alko in droga v razmerju

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
Uporabniški avatar
obliterator
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a obliterator »

Puma: Popolnoma strinjam s tabo, kljub temu da nisem v življenju poskusil ničesar razen alkohola pa še tega ne več.
Alkohol je bolj sprejemljiv zato ker je to že vkoreninjeno pri nas. In ker ga država lahko obdavči.
Kolikokrat smo že slišali daje nekdo zapil svoje premoženje? Tega pri travi še nisem slišal. Koliko nesreč pri nas povzroči alkohol, koliko droga?
Koliko družin terorizira pijan član družine in koliko odvisneš?
Statistike vse povedo.
When the pin is removed, mr. grenade is no longer your friend.
Uporabniški avatar
obliterator
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a obliterator »

Transformer: To je zame rekreativen jemalec. Popolnoma isto kot nekdo ki se ga za vikend "nalije". Zame je odvisneš nekdo ki mu njegova "razvada-navada" posega v oziroma moti vsakodnevno rutino in ga ovira pri funkcioniranju.
When the pin is removed, mr. grenade is no longer your friend.
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a iluzija »

obliterator napisal/-a:Koliko družin terorizira pijan član družine in koliko odvisneš?

Okej no... Tegale dvojega niti ne moreš primerjat... To je isto kot bi vprašal: "imaš za partnerja raje pijanca ali odvisneža?"
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Roberta R. »

obliterator napisal/-a:Puma: Popolnoma strinjam s tabo, kljub temu da nisem v življenju poskusil ničesar razen alkohola pa še tega ne več.
Alkohol je bolj sprejemljiv zato ker je to že vkoreninjeno pri nas. In ker ga država lahko obdavči.
Kolikokrat smo že slišali daje nekdo zapil svoje premoženje? Tega pri travi še nisem slišal. Koliko nesreč pri nas povzroči alkohol, koliko droga?
Koliko družin terorizira pijan član družine in koliko odvisneš?
Statistike vse povedo.

:zustimm:

raj vidm da je moj fant rahlo okajen, kokr pa pijan.. že učinki pr teh dveh stvareh so popolnoma različni.. in pr alkoholu tut veliko bolj opazni..
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Mahagonij »

*purple* napisal/-a:
bouhica napisal/-a:
jemina napisal/-a:
puma napisal/-a:^^ja saj človek tud ne kadi đojnotv vsak dan, ali je bombone vsak dan ...

Jz poznam največ folka, ki dejansko kadi đointe vsak dan.

Trasformer js nimam nc proti. Raj vidim da se potegne kaksna crtica tu pa tam, kot pa da se naliva z alkotom. Tega pa ne maram :evil:

zanimivo merilo..trdo drogo ja, mehke pa ne :gruebel:
Kaj je tle tezkega za razumet? Raje ima obcasno uzivanje trde droge kot redno uzivanje mehke.

Tudi bi raje imel zensko k dvakrat na let pogetne par crtic, kot pa eno k je nalita vsak vikend.

To da se zdi normalno, da se ga vsak vikend nalijes je pa tut se en produkt te druzbe. "ce se ga za vikend je kul, alkoholik si samo ce se ga vsak dan" = bullshit.
Uporabniški avatar
Nency
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Nency »

Sama sem bila ze prisotna pri pretepu, ko se ga je fant napil, vendar je full mocen in do zdej ga se noben ni nalomu nazaj, ceprav za mene je idiot, da to dela, ampak ko je pod vplivom pijace, da je res skor koma je čist druga osebnost. Sploh pa ce se kdaj gre ven s kolegom, ki meni ne odgovarja in se ga zakadita, napijeta potem se 2 dni ne pogovarjam z njim, ker mu film k je pod substancami totalno obrne, drugace pa je srce od srca... Sicer pa se vse skupi pripravlja na konec, ker s tem njegovim pocetjem prihaja tudi veliko lazi, tako da pocasi odhajava vsak svojo pot.

Ne podpiram tega, da se ga clovek koma napije ali pa se ga zadane in napije ob enem in pol dela p********. J**** tako zivljenje.... ce pa je umirjen al pa zaspi me pa niti ne moti toliko, ce se seveda to ne dogaja pogosto ......
Še vedno lahko povemo, kar smo zamolčali, ne moremo pa več zamolčati, kar smo povedali.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Roberta R. napisal/-a:
raj vidm da je moj fant rahlo okajen, kokr pa pijan.. že učinki pr teh dveh stvareh so popolnoma različni.. in pr alkoholu tut veliko bolj opazni..

to sta sopomenki
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Roberta R. »

jullia_ napisal/-a:
Roberta R. napisal/-a:

to sta sopomenki

okajen: v smislu zadet - trava pa to
po mojem vedenju, nista sopomenki, ampak če ti tko praviš
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Uporabniški avatar
tinca987
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: celje-šentjur

Neprebrana objava Napisal/-a tinca987 »

tayra napisal/-a:moj dragi je svoj čas hodil po partijih in jedu cukre. dans jih ne več, ker je najdu smisel zivjlenja v družinskem stilu zivljenja in ne rabi hodit po partijih, je pa zoprno ker ma probleme s koncentracijo in spominom od takrat. kar se pa pijace tice, valda da kdaj pa kdaj spijemo kej, pretiravama pa ne.
lp :blume:

ja moj je isto delu in ma zdei tud težave s koncentracijo pa spomin pa tak sranje...včasih sam ful redko še kak djont skadi sam to mi itak pove tak da to mi ni panike...sm ga pa odvadla cigaret kadit to pa je tud neki :gut:
ful pjanga ga še js nism vidla,kr itak mu to ni neki ful fainga...
sabinca:)
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a sabinca:) »

ja,kočljiva zadeva,sm mela neki s tipom,k je biu občasno okajen..sm se mi zdi d je to njegova stvar,ne morm nekoga prislit,naj neki ne dela..lahko mu pa svetujem.. :) pol pa če kj pobere od tega ok,če pa ne njegova stvar,če bi me motlo,pa ne bi nč mela z njem..
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Roberta R. napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:
Roberta R. napisal/-a:

to sta sopomenki

okajen: v smislu zadet - trava pa to
po mojem vedenju, nista sopomenki, ampak če ti tko praviš

SSKJ:
okajen: (nekoliko) pijan, vinjen
okajenec: kdor je (nekoliko) pijan, vinjen

ti pa verjetno misliš na zakajenost :)
šila
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Domžale

Neprebrana objava Napisal/-a šila »

mehka droga vs. trda droga = ne imeti denarja vs. imeti denar...
Da razložim..včasih smo se ga najstniki napili..alko je tekel v potokih; danes pa marsikateri najstnik poseže po trdi drogi, zato ker sta mu (bogati)ati pa mami,dala dinarčke za malico..in pač mora biti car..on se ne more nalivat z alkotom..to je za luzerje. Ampak ati pa mami mu ne moreta dajati večno za malico, tako, da mora pač vzeti iz svojega žepa (ali pa od koga drugega - en mejčkn pokrade)..
in pa še malo ekonomije..
trda droga: 100eur
v denarnici: 70eur
skupaj: -30eur
...in potem pri 28-leti.."mami, a mi posodiš denar za trgovino"

hmm..upam, da boste razumeli kaj sem hotla povedat, če pa ne pa tut nič hudega, samo,da sem dala iz sebe, ker vidim, da nekateri še vedno alkohol in drogo jemeljejo zelo neresno - to se vidi že samo po tem da so uvedli kadilski (al kako se že reče) zakon..namesto, da bi na steklenice vina napisali "alkohol povzroča naslilje v družini"..ipd.
*Tiara*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *Tiara* »

Mislim,da ma vsak svojo mejo kaj ga moti in kaj ne...nekoliko tolerance je sigurno treba met.
mam ful slabe izkušnje glede bivšega fanta,ki je za moje pojme precej pretiraval z drogo in zato me zdaj moti tudi samo prevelika mera alkohola. sedanjemu fantu nikoli sicer ne rečem ne napij se al pa ne kadi npr.,ampak sam ve za mojo izkušnjo in zato ne pretirava..to pri njemu tudi ful cenim.
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objava Napisal/-a puma »

šila napisal/-a:mehka droga vs. trda droga = ne imeti denarja vs. imeti denar...
Da razložim..včasih smo se ga najstniki napili..alko je tekel v potokih; danes pa marsikateri najstnik poseže po trdi drogi, zato ker sta mu (bogati)ati pa mami,dala dinarčke za malico..in pač mora biti car..on se ne more nalivat z alkotom..to je za luzerje. Ampak ati pa mami mu ne moreta dajati večno za malico, tako, da mora pač vzeti iz svojega žepa (ali pa od koga drugega - en mejčkn pokrade)..
in pa še malo ekonomije..
trda droga: 100eur
v denarnici: 70eur
skupaj: -30eur
...in potem pri 28-leti.."mami, a mi posodiš denar za trgovino"

hmm..upam, da boste razumeli kaj sem hotla povedat, če pa ne pa tut nič hudega, samo,da sem dala iz sebe, ker vidim, da nekateri še vedno alkohol in drogo jemeljejo zelo neresno - to se vidi že samo po tem da so uvedli kadilski (al kako se že reče) zakon..namesto, da bi na steklenice vina napisali "alkohol povzroča naslilje v družini"..ipd.

alkohol ne povzroča nasilja ... povzroči ga le neuravnovešena oseba, ki skrije svoje neravnovesje pod okrilje alkohola ... alkohol sam po sebi ni nevaren, prav tako ne trava, koka itd. :D

Poanta je v tem, da če nas že zamika takšna razvada ... se hitro pozabi kje je meja ... saj od kozarca vina še noben ni pozabil kdo je in začel lomiti vse okrog sebe.

se pa delno strinjam glede statusnega simbola med drogami ... ampak oseba, ki ji koka pomeni nek statusni simbol bo snobovsko delovala tud na ostalih pordočjih življenja.
osebno pa mi je resnično odbijajoče videti prenapito osebo in prav tako ni mi neke razlike med koma zadetim najstnikom ali koma pijanim najstnikom... mi je pa zanimivo kako je eno družbeno sprejemljivo medtem ko drugo ni.
bouhica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a bouhica »

Mahagonij prehitel si me, pa se besede si mi uzel z jezika :D

Me pa resnicno zanima kateri so tisti pozitivni ucinki pr alkoholu, da je se vedno legalen. Js bi ga namrec uvrstila kr med najtrse droge!

Potem pa komplicirajo pr kadilcih navadnih cigaret, namesto da bi se ozrli kaj pa dela alkohol-od nesrec, nasilja-predvsem v druzini itd.
Odgovori