Ginekologija [Združene teme]
Niti nisem vseh postov, ampak ko sem sla jaz prvic, sem ze imela spolne odnose ( s kondomom), tako, da me je pregledala. Prijateljica je sla nedolzna pri 19ih na pregled in jo je prav tako pregledala.
Aja pa se to, prve dve leti hodis vsako leto, potem pa na 2 leti, ce ni problemov. Tako je v ZD Bezigrad. Pa se ginekologinja je malce starejsa gospa, zelo prijazna. Ko gres prvic, zraven govori, kako se sproscati in tako dalje. Tudi sestre so bile v redu.
Aja pa prvic je bil tudi pri meni strah, ampak ni noben bav bav. Sleces se, gres na stol, mickeno zaskeli in ce si obcutljiv res malce zaboli ( za stotinko), potem je pa vse OK.
Aja pa se to, prve dve leti hodis vsako leto, potem pa na 2 leti, ce ni problemov. Tako je v ZD Bezigrad. Pa se ginekologinja je malce starejsa gospa, zelo prijazna. Ko gres prvic, zraven govori, kako se sproscati in tako dalje. Tudi sestre so bile v redu.
Aja pa prvic je bil tudi pri meni strah, ampak ni noben bav bav. Sleces se, gres na stol, mickeno zaskeli in ce si obcutljiv res malce zaboli ( za stotinko), potem je pa vse OK.
Jst sem bila pa ravno dons pri ginekologu ... prvič
blo me je kr strah, sam me ni ginekologinja nč pregledala, sva imele sam pogovor, kljub temu, da sem ji povedala, da sem že imela spolni odnos. Morm pa pridt čez pol leta na pregled. tko da... bomo pa tut to preživel, sploh če pravte da ni nč tazga
Lp

Lp
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
Lejka napisal/-a:Ko sm šla jst prvič h ginekologu, sm šla sam zarad tabletk ampak sm vseen mogla opravit pregled. Tut z vsemi mojimi frendicami je blo tko. Pa sej ni tak hudo...Tistih par minutk že potrpiš.Men je blo najbol grozn k sm mogla iz garderobe it čez celo ordinacijo do stola spodi brez
Ti priporočam kak daljši zgornji del!!!
Pol sledi še kratek pogovor o varnem seksu, kondomih ipd. in to je to. Sestra ti napiše recept in kasnej ti mislim da 3 leta ni treba hodit na preglede ampak sam k sestri po recept. Drgač pa tok da te opozorim: čakalna doba je kr dolga. V Celju se v povprečju čaka 2 mesca.
*lp*
Na kaj se čaka tolk dolgo??
Na pregled??
Pri nas v Nm si gotou u eni slabi uri pa brez naročanja.

Sončni zahod je mešanica, med pravljico in iluzijo. Ene največjih lepot, kar jih ponuja stvarstvo. Čista katarza človeškim čutom.
izitanči napisal/-a:Lejka napisal/-a:Ko sm šla jst prvič h ginekologu, sm šla sam zarad tabletk ampak sm vseen mogla opravit pregled. Tut z vsemi mojimi frendicami je blo tko. Pa sej ni tak hudo...Tistih par minutk že potrpiš.Men je blo najbol grozn k sm mogla iz garderobe it čez celo ordinacijo do stola spodi brez
Ti priporočam kak daljši zgornji del!!!
Pol sledi še kratek pogovor o varnem seksu, kondomih ipd. in to je to. Sestra ti napiše recept in kasnej ti mislim da 3 leta ni treba hodit na preglede ampak sam k sestri po recept. Drgač pa tok da te opozorim: čakalna doba je kr dolga. V Celju se v povprečju čaka 2 mesca.
*lp*
Na kaj se čaka tolk dolgo??
Na pregled??
Pri nas v Nm si gotou u eni slabi uri pa brez naročanja.![]()
Pr ns je čakalna doba 3 mesce. Če je pa kej narobe pa prideš takoj na vrsto, ali pa čakaš 1 mesec

mislim, da se pri večini morš naročit, lahko pa to komot nardiš prek telefona.
na, pa še jst povem, kak je blo pri meni: prvič sm šla po tem, ko sm že mela spolni odnos, šla sm pa (in še hodim) privat. ful mi ni blo panike, sestra in ginekologinja sta bile super, pregled mi je bil skor smešen... zdej sm pa šla spet po tabletke. rabiš hodit pa na eno leto (men je to rekla še posebi zdej, k so tabletke).
aja, pa še neki: to da nekateri ginekologi ne opravijo pregleda, če si še nedolžen je bedarija, ker kaj ma veze, ali si že seksala, če maš npr. raka na maternici?
na, pa še jst povem, kak je blo pri meni: prvič sm šla po tem, ko sm že mela spolni odnos, šla sm pa (in še hodim) privat. ful mi ni blo panike, sestra in ginekologinja sta bile super, pregled mi je bil skor smešen... zdej sm pa šla spet po tabletke. rabiš hodit pa na eno leto (men je to rekla še posebi zdej, k so tabletke).
aja, pa še neki: to da nekateri ginekologi ne opravijo pregleda, če si še nedolžen je bedarija, ker kaj ma veze, ali si že seksala, če maš npr. raka na maternici?
...just breathe...
Ojla!
Še en vidik tega problema je ... jaz sem na primer šla k ginekologinji zaradi težav s kožo. Po predhodnem posvetovanju z dermatologinjo sva se z ginekologinjo odločili, da preiskusiva s tabletkami. In je pomagalo ... zelo pomagalo.
Ker pa sem bila v tistem času še nedolžna, mi je pregled odsvetovala.
Poznam pa primer, da je dekle odšlo na pregled in se kljub temu, da ji je ginekologinja odsvetovala pregled, sama odločila, da bo pregled potrebno opraviti. Povedala pa mi je kasneje, da je bilo neprijetno in boleče. Mogoče je za razmisliti ali upoštevati nasvet ginekologinje o pregledu.
LP
Še en vidik tega problema je ... jaz sem na primer šla k ginekologinji zaradi težav s kožo. Po predhodnem posvetovanju z dermatologinjo sva se z ginekologinjo odločili, da preiskusiva s tabletkami. In je pomagalo ... zelo pomagalo.
Ker pa sem bila v tistem času še nedolžna, mi je pregled odsvetovala.
Poznam pa primer, da je dekle odšlo na pregled in se kljub temu, da ji je ginekologinja odsvetovala pregled, sama odločila, da bo pregled potrebno opraviti. Povedala pa mi je kasneje, da je bilo neprijetno in boleče. Mogoče je za razmisliti ali upoštevati nasvet ginekologinje o pregledu.
LP

*melby* napisal/-a:Dorotea napisal/-a: Pa a je res da te ne sme pregledat pred 20im letom?
Je res ... mene ni pregledala že od 16-tega leta!
Je pa tudi odvisno od ginekologinje...
Pregleda lahko, brisa ne sme vzet

And I''ll take you for who you are
If you take me for everything
I''ll do it all over again...
If you take me for everything
I''ll do it all over again...
-
- Kofetarica
- Kraj: okolica Ljubljane
Jest mam tud zelo neredno menstruacijo, pa sem ginekologinji sam tko mal po ovinkih nakazala, da bi jo zarad morja rada prestavlja, pa sem prec vedla, da NI prav, sem vedla, da me bo "napizdla", tko da ti tega ne priporočam .... ker se tako še bolj igraš s hormoni in ciklusom. Saj tam kjer ni problemov, je ok, drgač pa ne. Je pa res ful bedno, ker potem glih takrat dobiš, sam kruto je to življenje ....