Tako ga pogrešam...kako ga preboleti?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Zaklenjeno

Kako dolgo ste rabili,da ste preboleli končano zvezo?

manj kot 1 mesec
80
8%
1 mesec
58
6%
2 meseca
52
5%
3 mesece
83
8%
skoraj 1 leto
157
16%
več kot 1 leto
150
15%
takoj
46
5%
še nisem
380
38%

Skupaj glasov: 1006

Uporabniški avatar
*Lara*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *Lara* »

miskica...pa kaj je blo? kaj je s to tretjo osebo iz preteklosti? Kaj ti je povedal? Če prav razumem, ti je zdaj razkril kaj je bilo..čeprav nima veze s sedanjostjo? On je s 4. zdaj...al kako?
Uporabniški avatar
duncy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a duncy »

netline napisal/-a:
duncy napisal/-a:ah...tud js prebolevam trenutn neki podobnega..po dveh letih..brez utemeljenega razloga..odsel.. :( :( :( nekaj casa sm mu se pisala.pa ga klicala...zdj pa sm obupala..ne zdi se mi vredno..pozrla sm svoj ponos..pa ga prosila nej mi vsaj obrazlozi stvari..in mi rece tip...da lahka grema na pjaco..lahka se pogovorima..ampak o tem nekako ne more govorit...wtf?? o cem pa lahko..trenutno rabi svobodo, kolege in zurke...in kaj bo rabil takrat k bo mene minil..vsaj upam da me bo..upam oz privoscim mu edino to..da bo enkrat prsu k pamet..pa da bo na istem mestu k sm js zdj..k ga minilo do zurk in podobno..k se bo zavedu da zeli nekoga ob seb..da ni vse v tistem ponocevanju in popivanju s kolegi..upam da bo enkrat obcutil isto bolecino kot jo cutim js sedaj..k bi zanj naredla vse..pa vem da ni vreden nic :( :( :( :(

Po razpadu zveze je obema težko. Seveda, če fant ni ljubil, mu ni toliko. Ker ne morem govoriti o ostalih fantih, moram o sebi. V dosedanjih resnih zvezah, ki so trajale ponavadi dobre pol leta, sem po njihovem razpadu imel obdobje prebolevanja od slabega tedna do 14 dni. Tako fizično kot psihično. Ne vem kako bi bilo s tem po daljši zvezi.

Saj je res, da se ponavadi znajdemo tam, ko smo najmanj pričakovali. Vendar včasih razumem razne egoistične poteze in klice po svobodi. Sprašujem se. Ali je fer, da si nekdo želi več? Je prav, da si vzame svobodo, ki jo potrebuje, četudi ni ravno najbolj zdrave barve (ponočevanja, pijančevanja, žuri)? Očitno ga je veza tiščala, najbrž se je zaradi veze tako spremenil, da si čez čas ni bil več všeč. Mogoče je to težko razumeti, a včasih pri kompromisih, ki jih počneš v vezi povoziš sebe in svoje sanje. Nežno, počasi. Naprej, nazaj. In čez leta ugotoviš, da živiš življenje povoženih sanj. In ker še nimaš 40 let, v tebi še toliko bolj kljuva vprašanje:"Rešim sebe ali zvezo?". Mogoče dekleta pri tem vprašanju večkrat izberete zvezo kot fantje. Zveze poznajo zelo veliko zapovedi in omejitev. V vsaki zvezi je svoboda načeta, vprašanje je le do katere mere. Ljubosumje, strah in podobne kozlarije, ki jih imamo, to svobodo še dodatno omejujejo. Ne morem najti lepega citata, ki ga ima neko dekle v podpisu na tem forumu. Gre nekako takole: "If you truthfully love somebody let him go. If he really loves you, he'll come back." Zanimiva, preprosta, a globoka misel. Seveda ne pomeni, da je potrebno sedaj fantu dati svobodo in ga potem čakati. Ne, pomeni le to, da se vsak lahko zmoti in si zaželi tisto, kar je imel, ker ugotovi, da je bilo to najboljše. Seveda se lahko vrne, ker v kratkem ne dobi nobene druge, ker rabi nekoga, da ga izkorišča, ker ga preprosiš, da naj se vrne, ker rabi fook. Pač, toliko ga moraš poznati, da veš, zakaj je prišel nazaj.

Na koncu bi še nekaj dodal. Skoraj vsak, ki konča zvezo bi najraje videl, da dosedanji partner čaka nanj. To bi bilo idealno. Vendar je za puščenega partnerja najbolje, če ne razmišlja o vrnitvi in si uredi življenje po svoje naprej. Saj je pristanek v realnosti po velikih pričakovanjih ponavadi zelo trd.

ful lepo si tole povedu..res..sm kr zacela mal drugac razmislat..ampak ne razumem njega..ker kao..z mano ne more bit..ampak obcasno bi se se rad videval..da pa prekinema stike si pa tudi ne zeli...mislim kdo bi razumel take tipe..samovsecne ..vase zagledane tipe..mamine sinkote k ne vejo kaj bi radi... :(
Uporabniški avatar
miskica1983
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

oj

Neprebrana objava Napisal/-a miskica1983 »

*Lara* napisal/-a:miskica...pa kaj je blo? kaj je s to tretjo osebo iz preteklosti? Kaj ti je povedal? Če prav razumem, ti je zdaj razkril kaj je bilo..čeprav nima veze s sedanjostjo? On je s 4. zdaj...al kako?

mah pred 4 leti so ble neke scene...zarad katerih mi je še vedno žal a nisem takrat končala zveze, ker bi mi bilo bolje....nista mela nič, ampak meni to ni nikoli dalo miru, pa sem težila, pa sem mal dala mir, pa sem spet težila....in zdej ga je klicala, da je slišala da sva šla narazen....

mah brez veze, te zadeve v teh 2 dneh so me totalno prizemljile....tolno vem kaj hočem....mir pred njim...ne rabim ga...ne zasluži si mi in se me nikoli ni. kar bom vedno obžalovala je zakaj nisem prekinila 4 leta nazaj. je pač pes,kakor večina tipov, nej uživa dokler lahko..... :twisted: kmalu se mu bo vrnilo.. :D :D
kafrca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a kafrca »

miskica, nima smisla se sekirat, sej se use vrne ... ponavad vedno good guys zmagajo...
js ti rečem, dej gor en nor movie pa se boš bolš počutla pa to :)

pol pa move on wtih your life, itak bo enkrat dojel da je zgubu zaklad, pol bo pa patetično k bo k moker kuža nazaj pršu pa prosu milosti... :) ta face bi js rada vidla :twisted:

res nima smisla, to sm tut js ugotovila :) pač svinje vedno ostanejo svinje!
Uporabniški avatar
°°°ČeŠnYa°°°
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a °°°ČeŠnYa°°° »

miskica1983 .... zakon da si to dojela, res... klanjam se :) ponavad rabmo leta in leta (skor cel vek) da to dojamemo... tko da si na dobri poti! you go girl...
sej veš, zdj pa vn, pa žurat ga, pa počet stvari za katere prej mogoče nisi mela časa, pa nov folk, itd. itd. :razz:

;)
Uporabniški avatar
miskica1983
Sramežljivka
Sramežljivka

sem a, ne! tud sama sem nase ful ponosna ! :D

za žurat pa ne vem bom še majčkeno počakala....

uživajte punce, pozabte jih, niso vredni, ....

lp
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objava Napisal/-a no angel »

Jah, sej to vemo, da niso vredni nicesar, ampak pozabit pa vseen ni tak lahko ... Men je do zdej ponavadi sicer vedno blo, ko se je kej koncalo, sm bla po enem mescu ze cist okej, sam tokrat je pa mal drugac. Najbrz je tak takrat, ko res spoznas nekoga, ki je vse to kar isces ... Mah sej je smesno in zalostno, da se lahk tok sekiras za nekoga medtem ko ves da on na tebe se pomisli ne ... Sej vcasih sm okej ... pa ne mislim tok na njega ... ampak vcasih se pa se vedno na skrivaj jocem za njim ... in se vedno bolijo spomini ... in se vedno ga mam rada. :cry: Mogoc bo lazje zdej ko gre in ga ne bom vec vidla. Ampak mislim pa da bo trajal se precej casa da bom spoznala nekoga, ki se bo lahk vsaj priblizno primerjal z njim. Do takrat pa itak vem, da ga ne bom prebolela. Se bom pac mogla naucit zivet s tem (no sej, mal sm se ze). :( Najbolj smesno od vsega je to, da to med nama sploh ni dolg trajal in itak vse skup ni blo nc, ker tist kar sma midva mela, je bla res neka zlo cudna zveza ... ampak vseen ... sej ne prebolevam casa, ampak njega ... On je bil res neki posebnega. Za mene je se vedno najlepsi in najboljsi in cel svet se lahk skrije pred njim. :cry:
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
miskica1983
Sramežljivka
Sramežljivka

oj

Ko berem tole kar si napisala se mi zdi da pišem jaz...mene je spet obrnilo, spet jokam, spet mi ni vseeno....je bil on PRAVI, sej ne vem.

najbolj boli to da je njemu vseeno zame. spet sem čist na dnu...pa sem mislila da mi je že bolje. spet ne vem ali ga imam tolk rada ali....zdaj se mi zdi da ga ne sovražim ali pa....sej ne vem več kaj čutim....

vidim da ni tako lahko...da z lahkoto spet vse privre nazaj.

ne moreš zatreti svojih čustev, četudi se prepričuješ na vso moč pride za tabo.
Uporabniški avatar
*Lara*
Kofetarica
Kofetarica

Miskica...to morš vzet v zakup...tako pač je...Ko misliš da si že na konju..padeš včasi nazaj na tla. Ampak to je popolnoma normalno. Si pa že ogrooomno naredila in si že zelo hitro napredovala. Poglej samo, kako hitro si spredvidela, da on sploh ni tako popol moški, kot si si ti predstavljala. Nekatere punce to dojamejo šele po nekaj mesecih ali letih. Ti pa že kar po nekaj tednih! Danes je pač tvoj slab dan...in najbrž bodo še taki. To pride kar v valovih...ampak bomš zmogla!

BTW...mogoče ti lahko da kak nasvet tudi tista svetovalka. Tudi sama sem ji nenkrat pisala..pa mi je lepo odleglo...čeprav mi ni nič posebnega povedala, ampak mi je že to pomagalo, ker sem dala vn iz sebe in že tist občutek, ko veš da ti nekdo pomaga, ki je poučen na tem podriočju, je fajn.

Držim pesti zate :) Čim manj misli nanj..misli na to, kje boš zadela naslednjo tarčo :wink:
Uporabniški avatar
*Lara*
Kofetarica
Kofetarica

Evo punce....da vam bo nekoliko lažje...tu sem našla nekaj o tem
KAKO PREBOLETI KONEC RAZMERJA

Konec zveze nikoli ni prijeten in tudi če se razidemo na "lep" način, je vsaj eden od partnerjev, navadno pa oba, prizadet. Izgubo, po kateri se moramo spet navajati na samsko življenje, vsak preboleva po svoje.

Večini pomaga pogovor s prijatelji in veliko različnih dejavnosti, ki odvrnejo misli od bivšega partnerja. Seveda je veliko odvisno tudi od tega, zakaj je zveza razpadla in koliko časa je trajala. Včasih partnerja na nek način prebolimo že med zvezo, pa kljub temu vztrajamo z njim zaradi navezanosti ali navade. Nekateri si rane celijo, tako da čim hitreje (včasih že pred koncem prejšnje zveze) najdejo novega partnerja, vendar to običajno ni dobra pot, saj vsakdo potrebuje čas, da se umiri, razmisli o prihodnosti in se "očisti", šele potem je pripravljen na novo razmerje, vsekakor pa to ni pošteno tudi do novega partnerja ali partnerke, saj velikokrat na svojih ramenih nosi bremena vaše prejšnje zveze, ki je še niste uspeli preboleti.

Sicer pa ima vsakdo svojo izkušnjo, in ker so jo nekateri pripravljeni deliti tudi z drugimi, vam ponujamo nekaj nasvetov, ki vam bodo morda pomagali pri prebolevanju.

Sprijaznite se s tem, da je konec

Veliko ljudi po koncu zveze še vedno živi, kot da je partner še vedno ob njih. Prenehajte ohranjati vajine skupne rituale, ne hodite v vajine lokale ali skrite kotičke in prijateljem o njem ne pripovedujte več v dvojini. V glavi morate narediti "preklop" in se zavedati, da je razmerja konec in prej ko ga boste nehali negovati v svojem srcu, prej ga boste lahko začeli prebolevati.

Obudite svoje socialno življenje

Pokličite prijatelje in znance, ki jih že dolgo niste videli, in se dobivajte z njimi na pijači, hodite v kino, pojdite na zabave in praznovanja s sodelavci, skratka trudite se biti družabni, tudi če bi sprva najraje ostali kar doma in jokali. Tako boste uspešno pregnali čas in misli na bivšega, seveda pa pazite, da ne boste pretiravali z alkoholom, saj bi se tak večer verjetno končal z jokom ali še huje, s plazom besed, ki niso primerne za v družbo.

Ohranite lepe spomine

Vsaka zveza je sestavljena in lepih in manj lepih trenutkov, a prav je, da se spominjate tistih prijetnejših. Bodite hvaležni za vse, kar sta lepega doživela skupaj in kar sta se naučila drug od drugega. Skupne fotografije in druge spomine za nekaj mesecev odložite v predal, nikar pa jih ne zavrzite, saj vam bo kasneje, ko bo najhuje že za vami, žal. Časa, ki ste ga preživela skupaj, vam ne more nihče vzeti in nekoč boste z veseljem obujali spomine na čase, ko sta bila srečna.

Spomnite se razlogov za razhod
Ko bo prva jeza ali razočaranje minilo, boste morda v skušnjavi, da bi poklicali bivšega partnerja, ga povabili ven, se mu ponovno približali ... Dokler ga ne boste preboleli, je to slaba odločitev, saj se boste hitro znašli v zmedi čustev, ko vas bo nostalgija vlekla nazaj k njemu, razum pa vam bo dopovedoval, da se raje obrnite stran. Takrat se spomnite, zakaj sta se pravzaprav razšla. To je ponavadi tako velika stvar, da se v nekaj dneh ali mesecih gotovo ni spremenila, zato raje počakajte, preden ga povabite na "prijateljsko" kavo.

Imejte se radi

Najslabše je, če sebe krivite za razpad zveze in se sprašujete, kaj je narobe z vami. Zapomnite si, da sta v razmerju vedno dva, in tudi če vas je partner zelo prizadel, boste z jezo, besom ali celo maščevalnostjo škodili samo sebi. Zato se spoštujte in ohranite ponos. Če je potrebno, naj vam prijateljica našteje vaše dobre lastnosti, ali pa si jih napišite na list papirja in preberite takrat, ko vam bo najhuje.

Jočite
Jok ni nič slabega in je običajen del prebolevanja. Vsekakor je boljše, da se zjočete, kot da bolečino tlačite vase in se pretvarjate, da vam ni hudo. Poskušajte pa se obvladati pred ljudmi, ki jih ne poznate dobro, saj jok v javnosti še vedno poraja preveč neprijetnih vprašanj.

Dobrodošle, spremembe

Mnogim ljudem pomaga, da spremenijo svoj življenjski slog ali vsaj videz. Omislite si novo pričesko ali pričnite vsak dan teči. Tako boste pridobili samozavest, pa še zamotili se boste in odgnali negativne misli. Lahko se lotite vsega, za kar vam je prej zmanjkovalo časa, vpišite se na primer v jezikovni tečaj ali šolo risanja.

Učite se

Tudi iz najslabšega razmerja se lahko veliko naučimo. Predvsem lahko spoznamo, kakšne napake smo delali v zvezi, da jih ne bomo ponavljali tudi v naslednjih. Biti moramo pripravljeni delati tudi na sebi, se spreminjati in rasti. Konec zveze vzemite kot spoznanje, da partner ni bil pravi za vas in da tisti, ki je pravi, še vedno čaka, da vas spozna. Kdo ve, morda ga pa že poznate?

Pustite času čas

Rek, da čas celi rane, se izkaže za resničnega tudi pri prebolevanju partnerja. Zato ne prehitevajte in pustite, da čas dela za vas. Ne hitite v novo zvezo samo zato, ker ste težko sami, ampak si raje prižgite svečo, nalijte kozarec dobrega vina in poslušajte svojo najljubšo glasbo. Razmišljajte o tem, koliko novih ljudi prihaja v vaše življenje in kaj vse si lahko privoščite, odkar ste sami. Iščite pozitivne stvari in se ne predajajte malodušju, češ saj ne bom našla boljšega ali za vedno bom sama. Še vedno je veliko boljše biti sam kot v nesrečni zvezi

Vir: www.pozitivke.net
Uporabniški avatar
miskica1983
Sramežljivka
Sramežljivka

Sej probavam čim manj mislit nanj ampak nanj me veže mobitel (družinski bonus) in vse zadeve ki jih imam pri njemu. in glede na to da postaja zelo osoren in nesramen do mene ne vem kako naj to zrihrtam...dobivam občutek da me bo kmalu sovražil...(kot mi je napisal - sovražim te ne !še)kako lahko to reče nekdo ki me je pustil...njemu bi moralo bit lažje, fino....jaz ga moram sovražiti....se mi zdi...

sploh ne vem več kaj, kako...

mah sej bo....čas bo naredil svoje...upam da si ga bom v kratkem lahko krajšala z nekom.
Uporabniški avatar
*Lara*
Kofetarica
Kofetarica

Zakaj pa naj bi on tebe začel sovražiti?? razlog...?
Uporabniški avatar
miskica1983
Sramežljivka
Sramežljivka

!

ne vem zakaj...tko on pravi (da ne ne sovraži ! ŠE) ne vem kaj sem mu nardila da je to tko...res ne vem.sej je on mene pustu.

to bi mogla njega vprašat ampak itak karkoli sem ga sem pol spet težila, bla bla bla....

ne vem več
Babykaaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Babykaaa »

Punce...men je pa dans tak žalostno vse... :cry: ...čist sm zmedena...sploh ne vem kaj naj...ne morm dojet-da mu nikol več ne bom tak blizu k sm mu bla....da je res šou...da nikol več ne bo tak k je blo :cry: ..da je zdei daleč stran-pa vseen tak blizu :(
Uporabniški avatar
miskica1983
Sramežljivka
Sramežljivka

zgleda da je danes res tak dan, jaz tud kar jokam in jokam in mi ne gre v glavo da nikol več ne bova skupaj, da nikoli več ne bova nikamor šla.... :cry:

sploh ne morem dojet...pa se mi je zdel že da sem ....pol pa spet...začaran krog.
:(

res bo treba iz dneva v dan...najprej vzljubiti sebe... dojeti da smo naredile vse...da nas nekje čaka nekdo boljši da ga spoznamo....

ampak lažje je rečt kot nardit....
Zaklenjeno