Želja po naraščaju

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

@Nokia_b:
draga moja, tempo življenja je pripeljal k temu, da ima čedalje več modernih žensk otroka po tridesetem...najprej faks, potem kariera, potem šele otrok...
kar se pa normalnih slovenskih plač tiče bi pa prosil eno študentko, ki ni iz ljubljane, kakšni so njeni stroški študija (stanovanje, hrana, prevoz, žepnina...)...in ko imaš naenkrat 2 študenta v LJ, gre ena plača kar za študij...
otroci niso poceni šport...
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objava Napisal/-a no angel »

nokia_b napisal/-a:eh, zdej se mi pa zdi, d že mal pretiravate..
fročka pr 30ih... halo
pa sj ne rabte met gradu in treh ferarijev pred bajto, d enga bogga fročka k kruhu spravte..
dve normalni povprečni slovenski plači sta čist dost za eno tako normalno življenje in družino...
pa se mi zdi, d ženske nasplošno ne marate ideje o otrocih.. kaj za vraga se je zgodil z materinskim čutom.. a smo res postale taki kamni...
:eek: :eek: :?

Pač morš vedet da se želje posameznikov razlikujejo in še ne pomeni, da je pa zdej nekdo slab človek, če pri 25-ih še ne razmišlja o otroku. Js sama tud vem, da ga pred 30-im zihr ne bom mela, mislim sej potem ga bom mela z veseljem, ampak prej se mi pa zdi še prehitr, ker bo trajal še kr ene par let da nardim faks, potem da pridem do svojga stanovanja in da se finančno mal osamosvojim ... Ko bom vse to dosegla, si želim pa še par let uživat, potovat, da mi potem ne bo za ničemer žal in ne bom obžalovala, da sm kej zamudila, ker sm se tak hitr odločla za neki, za kar bo itak še priložnost potem, ko si bom to zares želela. In js hočem svojemu otroku (ko ga bom mela) ponudit čimveč, zato si hočem najprej neki ustvarit, ker verjem, z dvema povprečnima plačama še sam sebe težko živiš (npr. da maš kakšn kredit za stanovanje, avto je treba kupit in predvsem ga vzdrževat, položnc tud ni mal ...), z otrokom (al pa celo večimi) je pa še težje. Sicer je pa to odločitev vsakega posameznika in tud če si ktera sploh ne želi otroka, še nikakor ne pomeni, da je pa zdej, kak si že rekla, kamen? Pa itak se ni za čudit da je čedalje manj otrok oz. jih majo ženske precej kasneje. Sej kdo si bo pa nakopal otroka, če ne ve če bo sploh sam sebe lahk preživel? Lahk si sam, brez družine, pa boš prekleto tenko piskal že sam zato, da si boš lahk zagotovil vsaj svoje stanovanje.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
br0ken heart
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a br0ken heart »

Res je. Drzava se cudi zakaj je tako malo otrok.. :eek: Ja kak pa ces met otroka ce pa ti ena placa (okol 600€ recimo) glih za glih gre skozi cez mesec, da mas za poloznice in to.. Nekaj je pa treba tut jest, kaj cem, stradat? Pa najemnine, pa.. Eh 1000 razlogov je za proti.. Definitivno bi melo vec ljudi otroke, ce bi bil nas siste v sloveniji malo bolj porihtan.. Ma za en drek je vse skup.
Glavno da je cela panika ce predsednika en dan ne najdejo..
Hello, 911. I''m on fire!
punca28
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a punca28 »

B. Heart se popolnoma strinjam s tabo.

Lahko je reči, če sta dve povprečni plači, samo koliko ljudi pa ima dve povprečni plači? Poleg tega je enostavno, če si lahko doma urediš stanovanje, to ni velik strošek. Veliko huje je, če si moraš kupit stanovanje. S čim, ko so tako draga? Kdo ti bo dal toliko kredita, in kje boš dobil nepremičnino, ki jo moraš običajno zastavit !!?

In, ko že imaš otroka, šola precej stane. Ne želim pa, da mu ne bi mogla nuditi raznih šol v naravi ipd. aktivnosti, ki stanejo. Nočem, da bi bil moj otrok izjema, ker se danes ne gre samo za preživetje.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

br0ken heart napisal/-a:Res je. Drzava se cudi zakaj je tako malo otrok.. :eek:

No, jaz pa ne razumem, čemu takšna ''panika'', da je (pre)malo otrok, ko pa je svet že tako ali tako prenaseljen (kot je že nekdo pred mano napisal), službe tudi ne dobiš več kar tako...

Sicer pa glede otroka - kakor kateri paše. Če se ženska(par) ne počuti pripravljeno, naj ga pač nima. Bolje tako, kot da bi ji kasneje predstavljal nekakšno oviro, zaradi katere je prikrajšana za nekaj.
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a cukr8 »

metuljčica* napisal/-a:
br0ken heart napisal/-a:Res je. Drzava se cudi zakaj je tako malo otrok.. :eek:

No, jaz pa ne razumem, čemu takšna ''panika'', da je (pre)malo otrok, ko pa je svet že tako ali tako prenaseljen (kot je že nekdo pred mano napisal), službe tudi ne dobiš več kar tako....

Res je, pa baje so tudi vrtci pri nas prenatrpani :gruebel: ... Men neki ne štima...

Da ne govorim o tem, da na vsakem koraku vidiš nosečnice (tudi številne znane Slovenke so se kar naenkrat vrgle v to), ženske z vozički & po možnosti zraven še par potomci, otroci pa gomazijo od povsod :P... Vsaj jaz že dolgo dobivam tak vtis...
punca28
Sramežljivka
Sramežljivka

Po svetu je otrok preveč, v Sloveniji jih je premalo. Rodnost je premajhna. Je pa res, da za vrtce bi tudi morali poskrbeti, nekam ga moreš dat. Poleg tega so samo dop., službe pa vse več po cele dneve!
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

punca28 napisal/-a:Po svetu je otrok preveč, v Sloveniji jih je premalo. Rodnost je premajhna.

No, kakor komu, jaz se pač ne strinjam. :wink:
punca28
Sramežljivka
Sramežljivka

Ja pomoje že, če je vedno več ljudi. V Sloveniji jih pa več umre kot se jih rodi. A ni povsem logično.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

To pomeni le, da je naravni prirastek negativen in ne, da je otrok PREmalo.
No, sicer je pa to tako ali tako subjektivno.
metron(temporary)
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a metron(temporary) »

metuljčica* napisal/-a:
punca28 napisal/-a:Po svetu je otrok preveč, v Sloveniji jih je premalo. Rodnost je premajhna.

No, kakor komu, jaz se pač ne strinjam. :wink:

Tudi jaz se ne. In kaj zdaj, če je rodnost prenizka - gospodarske probleme, ki pridejo s tem, bi se dalo drugače rešit. Ne razumem, zakaj morte bit obremenjeni z nekimi abstrakcijami, ki ne obstajajo. In kaj pol če bo manj slovencev, bo pa pač več drugih in bo svet bolj zmešan in kozmopolitski. Svet je že tako preobremenjen in bo vse drugo kot izumrl zaradi premalo ljudi - kvečjemu zaradi premalo virov. Jz se nikol nism obremenjeval s takim nacionalnim ponosom.
punca28
Sramežljivka
Sramežljivka

A je kdo rekel, da se jaz s tem obremenjujem :roll: O tem razpravljajo politiki, ne jaz. Povem samo to, da ni čudno, da rodnsot pada glede na možnosti, ki se danes nudijo mladim... Ne bom ponavljala, ker smo o tem že pisali. Glede na to, da je vsako leto za en razred manj otrok na šoli pa to očitno drži.
študentka20
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a študentka20 »

helo!

ja če gledaš je danes res zelo težko si ustvarit družino - predvsem ker še pri 23 nismo finančno samostojni oz. mi študentje nimamo primerne službe in strehe nad glavo! razne če smo še pri starših!

no za sebe vem, da prej kot pri 28 ne mislim met otrok oz. družine! zakaj - ker nismo ravno bogata družina, in vem kako se otrok počuti, če nima tistega kar ima njegov prijatelj itd! zato si želim, in vem da bom to dosegla, da bom si najprej ustvarla kariero in si poiskala primerno službo, s katero se bom lahko preživljala! nato pa pride stanovanje oz. streha nad glavo in za 30 let kredita! šele potem pa otrok! :razz: no to je le moje mnenje!

poznam pa tudi eno znanko, ki ima pri 23 že dva otroko (3 leta in 1 mesec), ker je pač misla, da bo lahko obržala očeta otroka, ampak ji ni ratalo! no in zdaj s 4. stopnjo izobrazbe, živi od države, kjer potegne nekaj čez 700 evrom mesečnega dohodka, pa samo doma sedi in kuha! zatorej si ne želim da bi moj otrok živel od socialne podpore, ker sem to sama izkusla in ni prijetno!

zatorej sem mnenja da si je primerno najprej priskrbet nek primeren dohodek, da lahko vzdržuješ družino! ker otrok stane, čeprav je vsem lepo ko ga imaš, noben ne pomisli kakšni so mesečni stroški!

no seveda, pa si morem najprej poiskat očeta otrok!:)
življenje je igra,igraj jo,
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
punca28
Sramežljivka
Sramežljivka

Študentka te razumem in se strinjam s tabo!!
lady bug
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Bratislava

Neprebrana objava Napisal/-a lady bug »

Kaj pa si mislite o tem, npr. moj primer:
Jaz jih imam 22, moj fant 32, jaz še študiram, zato otroka pred 28 letom nekako ne planiram-samo takrat bo moj dragi imel že 38 let!
Seveda vem, da za moskega to ni tak problem, ampak vseeno-moj otrok bi potem imel precej starega očeta
-tudi mene sta starša imela precej pozno (resda sem tretji otrok), saj sta si prej hotela ustvarit vse pogoje in moram reči, da jima je uspelo, samo v povprečju sta nekaj let starejša od staršev mojih vrstnikov in včasih mi je bilo kar nerodno povedat njuna leta (seveda zdaj ni tako!) hkrati pa postajata vedno starejša in bosta tudi prej odšla...

In ker si sama želim 3 otroke, se sprašujem, koliko bo star moj dragi pri zadnjem..
Odgovori