Srbija-Kosovo
-
- Debatorica
Dagi napisal/-a:metron(temporary) napisal/-a:*purple* napisal/-a:kaj zdej?se strinjaš al dejte no?![]()
slovenci smo se tud odcepl, zakaj torej se nebi mogli še drugi če bi jim v tem primeru boljš laufal?
Slovenija je bila zvezna republika, ne pa pokrajina. Podobno je s katalonci v španiji - te bi, če bi mel sredstva, že zdavnaj napadli španijo in se odcepili.
Albanci na Kosovu se sploh ne zavedajo koko hitr bi šli vsi skupej v maloro, če bi se res odcepl... Oz. ne... mednarodna skupnost bi jih na grbo dobila, to bi blo pa to... In primerjat Slovenijo s tem je bizarno... da ne rečem kej drucga...
lej, kakorkoli..če jim skupno življenje ne laufa, naj se odcepijo.če ti z enim tipom ne greš skupej, gresta narazen, kajne.no vidš, to je čist isto.še vedno sem menja da bi bilo manj žrtev če bi končno dovolili to kar hočejo.
metron(temporary) napisal/-a:ps: Jagoda, mislm da danes (ne v času pred demonstracijami) ni ateistična država.
Religions:
Muslim 70%, Albanian Orthodox 20%, Roman Catholic 10%
note: percentages are estimates; there are no available current statistics on religious affiliation; all mosques and churches were closed in 1967 and religious observances prohibited; in November 1990, Albania began allowing private religious practice
vir: https://www.cia.gov/library/publication ... os/al.html
Always look on the bright side of life!
-
- Debatorica
*purple* napisal/-a:Dagi napisal/-a:metron(temporary) napisal/-a:*purple* napisal/-a:kaj zdej?se strinjaš al dejte no?![]()
slovenci smo se tud odcepl, zakaj torej se nebi mogli še drugi če bi jim v tem primeru boljš laufal?
Slovenija je bila zvezna republika, ne pa pokrajina. Podobno je s katalonci v španiji - te bi, če bi mel sredstva, že zdavnaj napadli španijo in se odcepili.
Albanci na Kosovu se sploh ne zavedajo koko hitr bi šli vsi skupej v maloro, če bi se res odcepl... Oz. ne... mednarodna skupnost bi jih na grbo dobila, to bi blo pa to... In primerjat Slovenijo s tem je bizarno... da ne rečem kej drucga...
lej, kakorkoli..če jim skupno življenje ne laufa, naj se odcepijo.če ti z enim tipom ne greš skupej, gresta narazen, kajne.no vidš, to je čist isto.še vedno sem menja da bi bilo manj žrtev če bi končno dovolili to kar hočejo.
Purple, a ti razumes neki. Če si z enim tipom skupaj, pa se vseliš v njegovo kučo, pa živiš tm en let, potem gresta pa narazen, nisi upravičena do njegovega premoženja!!!!
Tako stvar primerjati z ljubezenskim odnosom se mi zdi cista nesmiselnost, za katero ne bi izgubljala besed.
Nisem opredeljena za nobeno od strani; rada bi le razumela obe, da bi imela jasnejso sliko o situaciji. Samo kaj ko o albanski strani enostavno ni informacij...kdo so, kaj hocejo, s katerimi argumenti podpirajo osamosvojitev Kosova.
Nisem opredeljena za nobeno od strani; rada bi le razumela obe, da bi imela jasnejso sliko o situaciji. Samo kaj ko o albanski strani enostavno ni informacij...kdo so, kaj hocejo, s katerimi argumenti podpirajo osamosvojitev Kosova.
jagoda napisal/-a:Tako stvar primerjati z ljubezenskim odnosom se mi zdi cista nesmiselnost, za katero ne bi izgubljala besed.
kako ni informacij... gre za albansko manjšino v Srbiji ki v pokrajini predstavlja večino... Hočejo popolno odcepitev, nobena druga rešitev za njih ni sprejmljiva. Argument s katerim to zagovarjajo je pa ta, da je ta zemlja že od nekdaj njihova in da pač nikoli ni bla srbska. Simpl k pasulj... Po drugi strani pa zajebano na tri šihte če dejansko začneš študirat kdo vse zadej stoji pa niti vleče... Za moje pojme je Miloševič res mel kr mla preveč strogo politiko do albancev... Ampak to kr jim zdej ponujajo bi pa mogl sprejet... Ker izsiljevat nekej na tak način kt oni to počnejo je pa zame nedopustno. In problem je tud v tem, da vseh njihovih oboroženih skupin ne bo noben nikol označu za teroristične in s tem tud nobeno njihovo dejanje ne bo nikol označeno za teroristično... Kjub temu da gre za očitna dejanja. Ampak bomo vidl... Srbi majo na strani samo Ruse, Albanci pa Ameriko in vse njihove hlapce... In kdo je začel najprej zalagat OVK...
-
- Komunikatorka
Dagi napisal/-a:In razlog zakaj jih je tolk več je sam to, da ma povprečna srbska družina 3, 4 člane, albanska pa 10... In v 30 letih se to kr pozna... Sploh pa niso samo srbi tisti k svinjarije delajo dol... tud albanci nč kej dost ne zaostajajo... Z botro ameriko na čelu seveda...
Jp, to je osvajanje ozemlja z reprodukcijo. In ja, isto je v Makedoniji. Kakšni pa so te otroci, je pa druga stvar. Ne maram bit rasistična, ampak v slabo izobraženih in številčnih (albanskih) družinah iz izkušenj lahko trdim da večinoma ne pridejo pošteni državljani. Jeb** pol tako republiko.
me,myself&I napisal/-a:Dagi napisal/-a:In razlog zakaj jih je tolk več je sam to, da ma povprečna srbska družina 3, 4 člane, albanska pa 10... In v 30 letih se to kr pozna... Sploh pa niso samo srbi tisti k svinjarije delajo dol... tud albanci nč kej dost ne zaostajajo... Z botro ameriko na čelu seveda...
Jp, to je osvajanje ozemlja z reprodukcijo. In ja, isto je v Makedoniji. Kakšni pa so te otroci, je pa druga stvar. Ne maram bit rasistična, ampak v slabo izobraženih in številčnih (albanskih) družinah iz izkušenj lahko trdim da večinoma ne pridejo pošteni državljani. Jeb** pol tako republiko.
ja res je... in če sklenemo krog dobimo odgovor na vprašanje zakaj mafija pol tako cveti...
Jao kera "lame" debata
K oznaki "lame" sta najbolj prispevala *purple* in metron... pojma nimata!!!
Po moji lastni presoji Kosovo ne sme iz Srbije. Niti ne sme biti njen sestavni del na način, kot je to Vojvodina. Formalno srbsko ozemlje pod mednarodnim protektoratom je najboljša od vseh slabih rešitev. Kosovo je srbsko, tako kot je bila naša, zdaj avstrijska, Koroška z knežjim kamnom vred. Obstoječe meje so v veljavi od časa po 2. svetovni vojni in če mi ne moremo imeti Koroške, Furlanije in pa Istre potem tudi priseljeni albanci nimajo nobene osnove za samostojno državo. Kosovo je del Srbije, ne glede na etnično večino, ki trenutno tam prevladuje. Rodnost albancev je botrovala le pri tem da so oni sedaj v večini... vendar to še ne pomeni, da so upravičeni do česarkoli in da si lahko lastijo tuje ozemlje.
Slovenci smo šli v Jugoslavijo z eno pogodbo, ane. In v tisti pogodbi smo lepo zapisali, da ima vsak narod pravico do samoodločbe. Čeprav nam tega niti ne bi bilo treba zapisat, ker ima vsak narod že po naravnem pravu pravico do samoodločbe. Se pravi, vsak narod ima pravico do svoje države. Tudi albanci - samo oni jo že imajo!!! Tako da ne zagovarjam nikakršne Kosovske države.
Neodvisno Kosovo rabimo toliko, kot luknjo v koleno. Potem bi bila še ena Balkanska vojna. Zato se mi zdi Drnovškovo zavzemanje za državo Kosovo - slabo.
Če bi dovolili Kosovu, da se osamosvoji, bi s tem vzpodbudil Albance v Makedoniji, Črni gori in Grčiji. Zahod je s svojo vojsko uletel na vrat na nos na Kosovo, s stereotipom v glavi, da so vsi Srbi bad guys, vsi Albanci pa good guys. Srbom so prepovedal karkoli ukrepat na Kosovem. In kakšno je sedaj stanje? 70% brezposelnost, center za kriminal na Balkanu, ugrabitve žensk za prodajo belega blaga, ponovno zacvetela krvna osveta. V takem kaotičnem sistemu je to idelano za odskočno desko teroristom za haranje po Evropi. Moj predlog bi bil, naj meje lepo ostanejo take ko so, Albancem manjšino in predstavnika v parlament in pod nujno vzpostavitev reda na Kosovu.

Po moji lastni presoji Kosovo ne sme iz Srbije. Niti ne sme biti njen sestavni del na način, kot je to Vojvodina. Formalno srbsko ozemlje pod mednarodnim protektoratom je najboljša od vseh slabih rešitev. Kosovo je srbsko, tako kot je bila naša, zdaj avstrijska, Koroška z knežjim kamnom vred. Obstoječe meje so v veljavi od časa po 2. svetovni vojni in če mi ne moremo imeti Koroške, Furlanije in pa Istre potem tudi priseljeni albanci nimajo nobene osnove za samostojno državo. Kosovo je del Srbije, ne glede na etnično večino, ki trenutno tam prevladuje. Rodnost albancev je botrovala le pri tem da so oni sedaj v večini... vendar to še ne pomeni, da so upravičeni do česarkoli in da si lahko lastijo tuje ozemlje.
Slovenci smo šli v Jugoslavijo z eno pogodbo, ane. In v tisti pogodbi smo lepo zapisali, da ima vsak narod pravico do samoodločbe. Čeprav nam tega niti ne bi bilo treba zapisat, ker ima vsak narod že po naravnem pravu pravico do samoodločbe. Se pravi, vsak narod ima pravico do svoje države. Tudi albanci - samo oni jo že imajo!!! Tako da ne zagovarjam nikakršne Kosovske države.
Neodvisno Kosovo rabimo toliko, kot luknjo v koleno. Potem bi bila še ena Balkanska vojna. Zato se mi zdi Drnovškovo zavzemanje za državo Kosovo - slabo.
Če bi dovolili Kosovu, da se osamosvoji, bi s tem vzpodbudil Albance v Makedoniji, Črni gori in Grčiji. Zahod je s svojo vojsko uletel na vrat na nos na Kosovo, s stereotipom v glavi, da so vsi Srbi bad guys, vsi Albanci pa good guys. Srbom so prepovedal karkoli ukrepat na Kosovem. In kakšno je sedaj stanje? 70% brezposelnost, center za kriminal na Balkanu, ugrabitve žensk za prodajo belega blaga, ponovno zacvetela krvna osveta. V takem kaotičnem sistemu je to idelano za odskočno desko teroristom za haranje po Evropi. Moj predlog bi bil, naj meje lepo ostanejo take ko so, Albancem manjšino in predstavnika v parlament in pod nujno vzpostavitev reda na Kosovu.
-
- Debatorica
V zgodovino se ne bom spuščal, novejši scenarij gre nekako takole:
Kosovski Albanci: MI HOČEMO SVOJO DRŽAVO!
Srbi: Sori, na našem ozemlju ste.
Srbi: Se bomo pa streljali.
NATO: Ne pa se ne boste ker mi hočemo mir.
Srbi: Ja pa se bomo.
NATO: Prav, bomo pa mi vas.
Srbi: Prav.
(NATO spravi Srbijo na kolena in Albance osvobodi Srbskega "nasilja")
Srbi: Sori, na našem ozemlju ste.
Srbi: Se bomo pa streljali.
NATO: Ne pa se ne boste ker mi hočemo mir.
Srbi: Ja pa se bomo.
NATO: Prav, bomo pa mi vas.
Srbi: Prav.
(NATO spravi Srbijo na kolena in Albance osvobodi Srbskega "nasilja")
-
- Debatorica