Ginekologija [Združene teme]

Za dušo in telo.
Odgovori
Tyra
Debatorica
Debatorica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Tyra »

Niti nisem vseh postov, ampak ko sem sla jaz prvic, sem ze imela spolne odnose ( s kondomom), tako, da me je pregledala. Prijateljica je sla nedolzna pri 19ih na pregled in jo je prav tako pregledala.
Aja pa se to, prve dve leti hodis vsako leto, potem pa na 2 leti, ce ni problemov. Tako je v ZD Bezigrad. Pa se ginekologinja je malce starejsa gospa, zelo prijazna. Ko gres prvic, zraven govori, kako se sproscati in tako dalje. Tudi sestre so bile v redu.

Aja pa prvic je bil tudi pri meni strah, ampak ni noben bav bav. Sleces se, gres na stol, mickeno zaskeli in ce si obcutljiv res malce zaboli ( za stotinko), potem je pa vse OK.
Smejkica
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam

Neprebrana objava Napisal/-a Smejkica »

Jst sem bila pa ravno dons pri ginekologu ... prvič :) blo me je kr strah, sam me ni ginekologinja nč pregledala, sva imele sam pogovor, kljub temu, da sem ji povedala, da sem že imela spolni odnos. Morm pa pridt čez pol leta na pregled. tko da... bomo pa tut to preživel, sploh če pravte da ni nč tazga :)
Lp
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
šečeru
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Peščena plaža pod vročim soncem

Neprebrana objava Napisal/-a šečeru »

no si videla da ni bilo nič strašnega. tablete ti je dala brez pregleda?
Pomesaj ove noci crnu i zlatnu,
po mojoj koži slikaj kao po platnu,
diraj me usnama po telu i vratu,
pa onda stavi me u ram.
*Ela*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *Ela* »

cartika napisal/-a:no si videla da ni bilo nič strašnega. tablete ti je dala brez pregleda?

meni jih je...jas ko sem šla prvič po tablete ginekologinje sploh vidla nisem, samo sestra me je vpisala pa dala recept :roll:
as if.
izitanči
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: bela ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a izitanči »

Lejka napisal/-a:Ko sm šla jst prvič h ginekologu, sm šla sam zarad tabletk ampak sm vseen mogla opravit pregled. Tut z vsemi mojimi frendicami je blo tko. Pa sej ni tak hudo...Tistih par minutk že potrpiš. :wink: Men je blo najbol grozn k sm mogla iz garderobe it čez celo ordinacijo do stola spodi brez :oops: Ti priporočam kak daljši zgornji del!!! :D Pol sledi še kratek pogovor o varnem seksu, kondomih ipd. in to je to. Sestra ti napiše recept in kasnej ti mislim da 3 leta ni treba hodit na preglede ampak sam k sestri po recept. Drgač pa tok da te opozorim: čakalna doba je kr dolga. V Celju se v povprečju čaka 2 mesca.

*lp*

Na kaj se čaka tolk dolgo??
Na pregled??
Pri nas v Nm si gotou u eni slabi uri pa brez naročanja. :eek: :eek:
Sončni zahod je mešanica, med pravljico in iluzijo. Ene največjih lepot, kar jih ponuja stvarstvo. Čista katarza človeškim čutom.
Uporabniški avatar
cukrck
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a cukrck »

izitanči napisal/-a:
Lejka napisal/-a:Ko sm šla jst prvič h ginekologu, sm šla sam zarad tabletk ampak sm vseen mogla opravit pregled. Tut z vsemi mojimi frendicami je blo tko. Pa sej ni tak hudo...Tistih par minutk že potrpiš. :wink: Men je blo najbol grozn k sm mogla iz garderobe it čez celo ordinacijo do stola spodi brez :oops: Ti priporočam kak daljši zgornji del!!! :D Pol sledi še kratek pogovor o varnem seksu, kondomih ipd. in to je to. Sestra ti napiše recept in kasnej ti mislim da 3 leta ni treba hodit na preglede ampak sam k sestri po recept. Drgač pa tok da te opozorim: čakalna doba je kr dolga. V Celju se v povprečju čaka 2 mesca.

*lp*

Na kaj se čaka tolk dolgo??
Na pregled??
Pri nas v Nm si gotou u eni slabi uri pa brez naročanja. :eek: :eek:

Pr ns je čakalna doba 3 mesce. Če je pa kej narobe pa prideš takoj na vrsto, ali pa čakaš 1 mesec :roll:
Smejkica
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam

Neprebrana objava Napisal/-a Smejkica »

cartika napisal/-a:no si videla da ni bilo nič strašnega. tablete ti je dala brez pregleda?

Aha ... čez pol leta mam pa pregled

Drgac tuki pr ns se pa čaka od 1-2 tednov.
Lp
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
Uporabniški avatar
someone
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a someone »

živjo, mene pa zanima če se je potrebno naročiti, če želiš samo tabletke, ter se vpisati h ginekologu? Zanima me tudi, če se je potrebno naročiti, ali se lahko prideš naročit osebno ali se moraš po telefonu?
Hvala za odgovore :wink:
Uporabniški avatar
bubbles
Debatorica
Debatorica
Kraj: heaven

Neprebrana objava Napisal/-a bubbles »

mislim, da se pri večini morš naročit, lahko pa to komot nardiš prek telefona.

na, pa še jst povem, kak je blo pri meni: prvič sm šla po tem, ko sm že mela spolni odnos, šla sm pa (in še hodim) privat. ful mi ni blo panike, sestra in ginekologinja sta bile super, pregled mi je bil skor smešen... zdej sm pa šla spet po tabletke. rabiš hodit pa na eno leto (men je to rekla še posebi zdej, k so tabletke).

aja, pa še neki: to da nekateri ginekologi ne opravijo pregleda, če si še nedolžen je bedarija, ker kaj ma veze, ali si že seksala, če maš npr. raka na maternici?
...just breathe...
miska1
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a miska1 »

Ojla!

Še en vidik tega problema je ... jaz sem na primer šla k ginekologinji zaradi težav s kožo. Po predhodnem posvetovanju z dermatologinjo sva se z ginekologinjo odločili, da preiskusiva s tabletkami. In je pomagalo ... zelo pomagalo.
Ker pa sem bila v tistem času še nedolžna, mi je pregled odsvetovala.

Poznam pa primer, da je dekle odšlo na pregled in se kljub temu, da ji je ginekologinja odsvetovala pregled, sama odločila, da bo pregled potrebno opraviti. Povedala pa mi je kasneje, da je bilo neprijetno in boleče. Mogoče je za razmisliti ali upoštevati nasvet ginekologinje o pregledu.

LP :hallo:
Uporabniški avatar
LovelyM
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a LovelyM »

Prvič sem šla pred pol leta, ko sm hotla začet z kontracepcijskimi tabletkami. Ginekologinja mi je najprej vse razložila in je bla res ful prijazna, tko da sploh ni bilo problemov. Tud pregled je trajal samo kkšno minutko in je bla tko nežna, da skor nisem nič čutila.
*melby*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *melby* »

Dorotea napisal/-a: Pa a je res da te ne sme pregledat pred 20im letom? :D

Je res ... mene ni pregledala že od 16-tega leta!
Je pa tudi odvisno od ginekologinje...
* ~ ne oziraj se za drugimi, bodi originalen ~ *
Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a ||MuCkAa »

*melby* napisal/-a:
Dorotea napisal/-a: Pa a je res da te ne sme pregledat pred 20im letom? :D

Je res ... mene ni pregledala že od 16-tega leta!
Je pa tudi odvisno od ginekologinje...

Pregleda lahko, brisa ne sme vzet :wink:
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything

I''ll do it all over again...
Uporabniški avatar
flavia
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a flavia »

mene tudi neki zanima...jst bi mogla it h ginrkologinji kar mam neredno menstruacijo...kako pa je takrat? obvezno pregled? :cry:
zdaj pa tko logično ne.... skor da takoj bi rabla tud tabletke za prestavt menstruacijio ker grem 3 tedne na morje.... tako zelo zmešano vse skupaj...
let's talk obout...
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: okolica Ljubljane

Neprebrana objava Napisal/-a Snow flake »

Jest mam tud zelo neredno menstruacijo, pa sem ginekologinji sam tko mal po ovinkih nakazala, da bi jo zarad morja rada prestavlja, pa sem prec vedla, da NI prav, sem vedla, da me bo "napizdla", tko da ti tega ne priporočam .... ker se tako še bolj igraš s hormoni in ciklusom. Saj tam kjer ni problemov, je ok, drgač pa ne. Je pa res ful bedno, ker potem glih takrat dobiš, sam kruto je to življenje .... :(
Odgovori