Ginekologija [Združene teme]

Za dušo in telo.
Odgovori
*Ela*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *Ela* »

Dorotea napisal/-a:No, tudi mene nekaj zanima. Sama sem stara 19 in še tudi nisem bila. me pa zanima ko pridem tja do sestre kaj rečem? da sem prišla po tabletke če pa še nikoli nisem bla tam? al rečem da bi se naročla na pregled pa da prosim ob enem še za tablete? torej sem lahko pregledana komaj po 20em? :roll:

pomoje, da ko prideš nea čakaj tam, kr sedijo v čakalnici ženske ki so naročene, in lahko sediš 3 dni tam pa neoš na vrsto prišla...vmes ko ena ven pride idi not pa reči da bi se vpisala pa da si prišla po zaščito,(tak sem jas naredla) al pa se pol še naroči za pregled če bi ga rada mela :D ti kr vdri not :) :) hec
as if.
@
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a @ »

Dorotea napisal/-a:No, tudi mene nekaj zanima. Sama sem stara 19 in še tudi nisem bila. me pa zanima ko pridem tja do sestre kaj rečem? da sem prišla po tabletke če pa še nikoli nisem bla tam? al rečem da bi se naročla na pregled pa da prosim ob enem še za tablete? torej sem lahko pregledana komaj po 20em? :roll:

Če se ne motim sploh ne moreš opravit pregleda, če si še nedolžna - ker se bojijo, da bi kaj poškodovali. Ko prideš tja, povej, da si prišla po tabletke in da bi hkrati rada opravila tudi pregled. Odvisno je tudi od ginekologinje - morda te pred 20-im letom ne bo hotela pregledati.... :?
Uporabniški avatar
Ladybug
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Skofja Loka

Neprebrana objava Napisal/-a Ladybug »

Torej me ne bodo pregledali če bom šla samo po tabletke?!
Kr si ne želim glih it, zaradi mame pa to.... kr bo šla verjetno polek!!!
zaj če jas rečem da sn še nedolžna me nebojo pregledali al pa kar koli?
pa kakšna vprašanja ti postavi? ime,naslov... al kaj bol osebnega?

oprostite da tak gnajivm samo me zanima :D
@
Kofetarica
Kofetarica

Ladybug napisal/-a:Torej me ne bodo pregledali če bom šla samo po tabletke?!
Kr si ne želim glih it, zaradi mame pa to.... kr bo šla verjetno polek!!!
zaj če jas rečem da sn še nedolžna me nebojo pregledali al pa kar koli?
pa kakšna vprašanja ti postavi? ime,naslov... al kaj bol osebnega?

oprostite da tak gnajivm samo me zanima :D

Če si nedolžna in še nisi stara 20 let, potem te definitivno ne bodo pregledali. Vprašali te bodo po osebnih podatkih (datum rojstva, naslov itd.), če si že imela spolne odnose, kdaj si dobila prvo menstruacijo in datum zadnje menstruacije, bolezni v družini itd. Skratka nič posebnega in res se ti ni treba nič bati.
Uporabniški avatar
Ladybug
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Skofja Loka

Neprebrana objava Napisal/-a Ladybug »

joj hvala! res ste prijazne :D :D :D

tak da se zdaj vceč nič ne bojim kr me je mama tak strašla da me bojo kar pregledali. uf....kakšno olajšanje!!

eno vprašanje še...
kaj tabletke lahko jemleš kolko dolgo hočeš al majo kako dobo po kateri prične kaj škodovat al pa kaj podobnega?
ker sem slišala da jih lahko jemleš samo pet let pol pa morš met malo pavze vmes.
@
Kofetarica
Kofetarica

Ladybug napisal/-a:joj hvala! res ste prijazne :D :D :D

tak da se zdaj vceč nič ne bojim kr me je mama tak strašla da me bojo kar pregledali. uf....kakšno olajšanje!!

eno vprašanje še...
kaj tabletke lahko jemleš kolko dolgo hočeš al majo kako dobo po kateri prične kaj škodovat al pa kaj podobnega?
ker sem slišala da jih lahko jemleš samo pet let pol pa morš met malo pavze vmes.

Eh, saj veš kakšne so mame...Tudi mene je moja pripravljala na prvi pregled, mi vse opisala kako to zgleda in kaj te vprašajo, tako da sem si že skoraj premislila...No, nazadnje se je izkazalo, da sploh ni tako grozno kot sem si predstavljala in če imaš dobro ginekologinjo (oz. ginekologa), lahko skupaj rešita marsikatero težavo...

Glede tabletk....Ja fino je, da po nekaj letih narediš kakšno pavzo, ker baje niti učinka nimajo več takega kot na začetku jemanja, pa tudi za samo telo ni preveč dobro. Kdaj narediti pavzo in za koliko časa, pa je spet odvisno od tabletk, ki ti jih bo ginekologinja predpisala, tako da je najbolje, če se pogovoriš z njo, ker bo najbolje vedela...
Uporabniški avatar
Enschede
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Enschede »

Tok velik ste čakale na prvi pregled?

Moja punca je samo pršla (prvič) v zd. dom in rekla sestri, da hoče tabletke, čez 15min (ko je ena vn pršla) je ona šla noter, podpisala, ginekologinja jo neki spraševala, pregledala in dobila recept za tabletke.

Zihr sm jz bil všeč med. sestri :D Šala :)
I'm turning like the sun
and like the stars
you try to sing with me baby
*Ela*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *Ela* »

Dorotea napisal/-a:Ela, tnx za odg! Ampak veš kaj me še zanima....vem da je to čist na vrhu, ne vem pa kje it noter. Ko prideš z dvigala do stopnice za dol, zraven pa je dolgi hodnik in takoj na začetku noter sedijo na desni neke sestre. A to je tu? A ti ne dajo te sestre recepta? Al moreš prav do ginekologinje?

ja sestre ti dajo recept, razn če maš pregled...drugače pa ginekologinje sploh vidiš ne...ti samo sestri rečeš pa ona vse zrihta :)
as if.
Uporabniški avatar
Emina
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Emina »

A ko si bolan in greš k zdravniku, a ti kar napiše recept al te prej pregleda???
Jaz ne vem, kam ve punce hodite, sam ko greš prvič, bo padel pregled, kar je povsem logično. Pa ni važno al si nedolžna al ja. Če nisi greš najverjetneje zaradi tabletk, če pa si, imaš pa najverjetneje druge težave oz. načrtuješ kaj.
Če dam še primer:
Imam ful prhljaja, šamponi ne pomagajo...grem k dermatologu. A mi kar sestra napiše recept, brez da me dr.pogleda???
@
Kofetarica
Kofetarica

Ni nujno, da te ginekolog na prvem pregledu tudi dejansko pregleda, pa čeprav prideš po tabletke. Nekatere le stehtajo, izmerijo pritisk in vzamejo osebne podatke, to pa je tudi vse.
Uporabniški avatar
Emina
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Emina »

Očitno je res odvisno od ginekologa a bo pregled al ga ne bo.
@
Kofetarica
Kofetarica

Na žalost res... Po mojem bi morali vsako punco, preden dobi tabletke, dejansko pregledati - če je zrela za seks, bo pa tud za en pregled, a ne?
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: okolica Ljubljane

Neprebrana objava Napisal/-a Snow flake »

Emina napisal/-a:Očitno je res odvisno od ginekologa a bo pregled al ga ne bo.

Ja je res. Ker ko sem šla jaz v prvič k ginekologinji po tabletke, pa me je vprašala, če sem še nedolžna in sem pritrdila, tko da je rekla, ja nč ti bom dala kar tabletke, pa te bom pregledala, ko ne boš več ......... tko da ja eni zdravniki pa res pregledajo neglede na to ........
Uporabniški avatar
manck
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: somewhere over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a manck »

Snow flake napisal/-a:
Emina napisal/-a:Očitno je res odvisno od ginekologa a bo pregled al ga ne bo.

Ja je res. Ker ko sem šla jaz v prvič k ginekologinji po tabletke, pa me je vprašala, če sem še nedolžna in sem pritrdila, tko da je rekla, ja nč ti bom dala kar tabletke, pa te bom pregledala, ko ne boš več ......... tko da ja eni zdravniki pa res pregledajo neglede na to ........

aham sm slišala...pr eni kolegici je pa sam uprašala če ma fanta in je ona rekla da ja in je kar sklepala da ni več junfr in jo je pregledala in seveda razdevičila
Uporabniški avatar
Bunny Muffin
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Disturbia

Neprebrana objava Napisal/-a Bunny Muffin »

Mah, da nebom jaz slučajno govorila o tem kakšne strahe mam jaz pred 1. obiskom... no ja, v bistvu ne strah, ampak verjetno sploh nebom znala povedat kdaj sem nazadje imela "tetko". Ampak to je ravno razlog zakaj hočem tja... da se bodo te zadeve porihtale, pa da ne bojo več tak neredne. :x :?
{Bitch please, you've got more issues than Vogue.}
Odgovori