Tiavanna napisal/-a: Sicer pa me zanima ta kokosova maščoba...To se dobi v takih lončkih, ne? A ma to pol kak poseben okus? Kolko časa pa približno traja tak lonček?
Različno... V raznih trgovinah in na 'zdravih' oddelkih (npr. Kalček, Zrno do zrna, Tuš, Jablana...) lahko najdeš strjeno kokosovo olje v lončkih, ponekod kokosovo maščobo v obliki bloka (Mercator, Maxi, Leclerc...)... Različne firme in velikosti pakiranja obstajajo

...
Sama sem to sprobala šele pred par dnevi in je kar v redu... Diši po kokosu, pa tudi blag okus po kokosu lahko zaznaš... Je pa res, da sem do sedaj uporabila samo surovega (lahko ga uporabiš tudi kot namaz oz. zaužiješ kar z žličko), kako je ob segrevanju, pa ne vem...
Jaz mam dele že kr precej krizo, ker tud obožujem poletne solatke, pozimi pa to ne gre, ker je paradižnik totalno brez okusa in kašast...
Zakaj pa ne uporabiš paradižnika češnjevca ali pa mini pelatov? Jaz npr. že celo življenje ne jem surovega paradižnika (še probat si ga ne upam

), tole sem pa prvič poizkusila pred par meseci in je res okusno... Pa še bolj čvrsti in lepše barve so

... Lahko jih kupiš na tržnici na vejicah ali pa v škatlicah v trgovini (Mercator, Spar, Leclerc, Tuš, Hofer, tudi Lidl - tukaj baje moja mati kupuje zelo dobre mini paradižnike 'datelj'...)