za en dan bi postala? ....
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: Poletje
- prinzessin
- Kofetarica
- Kraj: tu pa tam
Uf, za en dan bi bla neki od tega:
* blazno bogata(da bi videla, kako je trošiti denar za nepomembne stvari)
* filmska zvezda(ker pač ljubim pozornost)
* Einstein(da bi ENKRAT v življenju razumela matematiko
)
* Platon(naredila bi si zapiske svojih teorij, ki bi jih naslednji dan, ko ne bi bila več eden največjih filozofov, lahko koristno uporabila)
* sestra dvojčica(da bi videla, če res obstaja neka posebna vez med dvojčki)
* en dan v prihodnosti(da bi izvedela izžrebane številke lota, ki jih moram vpisati včeraj
)
......
* blazno bogata(da bi videla, kako je trošiti denar za nepomembne stvari)
* filmska zvezda(ker pač ljubim pozornost)
* Einstein(da bi ENKRAT v življenju razumela matematiko

* Platon(naredila bi si zapiske svojih teorij, ki bi jih naslednji dan, ko ne bi bila več eden največjih filozofov, lahko koristno uporabila)
* sestra dvojčica(da bi videla, če res obstaja neka posebna vez med dvojčki)
* en dan v prihodnosti(da bi izvedela izžrebane številke lota, ki jih moram vpisati včeraj

......
- Gregorius
- Sramežljivka
- Kraj: Somewhere over the rainbow
LUNINA SVETLOBA....Da bi ponoči osvetljeval neuslišane ljubezni
TIŠINA.... Da bi utišal glasove, ki poškudujejo srce
VZHOD... Da bi ustvaril še en dan sreče
SVETLOBA...Za tiste, ki živijo v temi
NOČ... Da bi razvajal tiste, ki se borijo čez dan
ŽIVLJENJE... Da bi se tisti, ki so umrli, ponovno rodili
SOLZA.. Da bi se razjokali tisti s trdimi srci
NASMEH... Da bi posladkal ustnice zagrenjenih
LJUBEZEN... Da bi združeval ljudi... in jim povedal, da sem samo en izmed njih
TIŠINA.... Da bi utišal glasove, ki poškudujejo srce
VZHOD... Da bi ustvaril še en dan sreče
SVETLOBA...Za tiste, ki živijo v temi
NOČ... Da bi razvajal tiste, ki se borijo čez dan
ŽIVLJENJE... Da bi se tisti, ki so umrli, ponovno rodili
SOLZA.. Da bi se razjokali tisti s trdimi srci
NASMEH... Da bi posladkal ustnice zagrenjenih
LJUBEZEN... Da bi združeval ljudi... in jim povedal, da sem samo en izmed njih
Življenje je kratko, pridobivanje izkušenj dolgotrajno, ugodna priložnost redka, izkušnja varljiva, odločitev pa težka.
prinzessin napisal/-a:Uf, za en dan bi bla neki od tega:
......
zakaj točno Platon?... meni se ne zdijo njegove teorije tako močne, da bi jih dejansko lahko naslednji dan koristno porabila.... Platon skozi zgodbice utemeljuje neko svojo teorijo, neki svoj prav.... kako to njemu koristi? ali komu drugemu?... razen seveda da se je zapisal v zgodovino in se moramo nekateri na pamet piflat njegovo "mnenje".
"moški znajo odlično povedati svoje zadnje besede in oditi z odra"
-
- Kofetarica
- *arabic_girl*
- Komunikatorka
- Kraj: Nova Gorica
- prinzessin
- Kofetarica
srčica* napisal/-a:
zakaj točno Platon?... meni se ne zdijo njegove teorije tako močne, da bi jih dejansko lahko naslednji dan koristno porabila.... Platon skozi zgodbice utemeljuje neko svojo teorijo, neki svoj prav.... kako to njemu koristi? ali komu drugemu?... razen seveda da se je zapisal v zgodovino in se moramo nekateri na pamet piflat njegovo "mnenje".
Zato, ker najbolj verjamem Platonovi filozofiji-sem platonistka.Zato, ker je navsezadnje oče filozofije.Postavil je prve in najosnovnejše temelje-bog pomagaj, če je svoje filozofiranje ovil v zgodbice. Obstajata pa 2 razlagi, zakaj Platon svoje vidike podaja s pomočjo zgodbic:
Prvič: Platon deli svet na dva svetova. Na svet idej in svet pojavov(v tem živimo ljudje).Svet idej naj bi bil za ljudi tako drugačen in nerazumljiv od sveta, v katerem živimo, da je Platon menil, da ga bo bolje opisal/pojasnil/predstavil s pomočjo zgodbic-te si je lažje razlagati.
Drugič: Platon je z uporabo zgodbic v ljudeh poskušal vzbuditi tako imenovani "AHA! efekt",( kot nekakšen deja vu+metoda majevtike) t.j., da se s prebiranjem in razumevanjem zgodbic spomnemo na naša življenja v svetu idej, kjer smo nekoč že živeli, vendar pa smo bili potem poslani na ta svet, da znova začnemo iz ničesar in počasi(s pomočjo "paideje") spoznamo Idejo.
Omenila si, da se morate piflat te zgodbice-potem vsaj približno veš, o čem govorim, a ne

Pa še nekaj: napisala si, da se morate učiti Platonovo "mnenje"-nikar platonovih teorij ne imenuj "mnenja"-mnenje je značilno za čutni svet, Platon pa kot pravi filozof spada v idejni svet, torej lahko njegovim teoretiziranjem rečeš samo "umevanja"; naš prfoks je bil pač občutljiv glede tega in mogoče je tudi vaš/tvoj--pazi pri testih in spraševanju glede tega izraza

prinzessin napisal/-a:srčica* napisal/-a:
Zato, ker najbolj verjamem Platonovi filozofiji-sem platonistka.Zato, ker je navsezadnje oče filozofije.Postavil je prve in najosnovnejše temelje-bog pomagaj, če je svoje filozofiranje ovil v zgodbice. Obstajata pa 2 razlagi, zakaj Platon svoje vidike podaja s pomočjo zgodbic:
Prvič: Platon deli svet na dva svetova. Na svet idej in svet pojavov(v tem živimo ljudje).Svet idej naj bi bil za ljudi tako drugačen in nerazumljiv od sveta, v katerem živimo, da je Platon menil, da ga bo bolje opisal/pojasnil/predstavil s pomočjo zgodbic-te si je lažje razlagati.
spada v idejni svet, torej lahko njegovim teoretiziranjem rečeš samo "umevanja"; naš prfoks je bil pač občutljiv glede tega in mogoče je tudi vaš/tvoj--pazi pri testih in spraševanju glede tega izraza
zaj pa ne vem če vaš prfoks bluzi, al pa naša... vglavnem platon je razdeli svet na čutnozaznavni svet in miselni svet, je pa res, da je rekel, da je čutnozazvavni podrejen miselnemu...
in nazadnje... filozofi smo lahko vsi, tako da bodi ti ti in ne platon, ker je platon res brezvezen

- prinzessin
- Kofetarica
prinzessin napisal/-a:OT: srčica*, saj jaz sem jaz, vendar filozofija ni tako na izi, kot si mogoče ljudje mislijo-neko podlago morš met, da lahk potem svoje argumente navezuješ naprej...jaz imam pač Platona...ti pa koga drugega
ok no, verjela bi še smao malo v demokritovo teorijo o atomih, čeprav ne verjamem da je duša umrljiva... ampak ok no, vem kako so eni filozofi občutljivi, zato boma zaključle tale OT... drugače pa me je res zanimalo, zakaj ravno platon