uuuu zdaj sem nameravala tocno tako temo odpret, pa sem nasla tole
js mam namrec rahlo obsesijo na zacimbe, AMPAK jih ne znam prevec dobro uporabljat, ker jih doma nikoli nismo...mami ne uporablja niti ene zacimbe (no pac razen soli, sladkorja in tega...) zdaj je sicer pocasi malo vec zacela...drugace dobro kuha ampak zacinjene hrane pa res nismo jedli. nasprotno sem pa js ze od malega v jedi metala vse zivo...
zdaj ko ziviva s fantom skupaj in ko resno kuham kosila, ki morjo bit dobra

, se pa malo lovim s temi zacimbami

na zacetku jih sploh nisma mela (razn vegete in tistih pripravljenih mesanic za golaz, mleto meso ipd.)
pred kratkim sem pa nabavla:
- bazilika
- lovorjeve liste
- muskatni oreh
- majaron
- cesen u prahu
- petersilj
- sladka rdeca paprika mleta
u planu je se:
- timijan
- ingver
- curry
- in rozmarin
no, danes sem naredila SUPER NJAMI krompirjev golaz, zacinjen je pa bil z obilico sladke rdece paprike, baziliko, majaronom, lovorjem in svezim cesnom. res je blo odlicno!! sem ful ponosna za mojo prvo zacinjeno jed s tolko ''neznanim'' zacimbami
zdej me pa zanima, kaj je boljse (iz vasih izkusenj) - da delam vse po receptih in vidim kaj mi bo vsec in kaj ne, al da na slepo mecem zacimbe v hrano in vidim kaj bo dobro?! bi rekla da malo smisla mam za te vonjave, ampak nevem kaj bo ce celo kosilo ne bo dobro
torej kako ste se ''naucile'' uporabljat zacimbe?