Prijateljicam za r. dan nekaj podariš, one pa nate pozabijo.
meni se je tudi že zgodilo,da je kakšna prijateljica pozabila na moj rojstni dan...zdej je itak tako,da smo malo starejše,pa imamo fante,službe,študij itd. in se včasih ne vidimo tudi po dva tedna,ampak vseeno ni fino,če se ti to zgodi
jaz sem svojim prijateljicam vedno kupovala lepa darila tudi za božič,medtem ko sama ponavadi nisem dobila nič.čez dva tedna ima ena od mojih prijateljic rojstni dan in ji bom prinesla le malenkost,npr.vrtnico ali kaj podobnega
jaz sem svojim prijateljicam vedno kupovala lepa darila tudi za božič,medtem ko sama ponavadi nisem dobila nič.čez dva tedna ima ena od mojih prijateljic rojstni dan in ji bom prinesla le malenkost,npr.vrtnico ali kaj podobnega
ANGELgirl napisal/-a:Jaz sem imela pa situacijo, da mi moji starši niso ničesar prinesli, medtem ko so bratovi punci kupili verižco, uhančke in še malenkosti.. Pa ni mi bilo do darila, sploh ne..
Pa nisem ničesar rekla, sem le držala v sebi. Okoli novega leta mi je pa film počil, ko so me spraševali kaj naj ji kupijo. Pa sem rekla, da isto kot meni za rojstni dan..![]()
Tako, da moj nasvet je, da poveš kaj te muči. Povej jim, da se ti ne zdi pošteno, da pozabijo na tvoj rojstni dan, po drugi strani pa od tebe želijo, da prispevaš denar za druge rojstne dneve..
OMG! Mene bi pa tole zlo prizadelo. Ne pričakujem česa takega od prijateljic, od staršev pa še manj. A zdej je boljše?
ista situacija je je bila pri meni zadnja leta...saj so mi čestitale in vse, darila pa so dobile vse, razen mene. enkrat sem imela podobno situacijo kot purple s tistim 199 shopom, medtem ko sem se jaz vsakič in za vsako darilo maksimalno potrudila, da sem res kupila nekaj, kar bo obdarovanko kar najbolj razveselilo, ravno tisto leto sem zapravila ogromno denarja za najboljšo prijateljico in vse kar sem pričakovala za svoj rojstni dan, je bilo to, da bi se tudi ona malo potrudila z mojim darilom. potem sem pa dobila nekaj za 500 tolarjev, pri čemer so si 3 razdelile stroške
vse drugo razumem, samo da mi pa "najboljša" prijateljica ne more kupit nečesa, kar me bo razveselilo, to mi pa ne gre v glavo. jaz sem potem postala ista kot vse ostale, nisem se trudila več z nobenim darilom, poslala sem sms za rojstni dan in to je bilo to. potem mi pa ta (že dolgo ne več) najboljša prijateljica očita to, da sem SKORAJ pozabila na njen rojstni dan (ker mi v obdobju, ko sem delala po cele dneve, in nje nisem res nikoli videla, dan prej ni bilo jasno zakaj me vabi naslednji dan na pijačo), problem je bil tudi, ker na tej pijači nisem mogla ostati dolgo (naslednji dan sem imela zjutraj službo) in sploh sem bila grozna. medtem ko se ne spomnim, kdaj se je ona nazadnje sama od sebe spomnila, da imam rojstni dan - tam nekje v osnovni šoli?

to infinity and beyond!
Popolnoma te razumem in vem kako ti je, ker sem se tudi sama enkrat znašla v takšni situaciji. Najbolj zanimivo pri vsem tem pa je to, da so potem punce kot izgovor našle to, da imam rojstni dan poleti in mi niso mogle poslati, pa videle se nismo kaj dosti med počitnicami... one pa imajo vse med šolskim letom (in takrat izpadeš nesramen, če komu ne kupiš darila). Seveda ne gre za materialno vrednost, ampak za občutek, da veš, da se nekdo spomni nate (konec koncev so to prijatelji, mar ne?). Letos pa se mi to sicer ni zgodilo, vendar je bilo nekaj podobnega. Prijateljica mi je čestitala za rojstni dan dva tedna pozneje (ok, to je res preveč pozno za moje pojme, pa nočem komplicirat, ampak sva najboljši prijateljici in tega ni vedela, ker je pozabila očitno
), darilo pa sem dobila en dan za čestitko in potem me je klicala, da sta mi darilo s sošolko kupili pozno zato, da bi bilo presenečenje (od kdaj pa je zamuda kao presenečenje?). Nisem občutljiva, daleč od tega, ampak to je sodu zbilo dno. Zdaj več nismo prijateljice, ker se več ne vidimo dosti zaradi šole, pa tudi jaz jima več nimam namena čestitat za rd. Tudi tebi ni treba skrbeti za darilo, ker si ga ne zaslužijo, saj se očitno niso spomnile nate. To je eden od pokazateljev kdo je pravi prijatelj. 

***Ally*** napisal/-a:mam čisto isto situacijo...druži se nas 7 (mešana družba)
Imamo tak sistem, da vsak da nekaj denarja (recimo 5€) in skupaj kupimo darilo, ki ga tudi skupaj damo. Jaz in še ena kolegica imava rojstni dan poleti, ko se bolj malo vidimo, zato tudi rojstnega dneva ne praznujeva (težko je zbrati ljudi in obe živiva v majhnih stanovanjih, zato bi bila izvedba ne vem kake čage dokaj težka-ven jih ne moreva povabiti, ker ne hodijo ven
). Posledično zadnja 4 leta nobena od naju ni dobila darila, medtem ko sva obe dali zraven za vsa ostala darila
![]()
Meni je tudi popolnoma vseeno za darilo (nismo navajeni kupovati za neke velike vrednosti), mi je pa skrajno butasto, da vsi vejo da se zbira denar in da ga vedno prispevava, medtem ko se na naju nihče ne spomni.
Približuje se rojstni dan dveh kolegov in tokrat sem resno razmišljala, da ne bi več dala zraven. Še enkrat...ne gre se mi za denar, ampak za princip. Imam prav?
Nima ti biti kaj žal in nerodno, če te bodo "prijatelji", ki vama nikoli nič ne kupijo, čudno gledali, ker ne boš dala zraven denarja za darilo nekega prijatelja iz te vaše družbe. Isti primer sem jaz imela na začetku sš, ko smo bile ena velika družba in smo se vsi razumeli, dokler ni prišlo do rojstnih dnevov in so nekateri dobesedno bili "pomembni", pa so eno punco prijatelji že tri tedne prej spraševali, kaj si želi, pa da ji bodo na žurki naredili presenečenje... skratka kot ena princeska. Vse smo ji pripravili (mi ni šlo v nos, ker smo BILI prijatelji, kar zdaj več nismo), ona pa za moj rojstni dan ni mogla poslati enega sms-a (potem mi je septembra enkrat rekla kao sorči stara, ampak poleti se je toooliko dogajalo in še z denarjem sem bila na ozko itd.). Oprostite, nočem biti "pomembna" za svoj rd kot ona, ampak da ne bi mogla niti sms-a poslati ali čestitke (to mi je najlepše, ker je napisano na roko in mi je prisrčno

- FairyAngel
- Kofetarica
- Kraj: Svet mojih sanj :)
- Kontakt:
buubbika, moraš jim povedati, kaj te moti. Če stvari držiš v sebi, delaš škodo le sama sebi. Misliš, da se drugi sekirajo in živcirajo, če pa niti ne vedo oz. nočejo vedeti, kaj te muči?
Sicer pa mislim, da te tvoje prijateljice niso vredne te besede. Tudi meni je moj rojstni dan pomemben, pomembno mi je to, da se prijateljice spomnijo name in si vzamejo čas za praznovanje (tudi če je to samo pijača), ker tako vem, da jim nekaj pomenim. Tako da nekako dvomim, da se te tvoje prijateljice imajo za tvoje prijateljice oz. si očitno za njih nepomembna, ker se niso niti spomnile, da bi ti podarile kako malenkost, da bi pač vedela, da jim nekaj pomeniš. Pa tudi če bi to bilo 2 tedna po rojstnem dnevu.
Sicer pa mislim, da te tvoje prijateljice niso vredne te besede. Tudi meni je moj rojstni dan pomemben, pomembno mi je to, da se prijateljice spomnijo name in si vzamejo čas za praznovanje (tudi če je to samo pijača), ker tako vem, da jim nekaj pomenim. Tako da nekako dvomim, da se te tvoje prijateljice imajo za tvoje prijateljice oz. si očitno za njih nepomembna, ker se niso niti spomnile, da bi ti podarile kako malenkost, da bi pač vedela, da jim nekaj pomeniš. Pa tudi če bi to bilo 2 tedna po rojstnem dnevu.
Mislim da se preveč sekiraste ker jaz v mojem življenju nisem dobila enga darila od moje prijateljice,ne vedo kdaj imam rojstni dan(rečejo mi:kaj ti nimaš enkrat julija meseca?) medtem ko jaz vem njihove na pamet,vsako leto jim kupim darilo,se pozanimam kaj si želijo imeti,kaj jim manjka in potem jim to kupim.Od staršev nisem nikoli dobivala daril.novo leto,božič?Ma, kje...Spominjam se dnevov v osnovni šoli ko so nam sošolci govorili kaj vse so dobili za darilo.Medtem ko jaz nisem nikoli nič.Ampak jaz mojim prijateljicam daril ne dajam samo ob posebnih dnevih ampak tudi med letom jim kaj kupim
Emmeline, to je lepa gesta, ampak ali si prepričana, da nisi samo ti tista, ki se razdajaš, medtem ko drugi ne dajo nič od sebe (da bi ti na kakršen koli način izkazali pozornost)? Preveč radodaren spet ni dobro biti, ker te potem ljudje izkoriščajo ali pa jim kupuješ za rd in čez leto za nič, ker ti oni tega ne vračajo (poudarjam, da materialna vrednost ni pomembna, ampak že to nekaj pove, ko jim ti toliko kupuješ, oni pa tebi nikoli).
Saj glede daril, ki ti jih starši niso kupovali... poznam dosti takih, tudi prijateljev, ki jim starši niso kupovali, so se pa potem kasneje obdarovali s svojimi prijatelji. Bolj je zaskrbljujoče to, da ti prijateljem izkažeš pozornost, oni pa ti je ne vračajo.

emmeline napisal/-a:Mislim da se preveč sekiraste ker jaz v mojem življenju nisem dobila enga darila od moje prijateljice,ne vedo kdaj imam rojstni dan(rečejo mi:kaj ti nimaš enkrat julija meseca?) medtem ko jaz vem njihove na pamet,vsako leto jim kupim darilo,se pozanimam kaj si želijo imeti,kaj jim manjka in potem jim to kupim.Od staršev nisem nikoli dobivala daril.novo leto,božič?Ma, kje...Spominjam se dnevov v osnovni šoli ko so nam sošolci govorili kaj vse so dobili za darilo.Medtem ko jaz nisem nikoli nič.Ampak jaz mojim prijateljicam daril ne dajam samo ob posebnih dnevih ampak tudi med letom jim kaj kupim
hja, men se zdi pa popolnoma napačno kar delaš, ker to je z jihve strani, popolno izkoriščanje in tebi nalašč ne kupujejo, ker jim pač kao ni treba, vedo pa da bodo od tebe vedno kej dobile.jst se take igre nebi šla, nikol.in zame prijatelica, ki ne ve kdaj imam rojstni da, sori ni prijateljica.Najbolj osnovna stvar in precej pomembna o meni, pa da neve...Tlele prijateljstva ni!
Sm mela kr podobne izkušnje. Js sm se zmir za vse ful potrudla (ko nas je blo še več skupi-kot družba) in kake originalne darile kupila ali še večkrat sama nardila. Vsi so od mene pričakovali, da bom js use organizirala, oni so men denar prinesli, js se morm pa spomnt. Ko sm pa koga za nasvet uprašala, če ma kako idejo za darilo, pa kr niso vedli.
Pa je prišel moj rd sm pa čist neki običajnega dobila. Res raj vidm, da mi da nekdo (pa še tega ni treba) eno lepo čestitko, ku jo sam nardi, kot pa da mi kup npr. spodnje hlačke. Pa še cenejše je.
Zdaj se res več ne sekiram. Tut če kdo pozabi na moj rd (od kolegov, prijateljev) pa mi čestita z nekaj dnevno zamudo ne bom zamirla. Pač, vsakm se zgodi, da mu kaj uide iz glave. Pa so zard tega še vseeno dobri prijatelji. Tisti, ki pa to niso bli, so pa pri meni že tako ali tako odpisani.

Zdaj se res več ne sekiram. Tut če kdo pozabi na moj rd (od kolegov, prijateljev) pa mi čestita z nekaj dnevno zamudo ne bom zamirla. Pač, vsakm se zgodi, da mu kaj uide iz glave. Pa so zard tega še vseeno dobri prijatelji. Tisti, ki pa to niso bli, so pa pri meni že tako ali tako odpisani.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Ja mam dnes rojstni dan in mi je bolj pomembno kot samo darilo, da se določene osebe spomnejo.
Najboljša kolegica mi je dala čokoladico in sem bila zelo vesela...je prav pršla na faksu. Meni je pomembna samo majhna pozornost, ker razumem, da nima denarja da bi mi pa zdej kupovala kr nekaj.
Najboljša darila so tista nepričakovana...včasih nekaj pričakuješ potem si pa razočaran.
Najboljša kolegica mi je dala čokoladico in sem bila zelo vesela...je prav pršla na faksu. Meni je pomembna samo majhna pozornost, ker razumem, da nima denarja da bi mi pa zdej kupovala kr nekaj.
Najboljša darila so tista nepričakovana...včasih nekaj pričakuješ potem si pa razočaran.
mimikad, vse najboljše :bussi:
js sm mela tud letos podobno situacijo... je kr neki ljudi, za kere sm misla da smo bli res prjatli (!!!) pozabl na moj rd... in kaj mi ena prjav- ja, veš sori, sm pozabla, sam sva se pa z mojmu neki skregala pa bla bla bla... ja in cel dan nisi mela niti tok časa da bi napisala en sms?
pač, take ljudi počas 'izločš' iz svojga lajfa... kaj bi se ti neki sekiru, če se oni ne?

js sm mela tud letos podobno situacijo... je kr neki ljudi, za kere sm misla da smo bli res prjatli (!!!) pozabl na moj rd... in kaj mi ena prjav- ja, veš sori, sm pozabla, sam sva se pa z mojmu neki skregala pa bla bla bla... ja in cel dan nisi mela niti tok časa da bi napisala en sms?
pač, take ljudi počas 'izločš' iz svojga lajfa... kaj bi se ti neki sekiru, če se oni ne?