aja vse to se je dogajal v bazenu? to pa možno. sm mislila tko v naravi pa to. ker je pa znano tud več primerov da je delfin rešil človeka in lalala. sam nevem kok tlele drži.
sj teh oddaj je res neki, sm jih par vidla, tud na netu so dosegljive nekatere.
sm se udeležila par predavanj prou o delfinih in kitih pa sm večino tm zvedla.
zavedamo se lahka da so divje živali. sam ne bo pomagalo da se boš ti zavedala kaj lahka naredi takšna žival.
vse to je treba dopovedati kao ljubiteljem živali ki jih nevede mučijo.
jst osebno se zavedam problematike o mučenju živali, in raziskavah na raznih živalih itd. vendar to je premalo. na kitajskem imajo vsakoletno množične poboje pliskavk-zakaj? zaradi ribolovništva itd.
na kak način to naredijo-da je morje vse krvavo.
in ko pomislim, da poleti na dopustu se pravzaprav kopam med tisočimi mrtvimi delfini, ki so pomrli pod človekovo roko-nezaslišno ampak resnično.
proti takšnim stvarem sem mislila da nimamo vpliva.
tudi te razni delfinarji. kolikor vem imajo premalo prostora, sladko vodo, trenerje, ki jim olajšajo prilagoditev, za tem pa stojijo biznismeni, ki jim gre le za dobiček.
krutost ljudi-upam da se trinjaš
pri zavetiščih je pa problem, ker jih v večini država ne podpira, in jih podpirajo le prostovolci. in če društvo želi dobro zagotovo nima dovolj velike finančne podpore.
sam živalski vrti pa tudi imajo med živali kake ki so že ogrožene, in jih nato umetno oplojujejo (pande) tko da na to ne gledam tok kritično.
sm mislim da me boš zastopla
zdj se mi pa mudi ker grem neki k sosed iskat tko da uletim kj kasnej še gor