Jaz sem alergicna na cvetni prah trav - ze od malega. Alergija je zelo mocna, tako da sem bila vsako leto na testiranjih. Vedno so mi rekli, da bom morala hoditi na imunoterapijo (inekcije vsak mesec), pa nikoli ni ratalo - eno leto sem bila prepozna za kaksen mesec, drugo leto niso imeli potrebnih zdravil (ker se je Slovenija takrat ravno osamosvojila in so zdravila prej prihajala iz Jugoslavije)... Enkrat je bila pa celo taka situacija, da so zdravila, ki so jih dajali do tistega leta, prepovedali, ker naj bi skodovala

in so rekli, naj spet pocakam do naslednjega leta, da se to uredi!!!
No in pred 5imi leti sem koncno zacela hodit na imunoterapijo (najprej Golnik, potem njihova ambulanta v Ljubljani). Inekcija vsak mesec in ker sem slabo prenasala, so mi razdelili in razdelili na obe roki!!!
Letos sem z impunoterapijo po 5ih letih koncala, ker je to menda maksimalno casa, kar lahko hodis. Ironija cele storije pa je ta, da ponavadi imunoterapija alergijo popolnoma odpravi, v mojem koncnem zdravniskem porocilu pa pise: Ucinek imunoterapije je morda malenkosten
Tudi zdravila kot Claritine in Flonidan mi ne pomagajo. Eno sezono so mi edino tablete Telfast malo prijele, pa se te so bile ful drago za doplacat.
Tko da... se kaksen teden, potem se bo treba pa dusiti v zaprti sobi v slabem zraku cele dni. Boga moja cimra!