Hrčki
Ja,saj se mi je zdelo. Surove so mi super ko so, ker vem da jo odžejajo, ker so full polne vode.
Ok. Bom poizkusila ji nekaj dati. Drugače ji dajem jabolka (olupek režem vstran-ne vem če ga lahko je), pa korenje+zeleno solato.
Baje pa lahko jedo tudi citruse-pomaranče itd. Samo tega pa res ne upam dati. Ker te mali trbušček vse te kisline najbrž ne bi prenesel.
Ok. Bom poizkusila ji nekaj dati. Drugače ji dajem jabolka (olupek režem vstran-ne vem če ga lahko je), pa korenje+zeleno solato.
Baje pa lahko jedo tudi citruse-pomaranče itd. Samo tega pa res ne upam dati. Ker te mali trbušček vse te kisline najbrž ne bi prenesel.
Jaz jima dam jabolko z olupkom, pa jima se nic ni blo.
Citrusov pa jima se nisem dala.
Citrusov pa jima se nisem dala.
Sveža hrana je pomemben del hrčkove diete. Že omenjena kumara je hkrati dober nadomestek za vodo. Sveža trava, korenje, vse vrste zelene solate, listi in celo veje nestrupenih rastlin so v redu. Odraslim hrčkom lahko daste tudi malo jabolk, sladke paprike, paradižnika (le rdeč plod, ne rastlinja), banano, mango in jagode. Preveč sladkih sadežev pa jim škodi. Zelja se izogibajte, ker je nevarno za hrčkovo prebavo. Isto velja za citruse (limone ipd.).
V naravi hrčki lovijo žuželke, ki so vir živalskih beljakovin. Lahko jim jih daste tudi žive. Večina ljudi žuželk ne mara, zato jih nadomestijo s povsem ustreznimi pasjimi briketi. Nekateri hrčki pojedo tudi navadni jogurt, mehki sir (neslan, z malo maščobami). Pri pasji oz. mačji hrani posebej pazite, da vsebuje malo vsebnost maščob.
Mnogo je hrane, ki je hrčki sploh ne smejo jesti. To so vse vrste slaščic (čokolada, bomboni) - so nezdravi ali celo škodljivi. Nadaljnje strupene rastline in pa nezdrava oz. kemijsko obdelana hrana za ljudi.
Zelo mladi hrčki (6-8 tednov) naj jedo le korenje in majhne žitarice. Ne dajajte jim še vode, ker jim lahko hudo poškoduje prebavo. Bolne hrčke dajte na omejevalno dieto. Ponudite jim zelišča, če jih sprejemajo, vendar vedite, da ta ne morejo zamenjati veterinarja. Pojedli bi tudi marjetico in regrat, vendar le cvet. Rastline ne smejo rasti zraven ceste ali drugih virov onesnaženja, ker so hrčki zaradi majhne telesne teže zelo občutljivi za zastrupitev.
Hm...čudno. Jaz sem brala na forumu mojpes, da lastnice full dajejo citruse svojim hrčkom. No,jaz M. ziher ne bom dala, ker mi vse skup zveni že kot da ni dobro za njih.
Hah-glede slaščic itd. Mah ne smem jesti niti čokolade v sobi, ker Miša takoj zavoha in potem se ji skoraj zmeša tak bi rada prišla do nje
Vendar moram priznati, da sem ji vmes dala malo na prst da je polizala dol
Samo čist malo 
Hah-glede slaščic itd. Mah ne smem jesti niti čokolade v sobi, ker Miša takoj zavoha in potem se ji skoraj zmeša tak bi rada prišla do nje

Vendar moram priznati, da sem ji vmes dala malo na prst da je polizala dol

Saj pa zato obstajajo bonbončki za hrčke, pa valda s tem nadomesti željo po sladkem

Aha. Jaz naši psici tudi dajem čokolado. Samo ne dosti. Ali pa ji kupim tiste čokoladne priboljške, da imam potem bolj čisto vest.
-
- Sramežljivka
- Kraj: ok. lj
latinochiqui-naše kolo tudi škripa. Ne vem s čim se lahko podmaže. S kakšnim oljem maybe? Drugače pa je to ropotanje zaradi rešetk. Mater! Samo ok. Naša je bila pridna to noč, ker je cel dan divjala v moji sobi
Josephina- no,jaz jim rečem bonbomi
Hihih. Jaaa-tile roza z borovnicami full lepo dišijo. Pa rada jim ima. Pa tiste jogurtove ali kakšni so. Včasih še mene mika da bi jih probala

Josephina- no,jaz jim rečem bonbomi

Ne ne, jst sm nekje ne vem kdaj gledala taka kovinska kolesa, kokr so ta plastična, sam da je tist kovina. Pa kaj jst vem, ne znam opisat
Itak pa mislm, da so preveč hladna, ker je kovina pač. Pa sej pravm, sm se navadla in me vsak večer uspavata s tem
Sicer sm pa jst tud koj, ko sm ju dobla, k sta res gonili, pa nism bla več navajena tega, hotla dat kolo vn, ampak sm vsa zaspana tm okol kletke šarla in sm ga očitno sam dol vzela, vn pa ne dala, pa sm bla prepričana, da ni šla nobena spodi in sm ga kr tm sred kletke pustla, zjutri jima ga pa hočm nazaj namontirat, pa vidm, da je ena spodi. Kok sm se pa takrt ustrašla, da je mrtva spodi
In ja, od takrat naprej tega ne delam več, ker se mi ne da več, rajš potrpim in to je to. nej mata veselje 

Sicer sm pa jst tud koj, ko sm ju dobla, k sta res gonili, pa nism bla več navajena tega, hotla dat kolo vn, ampak sm vsa zaspana tm okol kletke šarla in sm ga očitno sam dol vzela, vn pa ne dala, pa sm bla prepričana, da ni šla nobena spodi in sm ga kr tm sred kletke pustla, zjutri jima ga pa hočm nazaj namontirat, pa vidm, da je ena spodi. Kok sm se pa takrt ustrašla, da je mrtva spodi

Ma pr men pa ni nč praskala, je pa vrjetn not pršla tko, da si je skopala lukno čez vse tisto žaganje, ker ga res namečem full not (tko k pes skoplje luknjo pod ograjo
). Važn, da sta žive in zdrave. Sam k tko grdo grizeta, če ju hočem prjet
Prou ne predstavlam si, da bi ena izmed njiju umrla, se drugi pomoje zmeša