Ljubezen in veroizpoved
jst tud razumem, od kod tako sovraštvo pa nestrpnost in ne obsojam takih; pač tko gledajo na to in to spoštujejo iz njim znanih razlogov.
podpiram lih ne... spoštujem pa.
ne vem pa kaj bi naredila, če bi se mi zgodilo kaj takega... ubistvu, sploh si ne predstvaljam imet fanta iz družine s takimi in podobnimi predsodki... pomoje je to ful velko breme za nekoga, k ni na isti strani. sploh pa k ne morš to kr tko spremenit...
podpiram lih ne... spoštujem pa.
ne vem pa kaj bi naredila, če bi se mi zgodilo kaj takega... ubistvu, sploh si ne predstvaljam imet fanta iz družine s takimi in podobnimi predsodki... pomoje je to ful velko breme za nekoga, k ni na isti strani. sploh pa k ne morš to kr tko spremenit...
Ne skrbi za jutri, kajti jutrišnji dan bo imel svojo lastno skrb; dnevu zadostuje njegova lastna teža...
to sm mela take težave s to kolegico k je hodila z muslimanom.Ne vem če bi se dogaja to zdej k sm stara 20let bi jo povlekla za lase pa odpelala domov,stran od tega tipa.Takrat pr 16ih smo ble pa še use zelene pa res nism vedla akj narest.Z ene strani so me prtiskal njeni starši k so hotl da nej pride domov,po drugi strani pa ona da se ne bo odpovedala temu tipu in gor in dol.In je ženska dobesedno bla celo poletje uzun sama brez usega.K je bla zima je bla pa ful pr men.Dobr pol se ga je nekak rešla na srečo,njeno in mojo.
Samo k pomislš kaj so delal starši samo zaradi neke kličeve vere.je mogla ona pozim bit cele dneve uzun ker ni mogla domov.Pa človek to je tvoj otrok kako mu lahko to delaš?Kako se mu lahko odpoveš,ker je pač najstniško zalublen v enga tipčka?
Samo k pomislš kaj so delal starši samo zaradi neke kličeve vere.je mogla ona pozim bit cele dneve uzun ker ni mogla domov.Pa človek to je tvoj otrok kako mu lahko to delaš?Kako se mu lahko odpoveš,ker je pač najstniško zalublen v enga tipčka?
mhm rada bi se strinjala da je napetost večja še posebej v teh družinah, ki smo bili osebno povezani s temi vojnami. dvomim da so bili po 2. svetovni vojni Nemci sprejeti pri nas, pa tud drugje po svetu.
Mislim da rabmo res vsaj okoli 50 let da vsaj malo pozabmo, pa da se generacije malo zamenjajo=/
Mislim da rabmo res vsaj okoli 50 let da vsaj malo pozabmo, pa da se generacije malo zamenjajo=/
-
- Komunikatorka
kamis napisal/-a:Pa še tko,lahko govorite da so muslimani kot fantje ali možje al pa karkol uredu,pa niso.Pač majo neko svojo zgodovino.Nisem še vidla tipa muslimana k bi svoji punci dovolu da gre sama ven.majo svoje fore,pa čeprov zgledajo še tok uredu pa use,sej ne rečem sej so kul kot kolegi bodo use zate nardil,samo punca pa nebi bla nobenmu.
moj tip je musliman in v vseh letih ko sva skupaj, mi ni nikoli prepovedal it kamor sama hočem! sama sem hodila žurat s kolegicami, cele noči ble zunaj, tudi sedaj mi dovoli, da grem sama žurat. niti enkrat mi ni rekel, da ne smem, celo spodbuja me, naj se več družim z ostalimi. tolko glede tega. za druge muslimane pa ne vem, vem samo za svojega in za tiste, ki jih poznam in nism še od nobene punce čula, da bi ji njen dragi karkoli prepovedal.
se pa strinjam da je vera lahko velik ovira- moji so njega popolnoma sprejeli, njegovi mene ne. glede otrok se tudi lahko zakomplicira, saj moj pravi, da če bi kdaj imela sina, da bi pač bil vzgojen v muslimanski veri.
razlike so ogromne, a če sta dva za skupaj in se znata prilagajat en drugemu, potem lahko uspe. bo pa vse čas pokazal
Tud js poznam veliko parvo ko so iz razlicnih ver in je na koncu bila vera vzrok zakaj so sli narazen. Tud to poznam kako starsi vso svojo nestrpnost do dugih naradov prenasajo na otroke. Mislim,no coment...
Pri meni je pa tako. Jaz sem muslimanka,moj je pa slovenc... In me je na zacetku blo pac mal strah kk pa kaj bo pri njegovi familiji. Ker pri men sploh ni panike,oba moja sta full odprte narave pa to (HVALA BOGU). No,pol sem spoznala da so tud njegovi cool in vera ni nobena ovira! Res pa je, da nobeden od naju ni full veren...
Pri meni je pa tako. Jaz sem muslimanka,moj je pa slovenc... In me je na zacetku blo pac mal strah kk pa kaj bo pri njegovi familiji. Ker pri men sploh ni panike,oba moja sta full odprte narave pa to (HVALA BOGU). No,pol sem spoznala da so tud njegovi cool in vera ni nobena ovira! Res pa je, da nobeden od naju ni full veren...

My dream is to fly over the rainbow so high
~NIA~ napisal/-a:*pikiča* napisal/-a:najhuje pa je, da stanje ne izboljšuje, ampak postaja še hujše.
še mulci, ki še iz plenic niso zlezl pa so nacionalno nastrojeni.
po njih se vidi, kakšna atmosfera je pri njih doma in da starši nočejo/nemorejo pozabiti.
žalostno!
jah kako ne bodo ko pa se večina njihovih vrstnikov v vrtcu že matra govoriti srbsko ali slovensko z naglasom, kot jih to učijo njihovi starši..
kako pol mularija ne bo nacionalnalistična!!
ok Nia, vsi vemo da si velik nacionalist, ampak očitno z zelo trapastimi in neumesnimi razlogi!
kaj pa otrok more proti temu če ga tako starš uči?In zakaj ga nebi smel?zakaj se lahko učimo in govorimo angleško, srbohravško in bosansko pa ne?Zakaj?

ciela napisal/-a:jst tud razumem, od kod tako sovraštvo pa nestrpnost in ne obsojam takih; pač tko gledajo na to in to spoštujejo iz njim znanih razlogov.
jst pa takih ljudi, ki iz takega bedasto neumnega razloga nacionalističnosti, zapustijo svoje otroke, sploh NE spoštujem.To je največja bedarija (poleg raznih umorov, nasilja itd.) kar jo lahko starđ svojemu otroku naredi.In če se meni mat odpove zarad tega, ji sam plunem v fris in je nikoli več ne pogledam.Seveda se ji tudi jaz odpovem, kjer piše da bi bila moja mati, nebi več pisalo.Ker če je pa nekdo tega zmožen, potem je zame res en bednik!
men so tud muslimani čist mim, priznam, pa ne zato ker so drugačni kot jaz ampak ker se grejo neko srednjeveško vero, neko pripadnost.
in katoliška vera je pa superkul al kako?

Niso vsi isti, tako kot ti misliš d aso.Žalostno da si res eni tko intrepetirate in poslplošite celotno skupino.
Zadnjič spremenil *purple*, dne 12. Dec. 2007 23:03, skupaj popravljeno 1 krat.
~NIA~ napisal/-a:^^ men so tud muslimani čist mim, priznam, pa ne zato ker so drugačni kot jaz ampak ker se grejo neko srednjeveško vero, neko pripadnost.. vera naj bi v prvem namenu blažila bolečino, da bi se ljudje nekam zatekali, učila ljubiti, spoštovati, mir itd.. in kaj počnejo muslimani? ženske so neenakopravne moškim, skrivat se morjo za tistimi rutami, možje jih tepejo, če kdo kaj prekrši je takoj izobčen, kazni so nasilne, ženske skoraj nimajo pravic, so nekako moževa last, niti nimajo lastne izbire ničesar.. in to naj bla pravičnost?
vera nasilja, zato je ne odobravam in posledičnu tudi ne njihovih pripadnikov
Sem muslimanka in se strinjam s tabo do neke mere(neenkaopravnost,itd...) Ampak vse to kar si ti napisla, tega ni napisanga v nasi sveti knjigi (Kuran),ampak so si vsa ta pravila prikrojili moski in to vela vecinoma samo v taki pravih muslimanskih drzavah (Arabija,itd...)Ampak mi povej katera vera je pa idelana?
~NIA~ napisal/-a:*pikiča* napisal/-a:najhuje pa je, da stanje ne izboljšuje, ampak postaja še hujše.
še mulci, ki še iz plenic niso zlezl pa so nacionalno nastrojeni.
po njih se vidi, kakšna atmosfera je pri njih doma in da starši nočejo/nemorejo pozabiti.
žalostno!
jah kako ne bodo ko pa se večina njihovih vrstnikov v vrtcu že matra govoriti srbsko ali slovensko z naglasom, kot jih to učijo njihovi starši..
kako pol mularija ne bo nacionalnalistična!!
ok Nia, vsi vemo da si velik nacionalist, ampak očitno z zelo trapastimi in neumesnimi razlogi!
kaj pa otrok more proti temu če ga tako starš uči?In zakaj ga nebi smel?zakaj se lahko učimo in govorimo angleško, srbohravško in bosansko pa ne?Zakaj?

ciela napisal/-a:jst tud razumem, od kod tako sovraštvo pa nestrpnost in ne obsojam takih; pač tko gledajo na to in to spoštujejo iz njim znanih razlogov.
jst pa takih ljudi, ki iz takega bedasto neumnega razloga nacionalističnosti, zapustijo svoje otroke, sploh NE spoštujem.To je največja bedarija (poleg raznih umorov, nasilja itd.) kar jo lahko starđ svojemu otroku naredi.In če se meni mat odpove zarad tega, ji sam plunem v fris in je nikoli več ne pogledam.Seveda se ji tudi jaz odpovem, kjer piše da bi bila moja mati, nebi več pisalo.Ker če je pa nekdo tega zmožen, potem je zame res en bednik!
men so tud muslimani čist mim, priznam, pa ne zato ker so drugačni kot jaz ampak ker se grejo neko srednjeveško vero, neko pripadnost.
in katoliška vera je pa superkul al kako?

Niso vsi isti, tako kot ti misliš d aso.Žalostno da si res eni tko intrepetirate in poslplošite celotno skupino.
~NIA~ napisal/-a:arnela napisal/-a:Tud js poznam veliko parvo ko so iz razlicnih ver in je na koncu bila vera vzrok zakaj so sli narazen. Tud to poznam kako starsi vso svojo nestrpnost do dugih naradov prenasajo na otroke. Mislim,no coment...
js sm si muslimane zmeri predstavljala kot da MORJO bit verni in nesmejo kršit ničesar.. kr se mi zdi ta vera ful stroga, nasilna, starinska, neenakopravna.. skratka nevem..
lepo da maš take starše..
To je res (stroga pravila),ampak je v tem svetu ko mi zivimo to tezko uresnicljivo...
Moja dva pa nista nevem kako verna in sta vse to tud na mene prenesla,na sreco...