sama sem imela približno eno leto probleme z glivicami. sploh se mi ni hotelo pozdravit, kljub vsem kremam, vaginaletam, ... no, potem mi je ginekologinja predpisla sporanox kapsule, ki sem jih jemala pol leta, in sicer vsak prvi dan menstruacije. potem se mi je pozdravilo.
drgače pa mi je napisla še svečke vagisan, ki vsebujejo naravno mlečno kislino, kar pomeni, da niso nevarne za nožnico, ker se telo na njih ne more navadit. tista, ki ima porobleme z glivicami, ji priporočam, da si enkrat mesečno v nožniso vsavi eno svečko vagisan, in si na ta način skuša uravnavat kislost in ravnovesje v nožnici. ali pa ko začutiš srbečico, si svečko isti večer vstaviš v nožnico.
ginekologinja mi je tudi priporočila, da pojem vsak dan en navaden jogurt. se mi zdi, da tudi ful pomaga. in če nimaš doma nobenih svečk, krem, .... si lahko v tistih problematičneh dneh narediš tudi obkladek iz navadnega jogurta in si ga za nekja časa daš na spodnje hlačke. lahko tudi tampon pomočiš v navadni jogurt in si ga vstaviš v nožnico (pa ne za predolgo). meni je to pomagalo.
glede mil za intimno nego. meni je najljubši lactacyd femina. obstaja pa tudi neka emulzija, ki naj bi prav tako uravnavala ravnovesje v nožnici. jaz sem si tudi to priskrbela. enkrat na teden se potem, namesto z milom, umijem s to emulzijo (prav tako od lactacyd femina) pa je boljše. dobi se pa samo v lekarnah.
upam, da sem kateri pomagala...