Mataio napisal/-a:Star sem 21 let, in sem pred 1 mesecem preko oglasa spoznal prijetno dekle.
Punci sem všeč, dobila sva se 1 teden po tem, kar sva se spoznala preko oglasa.
Mataio napisal/-a:Pravi, da to ni to, da je to za idiote, itd. Ravno ona ve, kje bom spoznal punco, s katero se bi razumel.
Mataio napisal/-a:Pravijo, da ima laž kratke noge. Sploh pa bo hotela mama na vsak način vedet, kje sem jo spoznal. Da ne omenjam tega, kako odpira in preverja mojo pošto. Sem ji rekel, da naj pusti mojo pošto pri miru, pa je bil takoj ogenj v strehi.
Take zgodbe so se že in se še bodo odvijale.
Nekako iz vsega skupaj razmišljam, da njeno vedenje morda izhaja iz tega, če si slučajno njen edini otrok in pa mogoče še zaradi smrti moža oz. tvojega očeta, zakaj je umrl in kakšne čustvene posledice je to pustilo pri njej. Iz tega se lahko potem razvije to, da matere postanejo preveč "zaščitniške" do svojih otrok, spremljajo jih na vsakem koraku in gledajo, kaj se z njimi dogaja in s kom se družijo. Nekatere imajo tudi svoj pogled na to, kje in koga spoznajo, v smislu ljubljene osebe. Ampak s tem svojim otrokom naredijo več škode, kot koristi, česar pa se ne zavedajo in nikoli ne vedo.
Zato verjetno vsakršna tvoja beseda, naj ne govori o tem, kje in koga boš ti spoznal, ne zaleže, ker ima ona pač pravo mišljenje. Ravno tako glede elektronske pošte (mimogrede, ne moreš spremeniti gesla? ali pa odpreti še ene pošte in ji ne povedati za to?) in ostalih sprehajanj po medmrežju.
In ker je tako razmišljanje, potem sploh ne ve, da tudi če imaš nekoga rad, ona pač misli da to ni prava oseba in konec. Vendar, takšno je njeno prepričanje. Ko bo izvedela za tvojo vezo s to punco, ji povej, da se imata rada, da sta rada skupaj in da vama je skupaj lepo in da bi ji njej kot materi tvoja sreča morala pomeniti veliko. Glede tega, kje sta se spoznala, pa se strinjam z dekleti, ko se boš s punco videl, slišal, se dogovita o zgodbi, ki jo bosta povedala mami. Ko bo vajina veza trdna, in če bo potrebno, pa naj izve resnico, vendar ne dovolita, da njeno mnenje in poizkus vplivanja prične spodjedati temelje veze.
Če je ta punca prava zate ali ni, boš čutil ti, drugi lahko le delimo mnenja, nasvete, komentarje, ti pa pri sebi povzameš tisto, kar čutiš.
Kako bi pa rekla, če npr. pri, kaj vem, pri 30-ih še nebi imel nobene punce oz. le bežne veze - ja a ti boš pa večno sam? Ja, mama, izbral sem si iskanje punce preko spleta, ampak ker ti to ni všeč, moram biti sam. Bo tako? Pač, ti si imel srečo, in preko spleta spoznal sorodno dušo, krasno.
Eh ja, res da ima laž kratke noge, vendar naj ti ena manjša laž, kje si spoznal punco, pomaga pri sklepanju vezi v tej vezi. In želim ti vso srečo!