jullia_ napisal/-a:zakaj vsi krst smatrate za nekaj dokončnega in neizbrisnega, kar človeka zaznamuje do konca življenja? poznam ogromno krščenih ljudi, ki jih to niti malo ne ovira pri njihovem ateizmu, spreobrneš se pa tudi lahko kadar koli.
Se ful strinjam.
Ko otrok odraste, sta možni itak sam 2 poti - da je veren, al pa da ni. Če je veren, mu je itak kul, da je krščen. Če pa ni veren, mu pa tudi sam krst, njegova simbolika in vez s Cerkvijo ne pomeni nič. Lahko se celo izpiše iz evidence, če ga moti, da ga statistično vodijo kot kristjana - kaj, kot da se iz društva plavalcev izpišeš.
Za svoje otroke še ne vem, kaj bom z njimi. Men je useen, sicer sem krščena pa te zadeve, ker kot froc sm bla ful verna in sploh mi je blo vse to plesanje okoli vere ful všeč, v gimnaziji so mi pa celo Cerkev in vse skupaj totalno zasrali. Nisem verna, mi je pa všeč vera, kot je bla v začetku svojega razvoja, preprosta in iskrena, z iskrenim namenom zgolj odgovoriti človeku na nekatera globoka vprašanja in mu pomagati skozi življenje spoznat prave vrednote. Žal, zadnjih 1500 let ni več tako.