gregalina napisal/-a:Gimnastika in drugi športi napnejo in okrepijo tkivo in s tem preprečujejo pomankanje nekaterih elastičnih vlaken. Zaostajanje krvi je pri hemoroidih pogosto povezano s šibko prebavo. Torej je pomembno spodbujati prebavo in skrbeti za redno iztrebljanje, blažiti napenjanje in storiti kaj proti vnetjem. Hemoroidna vnetja blažijo vlažni obkladki s kamilicami ali z arniko. Izogibaj se ostrim začimbam, alkoholu in živilom, ki napenjajo (npr. stročnice, zelje), pa tudi česnu, čebuli in poru.
gregalina, hvala.
samo jst ne vem..a veljajo tut žitarice za prebavo?pa polnozrnat kruh , musliji pa jogurti? ker men se zdi, da kadar pojem dosti tega, je še slabš...včas me pol kislina peče v želodcu

res pa je da sm začela jest une kapsule s česnom, pa se mi zdi, da je zdej še slabše...poleg tega pa pijem tinkturo iz ameriškega slamnika-kaj naj, če sm pa brez tega nonstop prehlajena

js mam doma orbitrek, tist je kul, kolesarit ne upam, ker ko sm veliko, me je nonstop matral...kaj pol naj delam?pilates je kul??