prepoved kajenja tudi v Sloveniji?

Vse o politiki od svetovne do domače
Zaklenjeno

Ali ste za prepoved kajenja?

da
239
69%
ne
107
31%

Skupaj glasov: 346

metron(temporary)
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a metron(temporary) »

90% :rofl: :rofl:
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lejla86 »

Jst zaenkrat še nisem opazila, da bi se promet zmanjšal, ker smo itak celo poletje vedno vsi sedeli zunaj...zdaj je isto. Tud noben od natakarjev/lastnikov se še ni pritožil. :nixweiss:
*_nincy_*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *_nincy_* »

jaz pa upažam da imamo na tem forumu toliko pametnih ljudi, sploh kar se tiče ali je promet upadel ali ni, tko da tiste ki so naredili statistiko gremo brcnit iz biznisa,ker tukaj je vse več pametnjakovičev,ki delajo svojo statistiko :D
Poj pa jamrajo da ni služb :lol:

Tale 90% se je v lokalu zmanšal promet ...bom se zadržala komentarja, sploh se bom pa zadržala tisti,ki je rekla da ona njena sestra in ne vem še kdo ne hodi več v lokale. :cry: (jok sreče)

Mislm kaj je še lepšiga za nekadilce še terase bomo mel frej. aleluja
Jz upam da vas bo skoz več kadilcev ostajal doma :wink:
najprej imej sebe rad in potem te bodo imeli tudi drugi
kai
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a kai »

mah k fora je sam o tem, da se pac statistiko prilagodi trenutnim zeljam unih, k jo delajo. sej ste pa najbrs se vsi ucil kej statistike in vam je lahko pac jasno, da to skor nicesar ne pove, ker so pac lah ciste buce.
bounce around kai like bunniez
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

Ja v enem lokalu v našem kraju je promet tudi upadel za (ocenjujem) 90%. :D Seveda pa razlog ni kadilski zakon, ampak neaktualnost lokala.. se zgodi.

Pa še en diskač bodo baje zaprli, mislim da prav zaradi zakona. Čeprav mi še vedno ni jasno, ZAKAJ zaradi zakona, saj menda ni tolikšen upad prometa?

Sicer pa me prav zamina kako bo pozimi. Prav žalostno bo gledati premražene kadilce kako pred lokalom strastno puhajo svoj predragi dim.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a kepka »

metron(temporary) napisal/-a:Purple, demokracija (in seveda svoboda) je pač družbena pogodba, s pravicami, obvezami, normami itd.

Ah, obe sta zgolj lepi besedi in nic vec. Tudi tisto, da se pravice nekoga nehajo tam, kjer se zacnejo pravice drugega je zelo lep izrek, a kaj ko je precej odvisen od ostalih dejavnikov, ki pa nimajo veze s "pravico". In sej stekam, da je tecno in da morate kadilci stokrat eno in isto jamrat in da morate nekadilci ze tisocic poudarit kako je zdaj zdravo zurat do 6ih zjutri - ampak a ne bi pocasi koncali s to debato? Ker ne pelje nikamor. Imela je smisel pred uvedbo zakona.
Predlagam temo - Kajenje za ali proti ali kaj podobnega.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a lolitaa »

*_nincy_* napisal/-a: Tale 90% se je v lokalu zmanšal promet ...bom se zadržala komentarja

ne rabiš se zadrževat pri komentarjih,veš... ja veš v tem lokalu je blo vedno polno in ko se je začel kadilski zakon je biu skoraj vedno prazen ker nima miz zuni. in ne rabiš bit pametna če ne poznaš situacije.
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
*_nincy_*
Kofetarica
Kofetarica

lolitaa napisal/-a:
*_nincy_* napisal/-a: Tale 90% se je v lokalu zmanšal promet ...bom se zadržala komentarja

ne rabiš se zadrževat pri komentarjih,veš... ja veš v tem lokalu je blo vedno polno in ko se je začel kadilski zakon je biu skoraj vedno prazen ker nima miz zuni. in ne rabiš bit pametna če ne poznaš situacije.

No lubica draga pa se nam zadržala :wink:
Zej ne vem al si ti neumna pa ne veš koliko je 90%???
Ali je pa neumn tist,ki ima lukal še vedno odprt pa mu je promet resnično upadel za 90%!!!

Ne vem al sem jz butnena al sem nekje zasledila da je več nekadilcev kod kadilcev.

Ampk nima veze važno da je v vašem lokalu upadel promet za celih 90%, sicer ne vem kje lastinku potem kritje stroškov ampak OK. :roll:

Zgol logično pomisl vsaj iz finančne strani če ne iz drugega, draga stara si 21 let in bi lahko vedela da lokal,ki je prej na polno obratoval in ima sedaj v celo enem mesecu 90% izgubo res ne vem od česa še stuji in obratuje?????

Za kej tazga moraš biti pa resnično pameten in vedet zakaj se gre hahaha :lol: !

Če te pa srbi jezik maš pa tipko ZS in jo uporabi!!!! Z veseljem ti še kaj pametnega povem, ampak prej boš na zelo dobrih argumentih razlužila prejšna vprašanja!
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik

glej,samo tko ti bom povedla.mene prou nič ne briga če temu lokalu gre dobro al ne, kako obratuje itd...js sem samo povedla da ima zelo veliko izgubo zarad tega zakona. matr si ti pametna :roll:
*_nincy_*
Kofetarica
Kofetarica

lolitaa napisal/-a:glej,samo tko ti bom povedla.mene prou nič ne briga če temu lokalu gre dobro al ne, kako obratuje itd...js sem samo povedla da ima zelo veliko izgubo zarad tega zakona. matr si ti pametna :roll:

Ja se mi je zdelo da punca ne premore zgol realne logike. :D

Žalostno da nekateri na svojem zelniku ustvarijo zgodbico in tvezijo folku kako je promet upadel za celih 90%. :wink:

Zej pa konc OT.
Če maš še kaj maš ZS!!!
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik

glej js sem samo povedla kar je res.in ne ni zraslo na mojem zelniku. očitno so eni meli dan za se kregat.
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

ooo faaak ku ste brezvezne obe... :? dejte se kregat usaj na ZS-ju ne pa tlele, d morm celo stran vašega kreganja brat!! (no pa sej lhko ste že prešaltale na ZS :wink: )

glede zakona pa tko...pr nas nism še opazla razlike...usi bari itk majo mizice tud vne, tko d so usi večinoma zunej...bomo vidli pozimi...

in še eni (nevem gdo), k je napisala, d bo kruto videt pozimi kadilce, k kadijo pred lokalom... :D ma deeej nooo...sej upam d si to rekla u fori...sama nism kadilka in nevem kako je to...ma verjamm, d se bo tem kadilcem (k bojo "strastno kadili vne pred lokalom") tud kdaj prilegla kavica brez cigarete...al se motim...kaj zdej zgleda ku d se bojo sami odtujevali od družabnega življenja?! mah deejte noo...
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

nincy, a se ti res zdi tok nemogoče da upade promet v lokalu 90%? če je lokalček imel pretežno kadlske goste i če ima kvadratni meter terase, se to lahko še prehitro zgodi, tko da jaz nebi sklepala preden ne vem točne situacije, kot je že omenila lolita.
pri nas tudi naokoli opažajo drastični upad gostov, sploh tisti lokali z malo teraso.en lokal je celo delovni čas spremenil in deluje samo do enih popoldne, ker potem ni nobenga gosta več.Pa tud tko se šušlja naj bi ga zaprli, ker jih več stane štrom na mesec kot pa dobijo od prodaje.
to so čist logične stvari.
poleg tega pa trenutno en moremo sklepat nil določenga, ker pač je še "poletje" in je še možost zadrževanja na terasah, tko da se upad v tistih lokalih ki lahko nudijo dost obširno teraso niti ne pozna.No, razen ob deževnih mrzlih dneh, vidiš sedet folk zunej, notr pa žive duše.in še teh ki sedijo zunej (verjetno pretežno kadilev) je malo.takrat se pozna v prometu.
MilkyWay...seveda si bomo tud kadilci privoščl pijačko brez cigarete (no, jaz osebno kavice ne), če te prime greš pa ven prižgat in je.nevem kaj pa zdej to vse neki moti.in še nekej, poserjem se na mnenja kako to zgleda.važno da je meni kul :)
*_nincy_*
Kofetarica
Kofetarica

Ja purpl se mi zdi nemogoče, mogoče zato,ker imamo v družini gostilno in še predobro vem kakšni so stroški.

Zato mi ne bo nekdo govoril da je promet upadel za 90%. Pa tako kod si sama tudi ugotovila pri vas bodo lokal zaprli ker ne morejo plačevati stroškev logično.
Ni mi pa logično kako tukaj plačujejo stroške.
Ampak ta lokal naj bi pa obratoval čeprav ima na izgubi 90% gostov.
Bi razumela, da bi bil upad tam do 60%, 90% je pa bull šit da ni večjega.

Če razumeš kaj hočem povedat jaz se nism zapela v to da je pač lokal mejhn pa bla,bla pa pretežno kadilski folk notr ampak zmotila me je številka 90,ki je totalno nerealna.

Glede na to da sem sama iz vasi in da imamo kar nekaj "pajzlov", ker je bilo vedno polno pijančkev se promet zaradi kadilskega zakona ni spremenil,ker vsi te pjančki so zgol svojo rit prestavili pred lokal pokadijo čik in nazaj notr pit!

Zgol hočem povedat da vem da je promet upadel logično da je (pa me niti ne moti), samo hočem povedati da eni s številkami tako pretiravajo da glava peče. Realno pogledano.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

gostilne ne moreš primerjat z bari.Gostilna nudi hrano in če bo folk lačen bo šel jest, tud brez čika.Kavica je pa čist nekej drugega.
se mi zdi, da mal preveč gledaš na podlagi vaše gostilne, se mi zdi da sva o tem že enkrat govorili.ni povsod tko, kot pri vas.sploh pa upada v gostilnah pomoje ne bo, če pa bo, bo pa minimalen.
in ne nism rekla, da bodo lokal zaprli izključno zaradi tega ker ne morjo stroškov plačevat.gre se za to, da tukej ni ekonomske računice, ker je ob upadu prometa, prodaja padla in pač se jim ne splača odpirat lokala, dobijo pa velik manj, kot bi mogli.
no, nevem ker lokal bo še obratoval če bo mel 90% upad gostov.Mogoče je 90% velik procent upada, ampak je seveda mogoče, sploh v kakšnih majhnih pajzlih ki služijo predvsem za kavice in še to je med kofetarji večina kadilcev.
pijančke pa itak boli k. če morjo ven na čik.Bolj je problem za kadilski obred s kavico :D
Zaklenjeno