_vishnja_ napisal/-a:Puma verjetno boš razočarana, ampak nisem Nina.
V mojem postu sem samo napisala moje izkušnje, ki so pač pozitivne. Se strinjam, da je zelo neprofesionalno in grdo in vse kar si napisala...se strinjam s tabo, če bi bilo to res. Samo, jaz osebno, nisem imela takih problemov. Meni je Nina povedala tako kot je, da ona sama
mi ne zagotavlja dela, ampak da se bo
potrudila me spromovirat. Povedala mi je tudi primere njenih punc, ki so uspele in delajo v tujini. Zdaj pa je od človeka odvisno kaj hoče slišat. Če sta punci slišali samo o delu o tujini in kok je tistim puncam dobro in jim je uspelo, preslišali pa del o tem, da bo treba počakat in bit vztrajen, je pa to njun problem.
Slišiš, kar ti je bolj všeč. Vsak človek ve, da je biti model pri nas težko, sploh pa če ti zraven to še povejo, kar Nina pove.
Pa k smo spet pri 600evrih...

pri nobeni agenciji, ki je kokrtok na nivoju ni cenejše. Meni se to ne zdi kraja, ker jih slejkoprej dobiš z delom povrnjene, če si res pripravljen v temu poslu delat. Pri nekaterih agencijah te oberejo še pri članarini, ki ni tako nizka. A to te pa ne moti?
Glede pogodbe

-če je kdo mladoleten, mora pogodbo podpisat skrbnik. Poznam pa tudi primere, ko so mladoletne punce nesle pogodbo domov podpisat skrbnikom in so jo v resnici podpisale same. Zdej ne vem kaj si mislila pod temu, da je pogodba nična.
In kdo naj bi psihično teroriziral mlade punce? Če ti nekdo ponudi posel, to je psihični teror?

če praviš da nisi tista nina ... čemu pranje perila, ki ni tvoje?
čemu grožnje?
komu nakladaš, da nisi to kar si
prvo se raje nauči osnov poslovanja in medčloveških odnosov... ker temu kar ti praviš posel, je enostavna manipulacija mladih punc in kasnejše teroriziranje. Ne mislim ti razlagat celo poanto ekonomije... sam priporočam pa ti kak obisk pri kakšnem psihijatru.
to, da zdaj ko punce imajo book in potem kr naenkrat niso lepe je več kot očiten znak manipuliranja in zavajanja ... saj ti si jih na cesti iskala in bila v preži. Na tak način si prepričala punce, da so LEPE in če imajo book bodo se pač promovirale ... in potem so te punce kr naenkrat grde in nezaželjene (ampak imajo pa book .... seveda za 600 evrov).
To bo zelo enostavno dokazano na sodišču ... konec koncev nisi to naredila eni punci.
biti model je povsod zahtevno ... sam potem to puncam povej, še preden jih zapelješ pod svoje kremplje in še preden imajo TVOJ book.
kar se pogodbe tiče ... v primeru mladoletnih oseb se moraš ti zaščititi ... in to da nekaj ne veš, v pravnem smislu, škodiš sebi. Na sodišču jih ne bo zanimalo, zakaj nisi vedela, da je punca podpisala sama ... ampak ti bodo rekli, da vsaka pravna oseba mora poskrbeti za svoj interes kar se pravne varnosti tiče. In če ti tega nisi vedela, je pač to tvoj problem in s tem se ničnost pogodbe ne spremeni.
problem pri tvoji ageniciji je v tem, da si punce zapeljala in jim obljubljala bajne zaslužke, samo zato, da so plačale 600. Tvoja korist je primarno bila le v tem.
Če se je kateri res posrečilo kaj druga, je bila bolj sreča kot pa delo tvoje agencije.
kadar puncam groziš po telefonu, forumih in podobno to ni ponujanje posla ... ampak kaznivo dejanje.
...