^^ kaj res misliš da naravoslovne znanosti nimajo odgovora na ta tvoja vprašanja??? Evo, ti jih bom jst dala:
ghotic_girl napisal/-a:Čemu potem verjetje v boga?
Zaradi težnje zgodnjih primitivnih oblik družb k pojasnjevanju pojavov, o katerih niso vedeli nič več kot to, da obstajajo. Če vidiš nekaj "fantastičnega" (recimo strelo ko grmi) lahko ponudiš znanstvene odgovore le tedaj, ko o pojavu veš dovolj. Danes vemo dovolj, vzporedno pa je (sem prepričana da ravno zato) tudi filozofija Boga proglasila za mrtvega.
ghotic_girl napisal/-a:Čemu Veliki pok?
Odgovor na to je enostaven: ne vemo niti, ali se je Veliki pok res zgodil, vemo pa, da teorija, ki ga opisuje, daje daleč najbolj natančno sliko sedanjosti v primerjavi z drugimi teorijami. Prepričana sem, da bodo teorije poenotenja, ko bodo dovolj daleč (po mojem mnenju, da bo to prej kot v 100 letih), znale našteti tudi možne scenarije pred Velikim pokom, jasno pa je, da se informacija skozi "začetek časa" ne ohranja, tako da se bomo pač morali sprijaznit s tem, da ne moremo vedeti, kaj je bilo prej.
ghotic_girl napisal/-a:Čemu tolikšno in prav takšno vesolje?
To vprašanje je zelo podobno vprašanju "čemu je krog okrogel?". Zakaj je vesolje takšno kot je, je posledica Velikega poka. Za kaj več si preberi kakšno knjigo na to tematiko (ker tukaj bi lahko pisali cele romane o tem).
ghotic_girl napisal/-a:Čemu Inteligenca?
Čist easy! Zato, ker ponuja evolucijsko prednost. Ogromno prednost! Pravzaprav se je še bolje vprašati, zakaj tako kompleksni in občutljivi organizmi, kot so višje razviti sesalci, dejansko tako dobro preživijo vsem okoljskim tegobam navkljub? Odgovor je seveda v inteligenci, ki omogoča socialno evolucijo, pri kateri ne potrebuješ tisoč generacij za odpravit pomanjkljivost, ampak eno samo, včasih, dve, včasih tri. To pomeni v povprečju vsaj petstokrat hitrejši razvoj in posledično petstokrat hitrejše prilagajanje okolju. Zato inteligenca! Ali pa, če hočeš, na drug način: če bi bila inteligenca evolucijski minus, potem je zagotovo ne bi imeli!