Nosečnost

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a ANGELgirl »

čbela napisal/-a:zanima me, kdaj se pojavi slabost pri nosečnosti (če se pojavi)? je to rahla slabost, močna?

Odvisno od posameznika! Moja mami ni imela nobenih simptomov do 4 meseca in pol.. Potem sem pa začela brcat in je tako ugotovila, da je noseča :lol:
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

zdaj mi pa res ni več jasno kam gre ta svet.
vsak dan slišim več primerov ko ženske sploh ne vedo da so noseče..
in nimajo nobenih znakov...pol je pa še menstra redna..in človek se res zamisli da je noseč ko začne trebuh rast..
...niam pojma zakaj je tako...je res ta sodobna kontracepcija povzročila to...al so ženske preprosto tako neumne da ne vedo kdaj so noseče...al bomo mogli vsak mesec delat teste nosečnosti da bomo zares vedele...nevem.,...
za primer bom dala...da je bila ženska naročena za neko odstranitev bule za katero ni vedla/vedli kaj je...in izkazalo se je da je noseča
prav tako je mela malo močnejša ženska(nosečnost ni bla očitna) močne bolečine v hrbtu..in pripeljali so jo na urgenco in izkazalo se je da bo še tisti dan rodila...mislim...če pa to ni višek kaj se dogaja...pa niso samo trači,ker za prvi primer poznam žensko...,drugega pa sem vidla po tv. ko je bla prav ena oddaja o tem...
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

LoveLy* napisal/-a:zdaj mi pa res ni več jasno kam gre ta svet.
vsak dan slišim več primerov ko ženske sploh ne vedo da so noseče..
in nimajo nobenih znakov...pol je pa še menstra redna..in človek se res zamisli da je noseč ko začne trebuh rast..
...niam pojma zakaj je tako...je res ta sodobna kontracepcija povzročila to...al so ženske preprosto tako neumne da ne vedo kdaj so noseče...al bomo mogli vsak mesec delat teste nosečnosti da bomo zares vedele...nevem.,...
za primer bom dala...da je bila ženska naročena za neko odstranitev bule za katero ni vedla/vedli kaj je...in izkazalo se je da je noseča
prav tako je mela malo močnejša ženska(nosečnost ni bla očitna) močne bolečine v hrbtu..in pripeljali so jo na urgenco in izkazalo se je da bo še tisti dan rodila...mislim...če pa to ni višek kaj se dogaja...pa niso samo trači,ker za prvi primer poznam žensko...,drugega pa sem vidla po tv. ko je bla prav ena oddaja o tem...

a dobr to so trije primeri na par let.
mislm da po tem ne moreš posploševat.
zdej pa nevem kako bi ti telepatsko ugotovila, da si noseča če nebi imela niti enega samega znaka.moja mami je rekla, da če nebi menstre zgubila, da nebi vedla da je noseča sigurn do enga sedmga mesca, ker ni imela niti enga samcatega znaka.
sicer pa nevem kaj je narobe s tem, če mal pozno zveš.svet se ne bo podru, briga druge to, pa tud ne.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

LoveLy* napisal/-a:al so ženske preprosto tako neumne da ne vedo kdaj so noseče...

je mela malo močnejša ženska(nosečnost ni bla očitna) močne bolečine v hrbtu..in pripeljali so jo na urgenco in izkazalo se je da bo še tisti dan rodila...

Prvo bi znalo delno držati. :D

Kako ni vedela? Prav ne morem verjeti!!

Drugače pa ni res, da je vseeno, če pozno zveš.
Do končanega tretjega meseca (se mi zdi) je treba npr. jemati folno kislino, ker je s tem dve tretjini manj možnosti za okvare na živčevju. Če veš, da si noseča, ne jemlješ tablet, ki za nosečnice niso priporočljive, se ne nalivaš s kavo, ne piješ alkohola, se bolj zdravo prehranjuješ, ne kadiš...
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

ah metuljčica, marsikatera kadi, pije kavo, pije čaj, pa še kej alkohola in tko, pa je z otrokom vse ok.sicer je to pač neumno, ampak ni rečeno da do nujno zarad tega otrok in bolan in vse, kot ni nujno če boš zdravo živel, da bo z njim vse ok.
drgač pa v starih časih niso poznal teh kislin in pol stvari ki jih danes, pa so se vseeno zdravi otroc rojeval.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

^^ včasih marsičesa niso poznal, danes pa poznamo marsikaj in če imamo to možnost in srečo! da lahko koristimo čudeže znanosti, jih le dajmo izkoristit ane :) kajenje, alko, kava in podobne stvari že tak al tak niso dobre za nas, še manj pa bi jih privoščla malemu človečku v meni. to je pa res najmanjša usluga ki mu jo lahko nardim.
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a mily »

Mislim, men tut ni jasno, da ni vedela do konca, da je nosečka. A se ji otrok ni nič premikal? :? Meni je včasih trebuh kr metalo, tako mi je mala brcala.
Bina
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: pod pohorjem

Neprebrana objava Napisal/-a Bina »

Ena je zanimalo, če sem vprašala, kaj bo. Ja, na morfologiji (zelo podroben pregled ploda) naju je vprašal, če želiva vedet, pa sva rekla da. No, je rekel potem dr. da ima dojenček pištolo med nogami :eek: in tudi sama sem vidla malega lulija na ultrazvoku. Pravzaprav, niti ni bil tako majhen :D :D

Moji znaki v nosečnost: nič, samo okrogel trebušček od 5. meseca dalje.

Zredila v 6. mesecih in 2 tednih: 7 kil, pa se nikjer ne pozna, razen buši seveda

Kava: pijem jo vsak dan, ampak zelo blago in res samo eno na dan. Če pa mi taaaaak paše. Sicer pa ni nič boljše, če pijete recimo kokakolo, ker vsebuje ravno tako kofein.

Alkohol: če gremo s kolegi na pijačo ali je kakšna priložnost (poroka, roj. dan) spijem kozarec cvička ali eno pivo. Je pa to zelo redko. En kozarec vina po dolgem času nobeni ne bo škodil. No, moje mnenje.

Tak, bejbe, zdaj pa v posteljo pa delat male bejbije! :knuddel:
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Yazmeen »

Ooo, a fantek bo :) ? Lepo, kako mu bosta pa dala ime?
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a lolitaa »

ena k jo js poznam je med nosečnostjo skos kadila. pa zdej k jo pelje v vozičku drži čik v roki in se vse dimi v malo. sej ni z njo nič narobe. upam da tudi ne bo.ampak mi je res primitivno da se čiku ne moreš odpovedat zarad otroka. sej ni rečeno da bo kaj narobe, ampak lahko je in to zaradi tvoje neumnosti.
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
klarica
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a klarica »

^^joj takim bi pa najraj kšno prmazala!!! Dej bogi otrok!!!! :box:
načelo "no judgement" ga zmaga.
*pupika*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: 3milimetre v zraku
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a *pupika* »

Sam a veste, da so zdravniki resnično rekli mamici od moje prjatlce, (ki je strastna kadilka), da je večji šok za telo, če bo ona nenadoma nehala kadit zaradi nosečnosti, kot to, da kadi. Da ima ta šok lahko večje posledico na otroka. In je kadila. Js je ne obsojam, čeprav je tud ne podpiram. Tako so ji svetovali zdravniki, oba otroka sta se ji rodila živa in zdrava...

Kljub temu je moje mnenje o kajenju med nosečnostjo negativno, da ne bo pomote.
My dreams are my reality...
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a mily »

Ja jst čist verjamem, da je to za telo večji šok. Verjetno je mamica pod hudim stresom, kar pa spet ni dobro za otroka. :? Pomoje je pa fino če omeji na minimum, pa potem če doji, ne prižge cigareta malo pred dojenjem.
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Izbrisana land
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Angel girl »

To se tud jst sprašujem če je sploh res? Sem mnenja, da v sekundi ko izveš da si noseča prenehaš s kajenjem pa jebeš vse šoke lalala. Pač si še kak teden nabiješ gor nikotinske obliže in mir. To so samo izgovori, ker se babam ne da nehat kadit.
Me zanima če je to reeees tako zelo grozen šok za telo, če preneha s kajenjem. Sej čist verjamem, da so nekateri zdravniki to rekli, samo sama mislim, da obstajajo veliko večji šoki ki se ti lahko zgodijo med nosečnostjo, kot je ta da nehaš kadit. Sama vem za eno žensko, ki ji je med nosečnostjo umrl drugi otrok, pa je to najbrž 100x huje kot ena uboga cigareta, pa je ta punčka, s katero je bila noseča tak sonček in taka oseba da dol padeš.

Pa že tako ali tako ima otrok slabše možnosti za razvoj oz večje za kakšno napako, če je mati kadilka, da o moških ki sploh niso tako nedolžni ne bomo razpravljali.

Sama dobim pike, če vidim nosečo kadilko. To sem gledala lep čas čez naše okno k sosedom, ki je z največjih trebuhom hodila po dvorišču in puhala tisti dim naokoli. Otrok je zdaj že zrastel toliko da hodi, ta staredva se oba utapljata v dimu. Bravo res.
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lejla86 »

Jst ne morem rečt, da bi v momentu nehala kadit, ko bi zvedla, da sem noseča...ker pač ne kadim :P . In mi je ogabno, ko vidm nosečnico kadit... Nimam namena nobeni pametovat, kakšno škodo dela s tem, ampak lepo pa res ni za pogledat...
Zaklenjeno