Tunizija [ZT]

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a amyZ »

Jz sm se tud mela precej fajn. Cene so pa res različne. Za safari sm dala 150dinarjev, za kamele 15dinarjev, za džipe pa 45dinarjev. Vse to se kar precej splača, da se kaj sploh vidi pa da se nekaj dogaja. Mi smo mel še izlet v glavno mesto Tunis, ogled mozaikov, kartagine,... je blo pa 35evrov na enga. Je tud fajn pogledat.
Fajn je met ene 300evrov sabo, sploh če misliš it na izlete, drgač pa mogoč manj. Fajn se moreš cenkat za ceno, je obvezno. Napitnine delajo čudeže, daš človeku kak dinar pa je prec bl vesel pa prjazn, čeprav so tud tako prijazni. Glej da poveš da si iz Slovenije, k za nas postavjo nižje cene kot za kake angleže, k njih nekak ne marajo preveč. Pa še radi nas majo.
Ma super je no, men ni žal.
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/
jurcek
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a jurcek »

amyz v katerem hotelu si pa ti bila?
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a amyZ »

Bla sm v Mouradi Gammarth, v okolišu Tunisa. Ta okoliš ne bi priporočala, saj ni okoli za nikamor it. V bližini ni tržnice, ni restavracij, oz. ni tako turistični predel. Tam greš če res želiš samo plažo. Drugače pa hotel sam po sebi ni slab, čeprav nima 5* kot so obljubljali. Mogoče 5 Tunizijskih :)
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/
Uporabniški avatar
saarah
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a saarah »

Denis-peter, kok stopinj je blo kej zdj konc septembra ko si bil dol? Tko čez dan me zanima!
Hvala!
jurcek
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a jurcek »

fajn ga je sonce zgalo. tak po mojih ocenah cez 30.

lp
Uporabniški avatar
Alexeya
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Nova Gorica

Neprebrana objava Napisal/-a Alexeya »

No mene zanima če je bla katera v mestu Mahdia ?
( hotel Hotel El Mouradi Mahdia 5*)

Na splošno, kaj se splača ogledat..itd :) Vaše izkušnje :..

:wink:
Uporabniški avatar
miŠkaa7
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a miŠkaa7 »

Mi smo bili 6. augusta šli smo na turo 3dnevni džip safari tako da smo to že vplačali pri prijavi.

Drugače smo štartali iz Hammameta. Prvi in drugi dan smo bili v hotelu ( Le Khalife 3*) sicer zelo preprost hotel z osnovnimi stvarmi, opremo.. Animatorji v hotelu so zelo prijazni, zabavni in res čez dan pri bazenu organizirajo razne dejavnosti ter vsak zvečer si lahko ogledate zelo zanimive šove kot so fakirjev večer, pripravljajo razne skeče, tekmovanje za miss in mistra hotela, razni plesi, tradicionalni večer itd. skratka nikoli vam ni dolgčas.

Drugi dan smo si ogledali glavno mesto Tunis ( fakultativni izlet 30 eurov ), ogledali smo si mesto umetnikov Sidi Bou Said (res vredno ogleda, hiše s plavimi okni in vrati), potem ostanke Kartagine ter neko palačo, muzej najbolj znanih mozaikov Burdo in pa glavno nakupovalno ulico Tunisa ki se z velikimi vrati loči na arabski in francoski del. Za vsak izdelek kupljen na medini pa je seveda obvezno barantanje saj so izdelki s prvotno ceno zelo precenjeni :)

Tretji dan smo se odpravili na džip safari, pot nas je vodila do El Jema kjer smo si ogledali rimski amfiteater (za slikanje moraš kupiti dovoljenje 1 dinar ;) ), potem smo se ustavili v Gabesu na najbolj znani tržnici začimb, pot nadaljevali do Matmate kjer so te najbolj znane podzemne berberske hiše v katerih še vedno živijo ljudje. Zadnji postanek pa je bil v oazi Douz kjer smo prenočili v prijetnem hotelu med palmovim nasadom.

Naslednji dan smo odšli zgodaj zjutraj v puščavo kjer smo jahali kamele, potem pa smo se z džipi odpeljali še v notranjost sahare kjer je pogled na neskončne bele sipine res nepozaben. Zelo prijeno pa je hoditi po pesku saj je občutek kot bi hodil po moki :)
Nato smo prečkali posušeno slano jezero in nakupili puščavske rože :) ter odšli do malega živalskega vrta kjer je zelo simpatičen vodič tunizijec vendar zna vse razložiti v slovensko-hrvaškem jeziku :) Zelo se mu nasmeješ. Po kopanju v drugem hotelu v oazi Touzer smo zvečer odšli še na džip safari po puščavi zelo dober občutek ko drviš po sipinah in pesku .. ogledali smo si pa tudi kolise iz filma Vojna zvezd.

Zadnji dan safarija smo odšli do gorskih oaz na alžirsko mejo kjer smo se sprehodili po gorskih oazah ter videli izvire vode ( izgleda kot kakšen kanjon ) pogledali smo si tudi majhen slap ki sicer sam po sebi za nas ni preveč zanimiv vendar ga tunizijci zelo cenijo saj imajo malo vode. Zadnji postanek je bil še v svetem mestu Karuan kjer smo si ogledali najstarejšo mošejo (v mošejo nesmeš) tam pa je tudi trgovina kjer se vam splača kupiti razne spominke saj je skoraj vse za več kot polovico ceneje vse po 1 ali 2 dinarja ( 0,50 - 1 euro).

Predzadnji dan smo se še razvajali na plaži in ob hotelu z našimi super animatorji. Zgodaj zjutrraj pa smo bili že na letališču v Monastirju.

No opisala sem vam mojo izkušnjo iz Tunizije imela sem se super zato so poskrbeli vsi še posebej pa domačini ki so zeeelo prijazni in gostoljubni.
Priporočam vam da greste na safari 2 ali 3dnevnega.
Druače pa je vredno ogleda ter počitnic ;)
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a delusional »

in s katero agencijo si šla?
Uporabniški avatar
miŠkaa7
Sramežljivka
Sramežljivka

*Šli smo z agencijo Atlas airtours :)
Uporabniški avatar
small_star
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: made & heaven

Neprebrana objava Napisal/-a small_star »

miŠkaa7 napisal/-a:*Šli smo z agencijo Atlas airtours :)

Ta agencija je itak svetovna, zakon! Lansko leto sem bila z njimi na Djerbi. Nepozabno smo se imeli. Vodiča - ja 2 smo imeli, eden je bil naš predstavnik v hotelu, drugi pa vodič po Safariju - sta bila carja... Če bi šla še enkrat dol, bi šla z isto agencijo.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a evva »

js priporočam hotel Samira club 3*, kjer za res majhno ceno dobiš veliko! Hotel je na prekrasni plaži (redno čiščena in varovana), ima olimpijski bazen s toboganom, super animacijo vsak dan ob bazenu, ter enkrat tedensko na plaži, ima svoj mini zoo, teniška igrišča, možnost jahanja konjev...nahaja se pa med Hammametom in Yasmin Hammametom, tako, da imaš blizu stari in novi del Hammameta, blizu je dosti možnosti za zabavo (diskoteke, bari...)...poleg tega pa na hotelski plaži lokalne agencije ponujajo izlete za 3X manjšo ceno kot naše. nepozabno!
Uporabniški avatar
miŠkaa7
Sramežljivka
Sramežljivka

Ja ta agencija je res ful uredu. Tut mi smo mel 2 vodiča, hrvaškega ki je šou z nami na safari in pa slovenskega. Pa mi je bil hrvaški boljši ker je res znou popestrit potovanje.

Drugače pa so mi nekako bolj všeč hoteli, ki imajo 3 zvezdice saj se osebje res potrudi zate in ti ustreže dobesedno vse. Medtem ko sem imela izkušnjo ko smo bili v hotelu s 5 zvezdicami res ogromen hotel vendar si bil za osebje le številka :/
Uporabniški avatar
small_star
Kofetarica
Kofetarica

miŠkaa7 napisal/-a:Ja ta agencija je res ful uredu. Tut mi smo mel 2 vodiča, hrvaškega ki je šou z nami na safari in pa slovenskega. Pa mi je bil hrvaški boljši ker je res znou popestrit potovanje.

Kaj sta bila Miha (slovenec) in Davor (hrvat)?
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
Uporabniški avatar
miŠkaa7
Sramežljivka
Sramežljivka

small_star napisal/-a:
miŠkaa7 napisal/-a:Ja ta agencija je res ful uredu. Tut mi smo mel 2 vodiča, hrvaškega ki je šou z nami na safari in pa slovenskega. Pa mi je bil hrvaški boljši ker je res znou popestrit potovanje.

Ne smo meli eden je biu Radko (hrvaški, ki je šou z nami) in pa slovenski ki je bil Mario :)
Uporabniški avatar
small_star
Kofetarica
Kofetarica

miŠkaa7 napisal/-a:
small_star napisal/-a:

Ne smo meli eden je biu Radko (hrvaški, ki je šou z nami) in pa slovenski ki je bil Mario :)

Tudi naša Miha in Davor sta carja. Smo ju mogli, ko smo prišli nazaj domov, takoj pohvalit pri agenciji :).
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
Odgovori