Bi mu oprostile klofuto?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori

Če bi vas tip udaril, bi mu oprostile?!

da
29
5%
ne
368
63%
odvisno od situacije
189
32%

Skupaj glasov: 586

Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Tonja »

MsN napisal/-a:
No, saj dobro, ce imate nekatere tako nizke standarde, ko iscete moskega, ki vam bo stal ob strani ...

A ni nizko, če moraš iskati nekoga, da ti stoji ob strani? Ne vem, jaz moškega za to, da bi mi ob strani stal, ne rabim. Nikjer.
U bistvu se marsikdaj vrprašam, zakaj moraš met partnerja :D . No ne vem, jaz znam skoraj vse sama naredit (ok, elektrike ne znam popravit, pa elektrike v avtu ne znam uštimat, drugače pa mi ni nobeno delo tuje), stojim trdno na svojih nogah, ne vem no...
Jaz bi rekla, da si dobim deda (še bl nizki standard :D ) čisto enostavno zato, ker je pač to neka 'rutina' . Če je poleg rutina še priblisk, toliko boljš.
Drugače pa, če mam enkrat deda, je pa tak dejstvo, da bo delal tudi okoli hiše in po hiši. Če bo sam na kavču ležu, bo lepega dne brez kavča ostal :D .
Helenca ustavi se sam pri teh dejstvih: bil je zunaj z bivšo, ti si bla doma, ko si ga seznanila z 'resnico', si pa ti bla prasica,gnoj itd, on pa nič,nedolžni angelček.
Moraš res razmišljat, kaj naredit??
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a ***Ally*** »

Helencka napisal/-a:Žalil me je da sem gnoj, prasica, fukjena, ...itd .

Uh kolko mi je to znano :( Včasih se mi zdi, da so "najboljši" tipi najhujši karakterji...

Ene smo prav magnet za bedake :cry:
Houd de wereld tegen
bouhica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a bouhica »

Tonja napisal/-a:A ni nizko, če moraš iskati nekoga, da ti stoji ob strani? Ne vem, jaz moškega za to, da bi mi ob strani stal, ne rabim. Nikjer.
U bistvu se marsikdaj vrprašam, zakaj moraš met partnerja :D . No ne vem, jaz znam skoraj vse sama naredit (ok, elektrike ne znam popravit, pa elektrike v avtu ne znam uštimat, drugače pa mi ni nobeno delo tuje), stojim trdno na svojih nogah, ne vem no...
Jaz bi rekla, da si dobim deda (še bl nizki standard :D ) čisto enostavno zato, ker je pač to neka 'rutina' . Če je poleg rutina še priblisk, toliko boljš.
Drugače pa, če mam enkrat deda, je pa tak dejstvo, da bo delal tudi okoli hiše in po hiši. Če bo sam na kavču ležu, bo lepega dne brez kavča ostal :D

S tem se pa tako strinjam, da se bolj ne bi mogla :gut: V bistvu mi je tud odleglo, da je nekje se ena, ki tko misli, ker mene vsi cudno gledajo, ko kaj takega izjavim :roll:
You can think Im wrong, but thats no reason to quit thinking
*ClaUdYka*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Fikšinci :)
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a *ClaUdYka* »

Ženske pa kje je vaš ponos, ko vas tip udari in še vedno vztrajate pri njem?
Skoraj 100% sem, da vas je večina od teh, ki ste povedale, da vas je že udaril nekoč povedale "Mene pa tip že nebo tepel.".
In kje ste sedaj? V stanovanju ali nekje se tolažite s tem da ste si zaslužile.
Noben; niti ženska, niti moški si ne zasluži, da bi ga nekdo- pa čeprav je to njegov najbližji iz katerega koli vzroka tepel!
Tisti fant ki udari 1x udari še večkrat.. In žal mi je, zame so taki tipi navadne mevže. Da se ne morejo normalno pogovorit in ne morejo obvladovat svoje jeze ni vaša/naša krivda. IN NOBEN/A SI NE ZASLUŽI TEGA pa čeprav si mogoče prosi.. Moški, pravi moški ki ima vsaj malo pameti in ki vas vsaj malo ima rad, nebi položil trde roke na vas.
Malo se zamislite (tiste, ki si kaj takega dovolite) ste res tako malo vredne, da vas nekdo more pretepat?
Za vaše dobro, poberite šila in kopita in vstran od njega.

Če mene kdorkoli kdaj udari, se bom v sekundi obrnila in odšla. Ne bom rekla ne besede, niti nebom udarila nazaj- zakaj bi se spuščala tako nisko kot tisti, ki je udaril? In oseba me nikoli v živlenju več nebo videla.
Sugar_baby
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Sugar_baby »

*ClaUdYka* napisal/-a:
Če mene kdorkoli kdaj udari, se bom v sekundi obrnila in odšla. Ne bom rekla ne besede, niti nebom udarila nazaj- zakaj bi se spuščala tako nisko kot tisti, ki je udaril? In oseba me nikoli v živlenju več nebo videla.

Kok si dobr povedala!!
Jst sm samo enkrat rekla: mene še starši nikol niso udarl! Ne pa da me bo kr en tip!
Moje mnenje je, da tip nima nobene pravice žensko udart! Po večini so itq moški večji pa močnejši od žensk in kdor žensko udar, je zame največja mevža!!!
The next time you want to see pussy, just look in the mirror baby!!
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

:/
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 07. Dec. 2010 17:51, skupaj popravljeno 1 krat.
*ClaUdYka*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Fikšinci :)
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a *ClaUdYka* »

~NIA~ 15 let zakona in otroci. Seveda je malo težje, ampak.. Predstavlaj si,da ostaneš še naprej v tem, in se potem nasilje nad ženo spremeni v nasilje nad otroci?
Kakor koli, obrnem se pa odidem. Pa če sem poročena 20 let.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a iluzija »

~NIA~ napisal/-a:ne razumem žensk ki ostajajo v zakonu z pijancem, ki jih pretepa

Meni je najbolj zanimiv ta "fenomen":

Ženska, ki je bila v otroštvu pretepena (po možnosti tudi posiljena) vsakodnevno od svojega očeta, je to pač sprejela kot nekaj samoumevnega - kar naj bi se pač moralo dogajati v življenju. To sprejme kot nekaj "dobrega" in potem, ko odraste, išče svojega partnerja na podlagi teh vzorcev, ki jih je dobila v otroštvu od očeta... Ne uživa v tem, ampak hkrati ji da to nek občutek, da je ljubljena. To so hude psihološke "napake" in jih je precej težko odpravit...
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

:/
bouhica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a bouhica »

iluzija napisal/-a:Ženska, ki je bila v otroštvu pretepena (po možnosti tudi posiljena) vsakodnevno od svojega očeta, je to pač sprejela kot nekaj samoumevnega - kar naj bi se pač moralo dogajati v življenju. To sprejme kot nekaj "dobrega" in potem, ko odraste, išče svojega partnerja na podlagi teh vzorcev, ki jih je dobila v otroštvu od očeta... Ne uživa v tem, ampak hkrati ji da to nek občutek, da je ljubljena. To so hude psihološke "napake" in jih je precej težko odpravit...

Sam je res precej taksnih. Zalostno. Js se zavedam, da to nikakor ni normalno, tko da ne iscem sploh vzorec oceta. V bistvu mam kontra pogoje... Da ne bi slucajn res kdaj tko zabluzla ko moja mama... In ja, raje sem samska cel lajf in mam to sreco, da sama s sabo prov dobr funkcioniram, tko da se ne bojim tega.
You can think Im wrong, but thats no reason to quit thinking
Dead_kid
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Dead_kid »

Ne. Udaril bi me 3x- prvič, zadnjič in nikoli več. Ker ko te enkrat udari vedi, da te bo spet!!!
You migt think i ain't worth a dollar, but i feel like a millionare.
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica

iluzija napisal/-a:Meni je najbolj zanimiv ta "fenomen":

Ženska, ki je bila v otroštvu pretepena (po možnosti tudi posiljena) vsakodnevno od svojega očeta, je to pač sprejela kot nekaj samoumevnega - kar naj bi se pač moralo dogajati v življenju. To sprejme kot nekaj "dobrega" in potem, ko odraste, išče svojega partnerja na podlagi teh vzorcev, ki jih je dobila v otroštvu od očeta... Ne uživa v tem, ampak hkrati ji da to nek občutek, da je ljubljena. To so hude psihološke "napake" in jih je precej težko odpravit...

Da, to je zame popolnoma zmotno mišljenje, saj nikakor ne vedno drži in zaradi tega se nikoli ne moreš ozirat na določen vzorec ampak moraš na vsako dejanje človeka pogledati precej širše (najlažje je bluzit tisto, kar so napisali strokovnjaki, ampak niti 2 človeka si nista ista).
Jaz za idiotske odločitve ljudi ne krivim staršev. Čeprav podajo nek vzorec obnašanja, pa ni nujno, da ga otrok povzame, saj niso edini, s katerim ima stik.
Preprost razlog je, zakaj ženske sprejemajo nasilje (in ne, ne mislim tu zdaj ene na izi klofute zraven), ker nimajo samospoštovanja in samopodobe. Ker imajo v glavi misel, da si ne zaslužijo boljšega. Da jih ima človek s katerim so, rad. Da ko bo kriza minila, nebo več tak.
Zakaj človek nima samospoštavnja in samopodobe? Na te stvari veliko vplivajo vsi dejavniki in celotna družba, ki nas sprejma v življenju, ne samo starši. Seveda je pa nanje najlažje valit krivdo, ker so pač nam najbližji.
Torej...
Primer: Jaz vozim tovornjak. Se pravi, da ga nekdo v moji žlahti tudi? Ajooo, spet narobe, nuben ga ne vozi, vsaj jaz ga ne poznam.
Primer: Jaz VIDIM, ko moj oče igra nek inšturment ali opravlja neko delo. Bom jaz tudi igrala tisti inštrument ali opravljala tisto delo? Ne, ker me ne zanima.
Primer: Celotna družba pije. Bom jaz tudi? Bom, ko bom JAZ hotla.
Primer: Družba gre ven v babe (se družim samo z dedi). Si bom zaradi tega tudi jaz našla enga jebača zuni? Ne, ker ne hodim zaradi tega ven.
Skratka... Vidiš, doživiš lahko vse mogoče. Kako to sprejmeš in razčistiš sam pri sebi, je pa odvisno od tega, koliko si močna oz. labilna oseba.
Si npr. žrtev posilstva. Pri npr.3 letih res ne veš ali je to prav ali ni. Takrat pač tebi to pomeni neko izražanje ljubezni. Čez čas večina zlorabljenih ljudi ugotovi, da dejanje, ki ga je takrat počela x oseba, ni bilo pravilno. Torej, če tisto dejanje ni bilo pravilno, zakaj bi ga nadaljeval??? Razlog je globje v človeku. Ne nadaljuje tega zaradi tega, ker misli, da bo s tem pokazal ljubezen nekomu ampak iz maščevanja, lastnega zadovoljstva iz dejstva 'če jaz trpim, boš tudi ti'. Zanaša se na naivnost, nezmožnost odločanja mladega človeka, mu vliva laži ipd.
Osebno jaz mislim, da se tle ne sme gledat na tipični vzorec dejanja (če je moj oče morilec, posiljevalec,... sem tudi jaz. Če je moja mati kurba, narkomanka, sem tudi jaz), kajti človek ima še eno šibkejšo točko, ki je nihče ne razume dobro-naši možgani. Če smo se zmožni odločiti pravilno, zakaj stopamo po napačnih stopinjah (tole bi mogla ob priliki vprašati tudi naše politike :D ) ?
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Tonja napisal/-a:
MsN napisal/-a:
No, saj dobro, ce imate nekatere tako nizke standarde, ko iscete moskega, ki vam bo stal ob strani ...

A ni nizko, če moraš iskati nekoga, da ti stoji ob strani? Ne vem, jaz moškega za to, da bi mi ob strani stal, ne rabim. Nikjer.
Drugače pa, če mam enkrat deda, je pa tak dejstvo, da bo delal tudi okoli hiše in po hiši. Če bo sam na kavču ležu, bo lepega dne brez kavča ostal :D .
Helenca ustavi se sam pri teh dejstvih: bil je zunaj z bivšo, ti si bla doma, ko si ga seznanila z 'resnico', si pa ti bla prasica,gnoj itd, on pa nič,nedolžni angelček.

Moraš res razmišljat, kaj naredit??

Tonja, jaz nimam fanta iz rutine, niti ne zato, ker ne bi prezivela sama, ampak ker sem nasla nekoga, s katerim mi je lusno. Je to greh? :D

'Stati ob strani' pa ni misljeno, da me mora nositi po rokah, suvati v rit, ko nimam volje do premika ali do takih in drugacnih podpiranj, ampak je ena izmed 'funkcij' partnerstva tudi ta, da si pomagas v tezavah, da imas oporo (podobno kot prijatelji), da nekomu zaupas, se nanj zaneses ... Nimas ga zgolj zaradi tega, ampak tudi zaradi tega, ker ti nudi vse zgoraj opisano. Ce ti tega ne nudi, potem je situacija jasna - je lazje in bolj zdravo biti sam, ce pa ob osebi zivis in uzivas v tem vajinem 'sodelovanju' pa verjemi, da se kako pase dejstvo, da na vsem sirnem svetu obstaja nekdo, ki doseze te standrade - in verjemi, da moji nikakor niso nizki. Ce bi bili, bi verjetno pristala tudi na klofute in podobno.
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica

MsN napisal/-a:
Tonja, jaz nimam fanta iz rutine, niti ne zato, ker ne bi prezivela sama, ampak ker sem nasla nekoga, s katerim mi je lusno. Je to greh? :D

Pa eeeeh, saj nisem za tebe rekla, da maš fanta iz rutine :D . To je bilo zame rečeno.
Pa ne razumet mojih besed na tvoj citat kot napad, ker to ni, ampak so mi ble pač zanimive besede, ki si jih napisala.
Itak pa prav, da maš nekoga, s katerim ti je lušno. Jaz ga tut mam - sebe :rofl:
In eeeem, popravek, nisem rekla, da maš ti nizke standarde, ampak sem samo vprašala, če ni nizko, če si iščeš nekoga, da ti stoji ob strani (glede na temo je blo to mišljeno malo drugače, kot prijateljsko, če razumeš).
Tak da dečva, brez zamere, sem pisala bl nasplošno, nisem se zdj strikt tebe dotaknala, ampak sem citrirala sam tvoje besede.
Odgovori