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jemina »

Jz sploh nimam nekega mnenja o tem, ker si ne predstavljam, kako bo Kosovo v kateren ne glede na vse, akr pravijo vlada anarhija. Ljudje hočejo državo, ki jo sedaj imajo, ampak pomoje se večini niti sanja ne, da država pomeni tudi tu, da se plačujejo davki in da je treba upoštavat zakone. Mi je pa uredu to, da so Srbom malo pristrigli peruti, ker tak ponos kot ga imajo Srbi je nekaj nemogočega. Pomoje bi jih raje vse pobili kot dali košček zemlje. Tudi izjave, ki jih poslušam od Srbov, ki živijo v Sloveniji mi grejo na bruhanje.
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Bumerang
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Bumerang »

LoL no... in zdej imajo albanci kar 2 državi :roll: :lach: Nezaslišano kaj je iz vsega tega nastalo! Na tem svetu enostavno ni dela oz. območja, kjer teli "musliji" ne bi delali problemov... kaka mentaliteta od naroda :roll: Že cel svet se bori proti njim!

Nekako mi delujejo v smislu "Mi proti celemu svetu" :?

@KittyKiss: ufff, ti si pa res izobražena svaka ti čast!!! Izobražena si samo delno, kajti tukaj opisuješ samo eno stran situacije - to je tista: "srbi so zločinci, albanci pa uboge miši". Predlagam da preučiš tudi tiste knjige, kjer opisujejo tudi dejanja Albancev in njihovega teroriziranja na tistem območju. Saj poznaš rek "vsaka medalja ima dve strani"!

Vsak, ki se zaveda pomena kulture lastnega naroda, jo bo gojil, ne glede na to, kje se kdo seli, razmnožuje, osamosvaja in vlada. Kot največji srž problema se mi zdi ta, da bomo nad Kosovom morali imeti nadzor "mi", torej Evropska unija - kajti albanski separatisti v tej pokrajini so že zdavnaj pokazali, da ne znajo spoštovati pravnega reda in da so nagnjeni k "šokiranju" s svojimi bolanimi idejami.
KittyKiss
Debatorica
Debatorica

Bumerang! NE! nikjer nisem rekla, da so Albanci boge miške in da so Srbi največje svinje, ampak nmorm vrjet, da gre folk govort o Miloševiču IN NJEGOVI MILOSTI. Miloševič in beseda "milost" NEGRESTA SKUPI. Vsi vemo, kaj se je dogajal pod njegovo oblastjo in kako so bli tretirani Albanci(oziroma nekateri NE vejo, ker se jim zdi, da je Miloševič takrat premal ukrepal).
In grozno in ponižujoče je ko nekdo napiše "ja tokrat pa nebo milosti kot takrat " in "Miloševič jih je pošteno kaznoval".
Infinity
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Infinity »

Malo insajderskih informacij! Da ne bo kdo mislil, da se Albancem na Kosovu že od nekdaj tako silno slabo godi! Moj oče je odraščal v delu Srbije na meji s Kosovom (Preševo). Pazite to, čeprav tisti del sploh ni na Kosovu, so imeli že tam pouk v obeh jezikih, spričevala in osebne izkaznice pisane najprej v albanščini in šele nato v srbščini itd. :? Zdaj pa to primerjajte z, recimo, slovensko manjšino na Koroškem, ki ji je avstrijska ustava dolžna zagotavljati pravice. Kar pa je najbolj zanimivo je to, da se Srbi in Albanci v tistih krajih čisto lepo razumejo. Da ne omenjam tega, da se mnogo albancev na tistem območju NE strinja z neodvisnostjo Kosova, kajti vsak, ki ima vsaj malo zdrave pameti, ve da neodvisno Kosovo prinaša še večji kaos, večje nemire... skratka, katastrofa bolj kot kadarkoli prej!

Ampak hey... Zahodne sile so se pač odločile, da bo tam še en njihov satelit, torej "let it be" ane?

Kdorkoli vidi v nastali situaciji kaj pozitivnega je enostavno otročje naiven!
KittyKiss
Debatorica
Debatorica

Ubistvu zdj je kar je..Upejmo, da se bodo zadeve umirile, da nebo še kakih večjih sporov povzročlo to..sam še tega se nam manjka vsem..
To da so se pa Srbi spravl na Slo. veleposlaništvo je pa rahlo pretirano :roll:
Bumerang
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Bumerang »

@KittyKiss: Kakorkoli že! Ti lahko srbom pripisuješ karkoli ti paše. Vendar ostaja dejstvo, da so Albanci na Kosovu prvi želeli odcepitve... ideja seperacije pa se je prenesla še v sosednjo Makedonijo, kjer imajo tudi tam hude probleme s tamkajšnjo albansko populacijo!

Miloševič ni množično pobijal Albancev, kot to večina misli, ampak jih je samo porival nazaj v Albanijo.

To, kar se je sedaj začelo dogajati na tistem teritoriju, je rušenje vseh pravnih norm o suverenosti države! Povsem logično in "realno" je predvidevati da bo tam kri tekla v potokih, kajti nemiri so se šele "začeli". Enako se je zgodilo z Bosno, kjer je meje risala Avstro-Ogrska... v zameno pa je Ferdinand dobil kuglo v betico... vrhunec starih zamer pa je izbruhnil šele v 90-ih letih, torej 80 let kasneje!

Takole "na horuk" ustanavljanje držav, brez zgodovinske in pravne podlage bo naredilo samo več gorja in več zla...
Letty
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objava Napisal/-a Letty »

Mah, srbom bi bilo bolje če bi na celotno situacijo gledali s svetle plati! Brez par milijonov (po njihovo, komot da tudi realno) bolj zaostalih prebivalcev in posledično najzaostalejše pokrajine, komot lahko začnejo prosperirat!

Kaj jih veže na pokrajino, kjer njihovega jezika večina ne razume? "Odrež pa bejž" je zanje lahko najbolj ugodna opcija! Zakaj bi nek srb plačeval davke za Kosovo, če je to že "de facto" desetletja druga država? Nima smisla!

Naj pustijo tisti "stoki" da imajo kar hočejo, v nasprotnem primeru se obem stranem slabo piše. Čeprav se mi v tem primeru albanci niti malo ne bi smili, kajti sami so rinili v drek in če bi imeli vsaj malo soli v glavi, bi vedeli kakšne posledice bo to nosilo.

Prav tako bi jim bilo bolje, da nehajo z blodnjami kako jih srbi "šikanirajo" in kako se njim tam slabo godi... kajti čisto vsaka država v katero bi posegli na tak način bi reagirala enako!
katalen
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a katalen »

Precej očitno je, da je tole za srbe zelo ponižujoče in da tega ne bodo kar tako sprejeli. Po eni strani jih tudi razumem! Ne morem si zamisliti niti ene države na tem svetu, ki bi na miroljuben način sprejela odvzem določenega dela svoje države. Če bi se kaj takega zgodilo američanom, si upam trditi, da bi cel svet potegnili v vojno. Ko pa srbi naredijo proteste v okviru svoje države je pa cel "bavbav" :roll:

S to neodvisnostjo se bo zamera skozi stoletja samo še večala, mit o Kosovu in "ubogih" Albancih pa bo zagotovo postal sveta zgodba, ki bo ljudem odvzela razsodnost in dobili bomo samo še eno klinčevo sveto vojno za sveto zemljo, kot da tega že nimamo dovolj!

@Letty: zelo se strinjam glede tega, da bi bilo najbolje, če bi srbi na to gledali s svetle plati! Raje naj sprejmejo neodvisno Kosovo in zahtevajo odškodnino ter izbrišejo vse težavne albance iz srbskega registra.
Zadnjič spremenil katalen, dne 20. Feb. 2008 0:03, skupaj popravljeno 1 krat.
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jemina »

Sj oni bi lahko lepo v iru živeli na veke vekov, če jim ne bi Miloševič vcepil v glavo neko idejo o večvrednosti Srbov, ker oni so pa ja "veliki". In, ker je lepo poslušat, kot i nekdo govori, da si pomemben, so ga ubogali kot ovce, postali vsi prepotenti in klali Albance. In Srbi ves čas ponavljajo, da ne dajo svoje zemlje. Pa kaj ti bo zemlja človek, če imaš pa glavo nafilano s samimi bedarijami in sovraštvom, do naroda, ki ima drugačno vero kot ti.

In jz sem za to, da podpremo Kosovo, ker tudi druge države so nas podprle ob osamosvojitvi.

In zdi se mi, da tega problema, da bi vsi radi imelis svojo državo ne bo, ker jih bodo ZDA že v štartu zatrle, ko jih ne bodo podprle. Brez njihove moči pa lahko naredijo le malo
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Odgovori