Konec 2.sv.vojne

Vse o politiki od svetovne do domače
Odgovori
strela
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a strela »

kathy napisal/-a:Ja, svaka čast in slava Američanom...oni so najbolši!Rešili so nas v 2 svetovni in tudi zdaj nas peljejo na previlna pota življenja....

Oni so rešili samo svoje kurčeve riti. Ko je bila Evropa že globoko v vojni so oni gospodarsko sodelovali z Veliko Britanijo in hkrati z Nemčijo. Če nemške podmornice ne bi potopile ene ameriške trgovske ladje(ki je kdo ve kaj prenašala Britancem) se Američani ne bi nikoli vpletli v vojno. Sami so že izračunali da se jim sodelovanje z zavezniki bolj splača. Edini pošteni Američani so bili tisti ubogi vojaki ki so dejansko mislili da se borijo za svobodo in mir v svetu.Njim gre vsa čast ne pa ameriški politiki.
Uporabniški avatar
tomy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a tomy »

obsojam fašizem in vsakršno obliko nacizma! grozote katere so jih udejanili fašisti so ne opravičljive, ne moralne in nebodo nikoli pozabljene! zagovarjam partizane :!: in vse njim takrat pripadajoče armade, čeprav nekateri jih danes obsojajo, ter blatijo.
ne pozabimo da gre vsa čast očetom, sinovom, materem in sestram ki so takrat se borili za našo prihodnost ter žrtvovali svoje življenje za slovenjiski jezik. ne pozabimo zgodovine, ne pozabimo moža kateri nas je združil in nas vodil. kdor blati partizane, kdor blati tito-ta, ta zavrača svojo zgodovino in s tem zavrača vse spoštovanje do ljudi ki so dali življenje za današnji jezik :evil: ! ko poslušam vlado ko ga "serje" o zgodovini in potiho zavračajo obsodbe pridejanjenih medvojnih grozot se je prav za :cry:

upam da nisem bil preveč resen :D , a primorci smo občutljivi na to temo :respekt:
strela
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a strela »

Moj nono je bil star 15 let ko se je pridružil partizanom. Dal je svojo mladost zato da bi mi danes svobodno živeli. Zato sem prav tako kot Tomy zelo občutljiva na vsakršno pljuvanje po partizanih in zmanjševanju pomena njihovega boja. Zdaj nas še Italijani jebejo v glavo, naša 'čudovita' vlada pa nič ne naredi. :evil: Sicer pa zakaj pa bi , oni itak podpirajo tiste ki so se borili za Italijane.
zalaL
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a zalaL »

dedka in babico sem imela v dveh taboriščih, oba sta komaj preživela in sta še danes živa.
hišo so jim požgali. babici so njeno mamo ter sestre italjani ubili pred očmi.
pogledala sem si auschwitz - groza.
girl007
Debatorica
Debatorica
Kraj: Kranj
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a girl007 »

moja mama je tudi zgubila 3 brate (vsi okoli 20 let) v tem času, na krut način
LJUBEZEN je tista gonilna sila, ki dela dan drugačen in življenje lepše, ljubezen je nekaj skrivnostnega, lepega in nerazložljivega.
Uporabniški avatar
Tanja__
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Tanja__ »

Glede teh koncentracijskih. Kolega je bil, pa mi je mal razlagal. Baje je 45 paviljonov in vsak je nečemu posvečen. Npr. v 1. so čevlji, v 2. lasje, s tem da jih je ohranjenih 20 ton!!! ... :eek:

Pa človeka so ocenli, kolk je vreden.... npr., da je bil vreden 75 mark, lahko živi še 2 tedla...

!svašta.... in grozno! :!:
Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a ||MuCkAa »

Tanja__ napisal/-a:Glede teh koncentracijskih. Kolega je bil, pa mi je mal razlagal. Baje je 45 paviljonov in vsak je nečemu posvečen. Npr. v 1. so čevlji, v 2. lasje, s tem da jih je ohranjenih 20 ton!!! ... :eek:

Pa človeka so ocenli, kolk je vreden.... npr., da je bil vreden 75 mark, lahko živi še 2 tedla...

Ja ja, to je res ja... Samo a si lahko predstavljate iti skozi te hale, notri pa do vrhla zlatih zob, v drugi do vrha otroski ceveljckov, v tretji koza.. prav stisne te pri srcu.. :? Zena enega "zdravnika" je zbirala te koze.. za prticke :eek: in za platno na luc.. svasta.. se vidi da so bili tam tudi totalni psihici..
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything

I''ll do it all over again...
Uporabniški avatar
manck
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: somewhere over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a manck »

Tanja__ napisal/-a:Glede teh koncentracijskih. Kolega je bil, pa mi je mal razlagal. Baje je 45 paviljonov in vsak je nečemu posvečen. Npr. v 1. so čevlji, v 2. lasje, s tem da jih je ohranjenih 20 ton!!! ... :eek:

ja toj mogl bit res hudo...si sploh ne predstavlam tega...počasnega umiranja sežiganja...s tistimi vtatoviranimi ciframi majo pa še večji spomin za cev lajf...vsak dan tisto cifro gledajo...o groza
se pa strinjam da so partizani naredl daleč največ za našo svobodo...
pa tud to se strinjam da so američani pršli k je blo že vse na koncu in so sam hvale in zasluge pobral...zdj ns pa mal da ne peljejo u 3. svetovno vojno!
SIEENA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a SIEENA »

manck napisal/-a:

ja toj mogl bit res hudo...si sploh ne predstavlam tega...počasnega umiranja sežiganja...s tistimi vtatoviranimi ciframi majo pa še večji spomin za cev lajf...vsak dan tisto cifro gledajo...o groza
se pa strinjam da so partizani naredl daleč največ za našo svobodo...
pa tud to se strinjam da so američani pršli k je blo že vse na koncu in so sam hvale in zasluge pobral...zdj ns pa mal da ne peljejo u 3. svetovno
vojno!

Pa jst ne razumm, kako lahko to naredi človek človeku, pa to je...sploh ni izraza za te grozote k so se dogajale, mi gre pa na živce ker neketeri to ful obujajo in se neki prerekajo!
:x :? :eek:
This too shall pass.
Uporabniški avatar
mh
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a mh »

Bila sem v Dachavu. Taborisce in slike, ki jih tam prikazujejo so grozne! Videla sem peci, nekajkrat mi je res slo na jok. Kar slabo ti postane, ko vidis kaj so tam delali z ljudmi!
Jaz pa mislim da zgodovine ne smemo pozabit, da se mora stalno spominjat kaj so delali Nemci, Italijani...med 2 sv. vojno, da se ne bi ta sranja slucajno kdaj ponovila! :wink: Pa da ne bi kak pametnjakovic sel spreminjat zgodovino, kot so to poskusal Italijani s tistim bedastim filmom.
Vsi moji so bili partizani! Tega se ne sramujem, sem zelo ponosna na to! Pradedka so mi ubili, ker se ni hotel vdat Nemcem, nekdo ga je izdal.
Ne vem ce je kdo gledu, samo zadnjic je Drnovsek spregovoril o tem.( Mi je blo zelo vsec!)
Reku je da se je fasizem zacel v Italiji in ne pri nas. Pa da so se res po vojni naredile kaksne grozote tudi iz nase strani, ampak da so jih delali tudi na drugi stani. Da so oni prsli k nam in ne mi k njim! (bravo Drnovsek :wink: )
merisima
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a merisima »

kathy napisal/-a:Moje dedek se je bojeval na strani Rdeče armade....bil je eden tistih, ki so prišli 9.5 v Berlin....tko da mi je kr v ponos da sm njegova vnukinja. Ne glede na to, kakšn režim je bil v SZ so rusi utrpeli ogromno škodo in da si ne bodo Američani kej preveč zaslug jemal so le rusi premagal nemce....
Drgač pa sm srečna, da je vsega tega blo konc 60 let nazaj in da nam ni blo treba tega dožvet in za naprej upam, da da bo to le spomin na človeški idiotizem in da do česa hujšega ne bo prišlo....

Moj pradedek je bil tud ujetnik Boljševikov med 1.svetovno vojno in se je seveda moral borit za njih.V Rdeči armadi je prišel do čina stotnika in se je vrnil domov,si ustvaril družino in tako srečno živel do 2.svetovne vojne.
Moja cela familija spada med partizane in so se borili vključno z dedkom.Dedkova mlajša(najmlajša)sestra,ki ni bla stara še polnih 18 je šla za fantom vvojsko.Ko so se skrivali v neki zidanci jih je izdal en domobranc in so jih Italijani postrojili v vrsto in pobili(njo in njene dve prijateljice) ter jih vrgli v neko jamo.Ostala družina pa je bla internirana na Rab,odkoder se moj ppradedek ni nikoli vrnil,kajti so ga tam uničili.Ko je umrl je dedek,ki je bil tud z ostalim priveden v taborišče prosil za očetovo jakno kot spomin in je seveda ni dobil pa je iz inata začel v taborišču na ves glas prepevati partizanske pesmi in ga je sokrajan zatožil da to on poje tako,da so dedka privezali na nek stolp na največje sonce in tako je brez vode in hrane bil cel dan.Ful mi je žal,da ga nisem nikoli spoznala,kajti umrl je 6 let pred mojim rojstvom zaradi hude bolezni,ki mu jo je prineslo taborišče.Čeprav ne vem,kdo so največji borci iz družinske zgodovine jih globoko spoštujem in vedno,ko grem čez park,kjer je spomenik padlim pod fašističnem teroru se vstavim in v svojem ritualčku izkažem spoštovanje teti Zinki in pradedku,čigar imena se nahajajo na plošči.
Bli so borci..."teta je prelila kri za svobodo,pradedek pa dal življenje v taborišču.
Ponosna sem na njih.In kot pravijo jabolko ne pade daleč od drevesa...Oba s fotrom sva opaljena na borbo za svobodo.Pripravljena sem it v boj,pa čeprav me prvi dan prestreže rafal iz nasprotnikove brzostrelke.
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Brez zamere, ampak to ti govoriš zdaj, ko ni nikjer nobene brzostrelke.
Jaz ravno zato še bolj spoštujem vse borce (vse), ker niti slučajno nisem prepričana, da bi sama zmogla kaj takšnega narest.
merisima
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a merisima »

Ti praviš da ne bi mogla,jaz pa sem 100%prepričana zase da bi zihr šla v borbo.Vem da eni sam bluzijo,pol pa ko bi zagustlo bi stisnli rep med noge in spizdli.Spoštujem folk,ki po pravci pove Vsi smo drugačni.Vem,da misliš,da sam nakladam kaj se tega tiče(nisi edina),ampak jaz kot Che Gueavara kujem ideje za revolucijo in sam če bi blo resnega folka dost okrog Na juriš.Tak kot tudi naši padli borci.
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
Uporabniški avatar
beretta
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a beretta »

Js ti pa verjamem, zakaj pa ne... Ne vem koko te lahko kdo sploh ocenjuje prek foruma. Če lahko Purple napiše, da bi tekla z države kar bi ji noge dale če bi bla vojna (Purple lih tebe sm se spomnla :D ), ne vem zakaj se ne bi kdo drug res boril... Pač ljudje smo različni... In se strinjam s tem, kar je ena napisala, da s tem, ko stopiš na sovražnikovo stran ne morš bit več heroj... Res je, da so vsi delal svinjarije, sam eni so jih za svoj narod, drugi pa tuj, pa za cerkev...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Ja sej, kdo je pa rekel, da *purple* verjamem? :) Vprašanje, če bi imela denar za letalsko karto in življenje v tujini in vprašanje, kaj bi naredila, če bi se njen fant odločil ostati tu.

Ne vem, kakšne stvari ste vi slišali o WW2, ampak meni je kar nekaj ljudi reklo, da so po pravici povedano želeli samo preživet, sploh tisti, ki so imeli doma ženo in majhne otroke. Kakšno pot je kdo ubral, je drugo vprašanje, ki tu ni pomembno. Ampak dejstvo je, da je verjetno med narodnimi heroji ogromno takšnih, ki so šli v partizane zato, ker so sredi noči prišli po njih s puško, torej niso ravno imeli izbire.
Ne me narobe razumet, ne želim omalovaževat njihovih dejanj in poguma, hočem samo povedat, da se mi zdi popolnoma človeško, da človek v takšnih razmerah najprej pomisli na lastno preživetje in (če že gre) gre v boj z željo, da bi še kdaj videl svojo družino.

Zato se mi pa zdi malo nerealno zdaj, v miru, govorit o tem, kaj bi kdo naredil, če bi res začele bombe okrog nas padat. A si sploh lahko kdo v resnici zamisli samega sebe v situaciji, ko se vrstijo letalski napadi, pehota maltretira civiliste in hrane primanjkuje? Jst zase že vem, da si ne morem niti predstavljat, da bi me to kdaj doletelo.
Odgovori