Jst nikol ne bom pozabila ko je bil on na Eurosongu in sva s kolegico celo noč samo pritiskale na mobitel in pošiljale sms-se

Samo da zmaga (ampak žal ni).
In glede tistega, da se je zdej okoli njega dvignil tolikšen bum: bistvo vsega tega ni v tem, da je umrl Toše Proeski, ampak v tem, da je umrla ena zelo velika osebnost. To da so nekateri šele zdaj zvedeli zanj ne zmanjšuje njegove veličine. On je imel nekaj v sebi, s čimer je znal dotikati milijone ljudi, različnih nacionalnosti, in po mnogih državah. In seveda, da to ne pomeni, da je kaj več vreden od tistih, ki na isti način tragično končajo na cesti, ampak se gre le za to, da se nekateri ljudje dotaknejo ožjega kroga ljudi, drugi pa večjega, in Toše se je pač dotaknil večjega! Zato ni čudno da toliko ljudi žaluje za njim.
Pač ko je nekdo znan, in če si po možnosti še njegov fan, ter če vsak njegov korak spremljaš prek medijev, se ti nekako zdi, kot da to osebo tudi osebno poznaš. In ravno zaradi tega se ljudje obremenjujemo z medijskimi obrazi.
Recimo na leto se poroči ogromno ljudi, pa se vseeno usmeri največ pozornosti takrat ko se poroči Tom Cruise in Katie Holmes. Prav tako se na leto loči ogromno ljudi, pa se kljub temu da največ pozornosti ko se ločita Britney Spears in Kevin Federline. V tem je cela poanta! Ne gre se za to, da so oni kaj več od nas, ampak se gre za to, da so znani širšemu krogu ljudi, in je zato vsak njihov pripetljaj toliko bolj spektakularen.
In da se še malo vrnem na tematiko. Jst sem najbolj ponosna na to, da sem za njegovo glasbo zvedla že zdavnaj, in da sem ga imela možnost parkrat slišati tudi v živo. In iz prve roke vam lahko povem, da je le malo glasbenikov na tej sceni, ki pojejo z dušo in srcem, kot je to počel Toše. On ko je stal na odru si točno vedel da poje za publiko! Imel je nek čar, karizmo in humanost, katera primanjkuje marsikateremu glasbeniku.
Jst ga ne bom nikoli pozabila!