Matura [Združena tema]
Jz sem imela s kemijo res srečo, ker sem prvo polo celo prepisala od une zraven mene, druga je bila pa lahka za smejat.
Matematika je pa itak skoz tko lahka, da ne veš al se norca iz tebe delajo, samo kaj pol ko prbijejo najtežji višji nivo.
Matematika je pa itak skoz tko lahka, da ne veš al se norca iz tebe delajo, samo kaj pol ko prbijejo najtežji višji nivo.
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Solo tu, solo yo
hvala za info o kemiji, sem se odločila da si jo bom vzela na maturi. kaj pa je boljše zgodovina ali geografija (oba predmeta mi greta, edino za zgo je prof rekla da so slabše ocene - zdaj pa me zanimajo vaše izkušnje kaj si je boljše vzet)?
I walk these roads with grace
And I'll wave with you behind me
With a new smile on my face
Cause I'm walking in new shoes now
I got a new song to sing!
And I'll wave with you behind me
With a new smile on my face
Cause I'm walking in new shoes now
I got a new song to sing!
Če ti povem iz izkušenj mojih sošolk je gefa boljša, ker je občutno manj snovi pa še bolj logično razumljiva je, pa še ne rabeš pisat nekih napiflanih odgovorov. Je pa seveda odvisno, kaj tebi bolj leži 

Dame mas quiero mas
Solo tu, solo yo
Solo tu, solo yo
Jst sm mela na maturi zgodovino in geografijo, pa sem v nasprotju z vsemi pričakovanji dobila precej višje procente pri zgodovini in s tem tudi boljšo oceno (v 4. sem imela zgo zaključeno 4, geo pa 5). Drugače se mi zdi, da je pri geografiji bolj logična snov in manj piflarije, je pa tudi večji naval dijakov na ta predmet in s tem večja konkurenca (zaradi porazdelitve ocen).
Pr zgodovini je res ogromno snovi, tko da če ti ne leži zgodovina, je raj ne vzemi
Pr zgodovini je res ogromno snovi, tko da če ti ne leži zgodovina, je raj ne vzemi

Sure I can accept that we're going nowhere, but one last time let's go there...
Damyanchyka napisal/-a:Kako je pa kej z nemščino na maturi?A je težka?Kuk ste kej delal na njej?
Ni tok težka. Jaz sem jo mela čez srednjo šolo 3, na maturi sem pisala par procentov do 5, na osnovnem nivoju .. Pa sem ful mal dela vložila v to. Mi je zdej kr mal žal, k bi lah dost več odnesla od tega.

Men je blo bralno razumevanje fajn, pr slovnici se da kako neumno napako narest, spis so pa men tut kr dobr ocenili, glede na to, kok sem mela slab občutek, tko da to se tut da. Pri slušnem je pa odvisno od posnetka, lah je d best, lah se ti zdi pa krneki pa dost stvari preslišiš/ne razumeš.

Sam to je zdej vse za osnovni nivo, za višjega je pa mal težje, sam se vseen da kul pisat.
Jz sem se odločala med psihologijo, nemščino in geografijo .. Izbrala sem geo in nem, če bi mogla še enkrat bi raj psihologijo in nemščino. Se mi je dojča zdela bolj kul kot geografija, pa sem bla prej zihr, da se pr gefi najlaži čez pride in se tepla po glavi, ker sem se v zadnjem momentu odločila za nemščino.

Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
shiva* napisal/-a:hvala za info o kemiji, sem se odločila da si jo bom vzela na maturi. kaj pa je boljše zgodovina ali geografija (oba predmeta mi greta, edino za zgo je prof rekla da so slabše ocene - zdaj pa me zanimajo vaše izkušnje kaj si je boljše vzet)?
ne slabše ocene - slabši povprečje k grejo tja vsi k nima pojma kam nj grejo. jst sicr nimam ne gefe ne zgodle, sam ti pa lohk povem kaj so mi drugi rekl: zgodla je bolš k majo predpisane teme, sam je pa slaba stran d ti mejbi kšna od teh tem ne leži. druga stvar k je pa bolš pr zgodli je pa d ti ni treba poročil pisat; sj po eni strani so fajn k dobiš 18/19/20 točk že za ta poročila sam jih je mal nerodn delat, no mislm, ful cajta ti vzamejo.
drgač pa en nasvet: če ne veš kaj vzet vsaj n začetku vzem 3 predmete pol pa vidš kaj ti bl leži pa ostaneš sam n dveh

Glede poročila pr zgodovini: nam je lan rekla profesorca da se lahko neke vrste poročilo oz. seminarska na temo virov piše tud pr zgodovini, sam ona se je pač odločila za test, ki nam je potem tako prnesu 20% končne ocene. Smo imeli tud prov na to temo vsaka 2 tedna 1 al 2 šolski uri samo o virih.
Sure I can accept that we're going nowhere, but one last time let's go there...