Tako ga pogrešam...kako ga preboleti?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Zaklenjeno

Kako dolgo ste rabili,da ste preboleli končano zvezo?

manj kot 1 mesec
80
8%
1 mesec
58
6%
2 meseca
52
5%
3 mesece
83
8%
skoraj 1 leto
157
16%
več kot 1 leto
150
15%
takoj
46
5%
še nisem
380
38%

Skupaj glasov: 1006

Uporabniški avatar
osamljena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a osamljena »

lepo bi prosila da mi poveste kako ste prebolele bivše.jaz nemorem več naprej. :cry:
stike sva do konca prekinila,takda se nebova več slišala ne videla.
kaj še naj naredim da mi bo uspelo?
prosim pomagajte ker že neznosno boli. zdravje mam že ful načeto,bojim se da bo še kaj narobe. :(
vsak nasvet mi bo prišel prav. zarad sebe moram it naprej in od nekod bom mogla vzet moč. :(

aja,najbolj pa me zanima kako ste se rešile upanja,ker se mi zdi da je to upanje najslabše. in jaz se ga nikakor ne morem znebit.
hvala vsem
nastasia
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a nastasia »

puncka moja. razcisti sama s sabo, odkrito si priznaj. vsedi se za mizo, pis, risi...saj vidis, da ni nic iz tega :(
pisi nam, pisi meni zs.
po tem ko dojames, da poti nazaj ni, pa si ne pusti razmisljati o njem. ko zacnes, si reci- NE, ni vreden, on tudi ne misli name. in nacrtno preusmerjaj pozornost. bo slo bos vidla, samo prisiliti se moras.
life is perfect, life is the best. full of magic, beauty, opportunities...and television...and surprises, lots of surprises...
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

motorola napisal/-a:
lakeesha napisal/-a:help me! pred pol leta sva nehala ker me je prevaru... :cry: dons smzvedla neki kar sm pol leta upala d bom še kdaj slišala... d mu ni vseen d je zajebu, pa d bi naredu "prvi korak" sam mu je bad... to mi je moja kolegica (njegova sošolka) povedala, k je bil učer pr njej d je dobil zapiske... in zdj me bejba sprašuje če bi šla na kavo z njim d se pogovoriva... jez ga po pol leta še vedno nism prebolela, še zmer ga pogrešam... :cry: kva naj nardim? grem al ne? :cry:

odločit se morš itak sama. sama zase vem, da bi ziher šla...
...sicer bi si naj vsak zaslužil še eno priložnost, ampak s tem je tak tak. lahko, da mu je res žal, lahko pa je tut kaj druga. ne vem.
kot sem ti rekla, jaz vem, kaj bi nardila, zdaj se morš pa še ti odločit ...

jaz bi tud šla. Tako bi vsaj iz prve roke vidla/slišala, za kaj gre,
pa nikoli si ne bi mogla kasnej očitati, da nečesa nisem storila.
linnka*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a linnka* »

osamljena napisal/-a:lepo bi prosila da mi poveste kako ste prebolele bivše.jaz nemorem več naprej. :cry:
stike sva do konca prekinila,takda se nebova več slišala ne videla.
kaj še naj naredim da mi bo uspelo?
prosim pomagajte ker že neznosno boli. zdravje mam že ful načeto,bojim se da bo še kaj narobe. :(
vsak nasvet mi bo prišel prav. zarad sebe moram it naprej in od nekod bom mogla vzet moč. :(

aja,najbolj pa me zanima kako ste se rešile upanja,ker se mi zdi da je to upanje najslabše. in jaz se ga nikakor ne morem znebit.
hvala vsem

Na žalost ni recepta, ki bi ustrezal vsem. Sama moraš ugotoviti katera stvar ti najbolj pomaga, ob kateri se vsaj malo zamotiš in pozabiš nanj. Recimo sama sem dala skozi vse: žuranje non stop, spoznavanje novih tipov, itd. Na koncu sem ugotovila, da sem se najbolj počutila pri tem, da sem se intenzivno posvetila študiju, športu in prijateljem. Poleg tega je pa pomemben tudi čas! Najslabše je, če se zapreš v sobo in premišljuješ kaj je bilo in kaj lahko še je... nima smisla. Dlje ko boš to delala, dlje ga boš prebolevala in težje ti bo. Ampak dokler ne boš sama prišla do tega spoznanja, ti tudi naše besede in nasveti ne bodo pomagali. Tako da, glavo gor in pogumno naprej :wink:
Uporabniški avatar
azuc@r
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: blizu ljubljane

Neprebrana objava Napisal/-a azuc@r »

js sm bivšega prebolevala več kot eno leto, pa še vedno k ga vidm me mal zvije.. js sm dobesedno mogla past na glavo pa u komo past da sm se zbudila s popredalčkanimi stavrmi, kako pa kaj naprej, tolk me je sesu...zdej cenm življenje pa sebe, pa vem kaj si zaslužm in vem da me ni vredn.
nočm da padate na glavo pa u komo :D ampk če se ceniš, pa veš kaj ti dela pa počne take grde stvari... punce, ni vredno, idijoti so še na svetu pa še več jih delajo, bo pršu edn k pač ne bo idiot, pa si ns bo zaslužu pa ravnov z nami tko kt je treba pa bo iskren pa pristen :)
življenje je namreč prelepo in prekratko da bi trpele zard njih!
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

Bolečnino, ki jo povzroči ljubezen, lahko ozdravi le ljubezen ...
Uporabniški avatar
azuc@r
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: blizu ljubljane

Neprebrana objava Napisal/-a azuc@r »

ženska napisal/-a:Bolečnino, ki jo povzroči ljubezen, lahko ozdravi le ljubezen ...

to pa je popolnoma res :)
Anona
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Anona »

Meni, ko sem prebolevala bivšega, je bilo ful ful grozn in sploh nisem najdla nobene stvari nobenega človeka ob katerem bi se zamotila in uživala ter pozabila na bivšega. Edina stvar ob kateri sem pozabila, je bila narava. Skoz sem hodila v hribe. Vsak dan, pa ful hitro. In narava je bila edina, ki mi je v tistih trenutkih pomagala. TAm sem se počutila dobro in pozabila vsaj za tisti trenutek. Dokler nisem šla skozi najtežje obdobje.
Ni vse zlato, kar se sveti.
*Laura*
Debatorica
Debatorica
Kraj: Pariz

Neprebrana objava Napisal/-a *Laura* »

osamljena napisal/-a:kaj če pa nimam dovolj moči da prekinem stike?
če komaj čakam da ga vidim ali pa malo slišim? :cry:
mogoče pa tud podzavestno nočem prekinit stike z njim ker mi je fajn ko sem v stikih z njim. ne vem. vem samo da zelo boli,... in upam da mi bo čas prinesel to moč da bom rekla stop trpljenju in bom šla naprej. :(

jaz tudi nimam moči,da bi prekinla stike z njim... vem, da če bi on hoto to nardit, bi silila nazaj k njemu...
meni je tudi perveč fajn, ko vem, da je še vedno nekje blizu mene... ne morem si pomagat. vem, da je zaradi tega še težje, ampak še 100x težje bi bilo, če bi prekinila stike...
*Laura*
Debatorica
Debatorica
Kraj: Pariz

Neprebrana objava Napisal/-a *Laura* »

azuc@r napisal/-a:
ženska napisal/-a:Bolečnino, ki jo povzroči ljubezen, lahko ozdravi le ljubezen ...

to pa je popolnoma res :)

ne razumem... jaz pa verjamem v to, da je neumno prebolevat staro bolezen z novo. če pa se ''preboleva'' s staro ljubeznijo, pa to itak ni bolečina...
res ne razumem...
motorola
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a motorola »

jaz sem bla bivšemu par tednov okej za prebolevanje njegove bivše ... mene je itak izstrelilo do vesolja pa še dlje in je bil pristanek prekleto težek. pa še kr se mi zdi, da nekam padam. mam tega počasi že dovolj ...

laura, razumem te. ful. ker se mi zdi, da doživljam samo sebe skozi tvoje pisanje. ko se že vdam in mi rata "prekinit stike" (neuspešno, itak), me pol spet trofi. pa vem, da tak naprej več ne gre, ampak raje trpim, pa vsaj vem, da ga "mam" na nek glup način še zmeraj ob sebi.
If people can't accept your imperfections, that's their fault.
bonboniera
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a bonboniera »

prebolevanje osebe, ki ti je ogromno pomenila, je vedno težko..
amapk ne smeš se vdati, in moraš misliti nase, in na to, kaj hočeš v življenju doseči.
posveti se šoli, službi, kakšnemu novemu hobiju(kjer spoznaš kakšne nove prijatleje :) )

obdaj se z zabavnimi ljudmi, ne hodi ven s prijateljicami, ki imajo preveč problemov, kajti potem sploh ne moreš nehati pogrevati stare zadeve...vsaj na začetku se izogibaj takim srečanjem...

šport, knjige, potovanja, žuri, vse to lahko pomaga pozabiti. če hočeš.

glavo gor punce!!!
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objava Napisal/-a no angel »

^^ Men pa take stvari bolj slabo pomagajo. Ker ne glede na to kok si zaposlen, kak skoz neki počneš, si v družbi in se zabavaš, te potem, ko si spet mal sam s sabo, še tok bolj zadene "kruta realnost". In pol zna bit še hujš. Vsaj pri men. Mogoče pa nekterim to res fajn pomaga, men v glavnem ne. At the end of the day sm še zmeri na istem.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
študentka20
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a študentka20 »

bonboniera napisal/-a:
šport, knjige, potovanja, žuri, vse to lahko pomaga pozabiti. če hočeš.

glavo gor punce!!!

ja predvsem žuri pomagajo!in pa seveda želja, da želiš prebolet! ne strinjam pa se z rekom, da ljubezen preboliš z novo ljubeznijo!to je zelo nesmiselno, da se spustiš v zvezo da preboliš bivšega!kaj pa če se ta tip potem ful zalubi vate,ti pa ga potem pustiš,ker si že tak prebolela bivšega s tem pa nemoreš bit, ker nisi zalubljena v njega!?nima smisla, spet nekdo trpi,ko ne bi rabo!

najprej je treba bivšega prebolet,da lahko začneš z drugim!sam je pa res tudi,da ko si v novi zvezi,komaj ugotoviš ali si 100%prebolela bivšega al pa ne?če ga pa nisi,te pa žal prekineš zvezo,ki nima prihodnosti!
majchy84
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a majchy84 »

*Laura* napisal/-a:
osamljena napisal/-a:kaj če pa nimam dovolj moči da prekinem stike?
če komaj čakam da ga vidim ali pa malo slišim? :cry:
mogoče pa tud podzavestno nočem prekinit stike z njim ker mi je fajn ko sem v stikih z njim. ne vem. vem samo da zelo boli,... in upam da mi bo čas prinesel to moč da bom rekla stop trpljenju in bom šla naprej. :(

jaz tudi nimam moči,da bi prekinla stike z njim... vem, da če bi on hoto to nardit, bi silila nazaj k njemu...
meni je tudi perveč fajn, ko vem, da je še vedno nekje blizu mene... ne morem si pomagat. vem, da je zaradi tega še težje, ampak še 100x težje bi bilo, če bi prekinila stike...

Hm nekoč sem tud jst mislila isto. Da mi je lažje, ker še vedno govoriva, greva na kakšno kavo, itd. Ampak ko sem ga gledala, poslušala, ko je imel cel kup avantuc, me je še bolj bolelo. Najbolj pa lani ko sem spoznala njegovo novo punco in sem videla, da tokrat pa misli resno. Sem mislila, da bom skup padla. Takrat je tud prekinil stike in sva v tem letu samo parkrat govorla in se vidla (pa ni več s tisto punco). Ko je prekinil stike, mi je blo še 10x hujše kot prej, skoz sem gledala, če me bo slučajno poklical. In dons lahko rečem, da sem mu hvaležna, da je to naredil. Ker šele takrat se je zame začelo prebolevanje in je blo tud hitrej bolje, kot prej ko sem eno leto in pol sama sebe mučila, medtem ko sva ohranjala stike. Dons slišim novice o njem, njegovi novi punci, pa mi ni nič hudo in si tud ne želim stika z njim. Tako da, čeprav mislite, da vam bo lažje, če ohranjate stike z njim, vam lahko le svetujem, da povsem prekinete vse skup in začnete resnično prebolevat.
Zaklenjeno