Hja, poznam te
strani... Večinoma so res pretirane oz. lahko škodljivo vplivajo še posebej na mlada dekleta... Priznam, da včasih pogledam kakšen
Thinspiration, ampak seveda tiste v mejah normale, ne pa takih drastičnih 'okostnjakov', kot so npr. na linkih v tej temi

... Tole se mi zdi pa res grozno... Res pa je, da pri sebi rada vidim, da sem čim bolj vitka (NI pa mi všeč bolezenska shiranost, da se razumemo)... Tako se pač najbolje počutim... Ne vem, na nek način so (tiste manj fanatične in propagandno naravnane) strani lahko celo koristne, vsaj v tistem delu, kjer si osebe pomagajo med seboj oz. najdejo zaveznike med sabo... Niso vse strani enake...
Sama sem bila že od nekdaj suha (OK, pri desetih sem bila malce bolj okrogla, a sem bila pač otrok

), še posebej v srednji šoli, in sicer brez kakršnegakoli truda... Sem pač vitkost podedovala po mami, pa tudi pretirano velikega apetita nisem imela (pa še izbirčna sem)... V bistvu se nikoli nisem preveč obremenjevala s svojo težo oz. postavo, ker mi je bila pač čisto všeč... Zanimivo pa je, da so me takrat razni znanci / sošolci in celo razredničarka želeli 'prepričati', da imam motnje hranjenja, ki pa jih niti slučajno nisem imela

... Sem pa imela anoreksično sošolko, a sploh nisem opazila oz. sem za to izvedela, ko je težave že premagala...
Čisto proti koncu gimnazije sem se pa zapičila v svoja malo širša & ne dovolj utrjena stegna (no, pri 45kg niti niso mogla biti tako katastrofalna) in se začela sekirati zaradi tega... Tako da sem takrat začela dobivati popadke o hujšanju, občasno sem izpuščala obroke, cele dneve tuhtala le o tem, kaj si bom izbrala za kakšen obrok, hrano povezovala s čustvi... Danes vem, da bi morala takrat npr. samo pravilno telovaditi, pa bi si oblikovala telo...
Skupaj z maturo, faksom, selitvijo na svoje in nekakšno obsedenostjo s popolnostjo je prišlo še več
stresa, kar me je pripeljalo do še bolj nezdravega odnosa do hrane

... Sploh se ne spomnim, kdaj sem imela nazadnje res vse 'pošlihtano' glede prehranjevanja... Tako da sem zdaj, ko sem bolj ali manj opravila študijske obveznosti (

), odločena, da spravim v red ta del življenja... Ampak se zavedam, da zadeve ne bo mogoče rešiti kar čez noč... Par korakcev naprej in kakšnega manj nazaj, pa bo...