tinak napisal/-a:punce, prosim, ne bodite jezne, ker se vmešavam v vašo temo, ampak vidim, da ste ene res poznavalke knjig... mene pa grozno muči ena knjiga, ki sem jo enkat žebrala, pa ne prebrala do konca, in kot ponavadi sem SPET

pozabila ime pisatelja in naslov.
vem da je znan pisatelj, američan ali anglež (nisem prepričana), je zelo znan (verjetno se bom v glavo tolkla, ko bom zvedela) in je v svojih knjigah velikokrat sam vpleten- torej so velikokrat njegova dela malo avtobiografska in malo izmišljena, ima pa veliko tem, povezanih s sexom.
ja, saj vem, opis, da te kap

...
v knjigi, ki sem jo jaz brala, je bil opisan kot nek novinar/pisatelj, poročen a se je potem zapletel z neko prostitutko, s katero je potem nekaj časa celo živel... joj joj... ne vem, spomnim se samo nekih scen, ki pa ne vem, ali bodo kaj pomagale...

pa bi jo res rada našla...
Ne bluzi, nič se ne vmešavaš, saj je tema odprta za vse!

Glede tvojega vprašanja - najprej mi je prišel na misel
Henry Miller. Sama njegovih del sicer nisem brala, je pa moja frendica totalno navdušena nad njim, heh. Je bilo tisti "prostitutki" slučajno ime June?
Nekaj naslovov njegovih del v slovenščini: Kozorogov povratnik, Rakov povratnik, Seksus itd.
Za razumevanje knjige, v kateri avtor piše o samem sebi, je seveda potrebno poznati nekaj splošnih avtobiografskih podatkov. Henry Miller se je rodil leta 1891 v newyorškem Brooklynu kot sin nemških priseljencev. Že v mladih letih je veliko potoval po ZDA in se preživljal z različnimi poklici. Ko se je vrnil domov, se je najprej odločil, da se bo preživljal s poučevanjem klavirja, ker si je želel postati koncertni pianist. Vse, kar je v tem poklicu dosegel, je bilo, da je imel priložnost intimno spoznati veliko deklet in žensk, med katerimi je bila tudi njegova bodoča žena Beatrice. Z njo je štiri leta skušal živeti povsem običajno življenje in v tem času je bil tudi zaposlen kot kadrovski referent kurirskega oddelka poštnega podjetja Western Union. Tovrstne iluzije so se dokončno razblinile, ko je spoznal in se zaljubil v plesalko June Smith, zapustil ženo in otroke in šel živet z njo v newyorški Greenwich Village, kjer so takrat živele predvsem najrazličnejše vrste umetnikov in boemov.
Tole deluje kaj znano? Samo ugibam.

Če sem zgrešila, naj pa še katera druga poskusi.
ps:
Mercy sem do konca prebrala že čez vikend. Konec me je rahlo razočaral, knjiga kot taka pa me je nekako zasvojila, kar nisem je mogla odložiti. Ne gre toliko za zgodbo kot za "čustva" (ne znam razložiti) v knjigi. Definitivno zame ena izmed njenih boljših knjig.
Na polici me čakata še njeni knjigi
Picture Perfect in
Salem Falls, ampak zaenkrat si bom vzela odmor od Jodi Picoult, da se je ne bom prenajdela, heh. Trenutno berem Desin roman
Panika, ampak to spada že v drugo temo.

now I have you sleeping next to me ... and this is home