Tamala_mrha napisal/-a:Smreka napisal/-a:honeydew napisal/-a:Delaj zato da lahko živiš, ne živi zato da lahko delaš.
To velja tudi za delo, ki ti je pisano na kožo.
hm...kaj pa če je to delo, ki te osrečuje, kaj pa če je to nekaj, od česar sicer živiš, pa pa ga ne pojmuješ kot delo, ker te tako izpopolnjuje oz. osrečuje? Kako potem ne boš "delal" ?
Ni vse črno belo

Ja, ampak če bi bilo tako, da tisto, kar delaš, delaš z veseljem in te osrečuje, potem se ne moreš samooklicati za deloholika, niti se ne boš pritoževal nad "polnim delovnim časom" ali iskal nasvetov.

Jah....kolikor sem jaz razumela iz začetnega posta, je to ravno to - delo, ki jo osrečuje in ki ga dela z veseljem a vseeno išče nasvete!
Glej, poznam dosti podjetnikov ki delajo na tak način kot ona ali jaz, ampak so zavedajo, da so deloholiki, ker nekaj je - veliko takih ljudi sčasoma lahko zgubi familijo, zgubi druge stvari v življenju, in mislim, da se začnejo zavedati, da kljub temu, da delajo kar želijo, vseeno obstaja še kaj drugega, drugi hobiji, drugi ljudje itd... In mislim, da je problem avtorice ravno v tem - zavedanje, da če bo tako nadaljevala, ji bo ostalo samo to, in če slučajno potem po nesrečnem naključju zgubi še to, nima nič!
Življenje je pač nepredvidiljivo in nikoli ni dobro, da se posvečaš 24 ur na dan samo eni stvari, ker če tega ne bo več, ostaneš brez vsega. Jaz osebno se bom tudi potrdudila, da bo še kaj več v mojem življenju kot sama trgovina in zato popolnoma razumem problem v tej temi...
lp