Jokam pa sploh ne vem zakaj

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Hm, js sm (bla) jokica, dostkrat jokala, velikrat mela souzne oči, prevečkrat se sekirala zarad malenkosti in bla nemalokrat žalostna ... Se še dogaja, ampak je bolš, se trudm :) .

Samo js nism jokala brez razloga in čeprou ta mogoče ni biu eksplicitno viden ljudem okol mene, je biu viden men. Šlo je (oz gre) za moja čustva, preteklost, strahove.

Kokr se da pa iz tvojga posta razbrat, se mi zdi, da ti jokaš brez razloga ... Al si ena mala cmera al se pa (še) nisi poglobila sama vase in probala najdet morebitne razlage za tako početje ...
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

Za vsako stvar je neko ozadje. Tako, da je vrjetno razlog zakaj jokas, samo se moras malo bolj poglobiti vase pa bos najdla razlog.
majaoko
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objava Napisal/-a majaoko »

Tudi meni se to včasih dogaja :) Jokam pa nevem točno zakaj. Samo verjetno se stvari nabirajo, potem pa enkrat izbruhne ven :D
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a *lilica* »

Jah, ženske smo pač take, da včasih kar jokamo brez posebnega razloga, ali pa gre za neko stvar, ki sploh ni tako grozna ali žalostna, pa kar jokamo. Npr. se ti zlomi svinčnik in ti gre na jok, zakaj ravno ta svinčnik, pa zakaj ravno med tem, ko si pisala, pa kje naj sedaj najdeš šilček.. :D

Včasih je dobro malo pojokati, če se potem bolje počutiš :)
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Pontifex Maximus »

Jokaš zaradi tega, ker ti žleze okrog oči spuščajo tekočino (solze). Ker nisem medicinec, ti bolj strokovno zadeve ne znam razložiti.
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Pontifex Maximus napisal/-a:Jokaš zaradi tega, ker ti žleze okrog oči spuščajo tekočino (solze). Ker nisem medicinec, ti bolj strokovno zadeve ne znam razložiti.

Ne jokaš zaradi tega, ampak to kari si ti opisal "..žleze okrog oči spuščajo tekočino.." to je jok. :wink:
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Če žlez ne bi bilo ne bi jokal. Hotel sem povedati, da zaradi takšnih bioloških značilnosti pač jokamo. :cool:
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Pontifex Maximus napisal/-a:Če žlez ne bi bilo ne bi jokal. Hotel sem povedati, da zaradi takšnih bioloških značilnosti pač jokamo. :cool:

Ja, pa ne jokamo zaradi njih. Temu kar ti praviš se reče jok.
To je tako kot bi rekel, smejemo se zato, ker imamo usta narazen :roll: :D
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

*lilica* napisal/-a:
Pontifex Maximus napisal/-a:Če žlez ne bi bilo ne bi jokal. Hotel sem povedati, da zaradi takšnih bioloških značilnosti pač jokamo. :cool:

Tudi smeh sprožijo psihofizične značilnosti človeka. :cool:
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Pontifex Maximus napisal/-a:
*lilica* napisal/-a:

Tudi smeh sprožijo psihofizične značilnosti človeka. :cool:

Smeh sproži npr. nekaj smešnega, kar potem povzroči, da se začneš smejat, da se ti krčjo mišice v trebuhu in da se ti razlezejo usta.
Ne smeješ pa se zato, ker se ti mišice v trebuhu krčijo, tako kot ti trdiš v primeru jokanja :cool:

Pa mislim, da sva off topic :D
Uporabniški avatar
Nency
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Nency »

Poglobi se vase, zakaj jokas? Ali ti po joku postane lazje? Ali imas po joku boljsi obcutek in upas na najboljse? Sama s sabo mores razcistiti to, ce ne gre drugace se obrni na psihologa. Ne smili se sama sebi ves koliko pozitivnih poti še imaš odprtih v življenju... Nič še ni izgubljeno, trudi se in ko želis jokati se poskusi smjatai, daj si na radio pozitivno glasbo, glasbo, ki te spravlja v dobro voljo, glasbo ob kateri se bos počutila močno...

Tudi jaz sem vcasih jokla, prevec. Ampak, ko najdes sama sebe , najdes veliko.

Srecno
Še vedno lahko povemo, kar smo zamolčali, ne moremo pa več zamolčati, kar smo povedali.
luccka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a luccka »

Jaz tudi učasih jokam kar tako za brezveze. ko se neki nabere pol me pa ena malenkost razjezi pa se kr zjočem...že od nekdaj sem taka :D
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a ***Ally*** »

ja..saj nas je več takih...jaz včasih jokam z razlogom, včasih pa se mi preporsto vse nabere in jokam zaradi bedarij, tako kot je hox rekla, ker recimo ni kruha doma...no pa saj to tudi ni čisto brez razloga, takrat je pač več manjših stvari, ki se potem skupaj naberejo
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
~Papillon~
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a ~Papillon~ »

Klik

Kar se jokanja tiče, sm jst definitivno fenomen... Že moj dragi se rahlo pritožuje glede tega... Enostavno jokam totalno brezveze.. Ampak najhujš je, ker me solze kar oblijejo in sama ne morm nč pomagat :( Bedno je pa sploh zato, ker jokam zaradi najmanjših malenkosti, bedarij in nesmisla...
In večkrat si rečm "Ne, ne bom jokala, zakaj bi, sej je brezveze..." ampak enostavno si sploh ne morm pomagat, solzice kr same privrejo na dan, pa če se še tok upiram. :cry:
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a fun »

Izvor joka ni verdno žalost, ampak tudi stres ipd... In razlog je težko poiskat, zato se ne trudi s tem...

ForeverMe;

zaposli se, počni nekaj kar rada delaš,... Ker drugače se bo to samo nadaljevalo; poizkušaj misliti na pozitivne stvari, prižgi si živahno glasbo... Vem da je težko premagat solze, pa mislit na kej lepega(ker te tut lepe stvari prav zarad svoje lepote spravjo v jok), ampak tko negativno vplivaš na svojo samopodobo.. Če maš občutek da ti gre vse narobe probej kej ukrenit, samo se ne bo premaknilo... Sej bo šlo: :)

Meni gre tud včasih tko na jok- brezveze; ampak prej poskrbim da ni nobenga zdravn, potem si pa dam duška... (še posebno kadar me daje nostalgija... :? )

Ja moški so pa večkrat zmedeni zarad "nepotrebnega" joka, zato jim jaz prizanašam s tem... Tud jaz se nebi dobr počutila ob nenadnem, nepojasnjenem izlivom čustev... :wink:
Odgovori