kr.ena napisal/-a:Tega pa tudi jaz ne poznam. Me razsvetliš, da se izobrazim?
slovnična napaka

Janičar je bilo mišljeno. Jurij Kozjak, slovenski (al lepi, sej ne vem več) Janičar.
kr.ena napisal/-a:Glede funkcionalne nepismenosti: če jaz ne razumem recimo navodil za uporabo tv-ja, je to problem tistih, ki so ta navodila sestavljali. Ker površno prevajajo, pol izpustijo ... v glavnem, sproducirajo totalno neberljiv in nerazumljiv tekst.
s tem se strinjam.nevem kdo prevaja tale navodila, ampak žalostno je da so prevedna na način biti-iti.ali pa še huje, brez vsakega normalnega stavka
isto je s prevodi filmov.Vemo, da včasih ne gre dobesedno, ampak dostkrat se zgodi da je prevedeno res v čist neki tretjega kar kdo v filmu reče.
infinity napisal/-a:Hmm... jst se pa ne bi strinjala s tem! Jst sem tako v OŠ kot v SŠ prebrala kar nekaj knjig, ki so se mi zdele naravnost fantastične. Tukaj moram takoj uvrstit "Malega princa", ki smo ga brali v 7. razredu
Verjetno so bile tebi knjige všeč.Me veseli, da je tako, samo vseeno, pomoje večini niso.sploh v razredu v oš, nevem če sem mela koga ki je rad bral te knjige.se pa strinjam z malim princem.vsekakor je zanimiva knjiga, čeprav ko sem joprvič prebrala mi ni bilo čisto vse jasno.Drugič sem pa pokapirala in mi je knjiga ok.Že sam način pisanja in to.
Schatzika napisal/-a:lede šole se pa strinjam z Infinity, da bi jih morali še bolj siliti k branju. To, da so nekatere knjige "težke" se lahko samo šteje kot pozitivno, ker ko enkrat prebereš eno zahtevno in težko knjigo, se ti ostale zdijo "mala malica"
in misliš da se bo s tem kej doseglo?že teh par knjig, katerih je treba prebrat folk odvrača od nadaljnega branja, da bi še bolj silili h branju, bi folk še bolj odvračalo.Jst mislm, da s siljenjem ne prideš nikamor, ker siljenje je samo povečevanje odpora do nečesa in s tem narediš več škode kot koristi.meni samo pred nos pomoliš eno debelo knjigo, pa ssva s tem zaključile.in sploh s kšno med/po vojno tematiko oziroma kakšno znanstveno fantastiko ala heri poter.To ni noben način, da se ljudi sili.če že kaj, bi lahko malce bolj spodbujali k bralni znački, kjer ljudje sami izberejo knjige in to je bolj zanimivo in boljši način, da koga prvabiš k branju,ker lahko bere tisto kar mu paše in kar ga zanima.
sicer pa dandanes so vse obnove šolskih knjig na netu, v vseh oblikah.mene nihče več ne prepriča h branju ene bedne knjige, raje mal pobrskam in sestavim obnovo, kot sem to tudi že počela.Pa vseeno vem o čem gre knjiga in poznam zgodbo.Za tiste mim grede osebe, me pa ne zanima.