Veterinarska klinika/Veterinar

Vse o živalih.
Odgovori
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

No jaz sem bla enkrat z muckom na pregledu pri Trstenjak-Zajc in lahko rečem, da cene sicer so višje kot ponekod, ampak majo pa zaposlene strokovnjake.
Zdej ne vem, mislim da lahko rečeš da ti brez računa nardi (to sva pomojm midve z mami) da je kao ceneje, a se vseeno pripravi na malo večji znesek da te ne bo na rit vrglo :wink: Sej konc koncev je vredno za kužka a ni?
Uporabniški avatar
_malena_
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a _malena_ »

Če sem prav razumela, in bo psiček cel teden tam pri njih, potem se pripravi na visoko ceno. Saj tu računajo hrano, skrb, čiščenje, ... + vsa zdravila, infuzija, itd....
Če pa ga samo voziš tja vsakodnevno, pa bo cena znatno manjša.
Ne znam pa ti pomagati kakšna bo dejansko cena, ker ne poznam te klinike...
kasi
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a kasi »

Najlepša hvala! Sploh se ne gre za denar, ker sem za svojega kužka pripravljena žrtvovati VSE! Želim se le pripraviti, da ne bi potem tam prišlo do kakšne neprijetne situacije. Ne želim pa jih moriti z ceno stroškov. Da bi jim vsaj uspelo in bi ga rešili! Drugače je pa tam hopistaliziran. Sprašujem zato, ker ne vem ali napišejo položnico, poslujejo zgolj z gotovino idr. Za kužka sem plačala 600 EUR in nimam na zalogi več veliko, ker je pač treba tudi plačati še katero drugo položnico. Zanima me zgolj toliko, da se bom vedela pripraviti koliko imeti s seboj, ker nikjer ne najdem cenika. Kužek ni trajno bolan, zdravijo ga z infuzijo, ker mu v krvi primanjkuje sladkorja (ima ga le 1,2 in ne običajnih 6-7), kar pa pripisujejo posledici ločitve od njegove mamice in novemu okolju. On je še dojenček in njegov organizem ni bil zmožen iz dobljene hrane počrpati ustreznih snovi. Baje jim je ta problem poznan in ga znajo odpraviti. Hudič bo le, če se stanje ob prihodu domov ponovi, ker lahko zaradi tega tudi pogine. A je komu od vas to mogoče poznano in imate kakšen nasvet kako doma? Karkoli?
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Izbrisana land
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Angel girl »

kasi predlagam ti obisk kakega pasjega foruma Klik in drugi , tukaj ni veliko ljudi, ki se na to dobro spozna.
Uporabniški avatar
_malena_
Sramežljivka
Sramežljivka

Jah, dejstvo je, da če mu sedaj v krvi primanjkuje sladkorja, zaradi ločitve od psice, in bodo oni to nadomestili, pol se doma ne bi smelo to ponoviti.
Oziroma bi ti oni morali povedati kako ti ohranjati nivo sladkorja na ustrezni ravni.
Če pa je raven sladkorja tako nizka zaradi katerega drugega razloga, pol pa znaš imeti problem :?

Je pa res da ko psiček gre v novo okolje, je to zanj velik stres, v novem okolju so nove bakterije, na katere še ni imun, itd...
Želim ti vso srečo s kužkom!
kasi
Sramežljivka
Sramežljivka

Tudi na kliniki so mi zatrdili, da se stanje ne bi smelo ponoviti! Mi je pa nagnal strah v kosti. Sama sicer nisem nikoli prej imela kužka (nesoglasje staršev) in ne morem verjeti kako se mi je mala kepica vsedla v srce po samo 2 dneh!
Ker ni trajno bolan (hvala bogu) res upam, da se ne bo ponovilo! Uredila sem si tudi dopust, da ga bomo imeli stalno pod nadzorom. Samo ne vem kako bo, ko bo treba nazaj na delovno mesto. Se vam zdi pametno, da ga puščamo samega ali naj mu raje uredim varstvo dokler je še tako mlad?
Sedaj nas bo vsega strah! A lahko mogoče čistila s katerimi so pomita tla kako vplivajo na padec njegovega imunskega sistema? Ali naj jih raje umivamo zglj z vodo? Panika...
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objava Napisal/-a micamaca »

^ ne pretiravat... s čim čistite tla je čist brezpredmetno, ker če bi blo škodljivo za psa bi blo tudi za človeka...

kar se tiče stroškov veterinarske oskrbe: jst vedno, ko moram mojo peljat na kakšen bolj zahteven pregled, prej vprašam, kolk okvirno bo koštalo... ker te zadeve res niso pocen in če ne drugega je pač treba vedet tolk naprej, da gre človek lahko v banko in dvigne ta denar... mene res ne bi blo sram vprašat

gede tega da bi mladiča samega puščali doma: odsvetujem... če imaš ti službo, ga probaj pustit komu, ki ga lahko vahta ko te ni doma... ker mladička je treba tud kej naučit in ga mal opazovat, kako se prilagaja, tega pa ne morš počet če si sam par ur na dan z njim...
The secret of success is consistency of purpose.
Uporabniški avatar
_malena_
Sramežljivka
Sramežljivka

Glede čistil, če niso premočna oziroma preveč agresivna, potem ne bi smelo bit problemov. Itak pa psički ponavadi ne ližejo tal, tako da tu ni problema :)
Aja pazi glede kakšnih sobnih rastlin, če jih imate na tleh. Mladički radi včasih grizejo le-te, nekatere pa so strupene. Tako da na to je treba biti pazljiv.

Glede tega, kako s psičkom ko vas ne bo doma, pa bi bilo res boljše da bi vsaj zdaj, ko je še tako majhen, imela kakšno varstvo zanj. Vendar ga potem postopoma navajaj tudi na to, da bo moral biti sam, kajti če bo psiček zdaj eno leto nonstop v družbi nekoga, potem pa naenkrat 8ur sam, se to ne bo dobro končalo :?
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lejla86 »

Uf ja, psička je treba že od malega navajat, da ni nič hudega, če je sam in mu dat vedt, da slej ko prej prideš nazaj. Na začetku ga je dobro puščat samega po 10 mogoče 15min, potem pa ta čas podaljševat. Baje je tud uredu, da se ne poslavljaš od njega, ko greš vn in temu namenjaš čim manj pozornosti. Tako se mu tvoj odhod tud ne bo zdel nič posebnega. Pri nas doma smo nardil eno majhno napako, ker je bla prinašalka skoz z nekom doma (dopoldne pri babi in dediju, popoldne smo se pa tud tako organizirali, da je bil vedno nekdo doma). In je zganjala celo paniko do enega leta in pol, če je mogla bit mal sama. Zdej (ko je stara skor 3 leta) se je pa končno pomirila in je lahko tud po več ur sama doma...

Mal sm se razpisala :oops:
*janch*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *janch* »

...
Zadnjič spremenil *janch*, dne 04. Avg. 2009 17:39, skupaj popravljeno 1 krat.
Life is the first gift, love is the second and understanding is the third.
kasi
Sramežljivka
Sramežljivka

Se popolnoma strinjam glede klinike Trstenjak-Zajc. Bili so super prijazni in tudi račun ni bil tako katastrofalno visok. Pričakovala sem vsaj 1.000 EUR, pa je bil znatno manjši. Tja se zagotovo še vrnemo! Upam pa, da zgolj na rutinski pregled!
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

:ja: Doktor Savič je super :gut: Meni je pa mačko steriliziral (sicer doma, kjer ma tudi prakso). Ful prijazen pa vse. (Sicer pa še nism spoznala tečnega veta, do zdaj).
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a bubabiba »

Jaz s Trstenjakom nimam dobrih izkušenj. Enkrat je imela moja skakčka tumor in, ker so bli samo oni dežruni (no vsaj tko so nam rekli) smo jo peljali tja, ker je krvavela in to. No in tam ji je veterinar dal inekcijo s tekočino, je pa rekel, da je zelo slaba že..no potem nasledni dan je umrla. Ja ok, lahko bi rekel, da ji ni več pomoči al pa kej, ne pa da ti računa tam na veliko in potem naslednji dan umre.Želja po zaslužku, nevem? :roll:
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Izbrisana land
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Angel girl »

Mi smo pred kratkim dali sterilizirat psico v 300 kosmatih. Vse je potekalo kot treba, so bili res zelo prijazni, korektni, sem zelo zelo zadovoljna z njihovim delom :gut:
kasi
Sramežljivka
Sramežljivka

Hja, meni je med tem časom lupček vnovič zbolel- pa spet na nedeljo, ko ni ravno pestre izbire dežurnih ambulant!
Tokrat smo žli v 300kosmatih in bomo tam tudi ostali, saj sem nad Trstenjakom totalno razočarana. Ja res so mi ga pocajtali, a kaj, ko vse do danes nisem zvedela ne kakšna je bila diagnoza, niti kaj so mu počeli, kakšni so bili izvidi...vse kar vedo povedat je to, da kolk je luštkan in da ne vedo kdo ga je zdravil in zato ne morejo povedat nič. Bli so super, a tja, če le ne bo treba, ne gremo več. V domačo oskrbo ga je pa žal prevzela moja sestra in od navdušenja pozabila vprašati podrobnosti zdravljenja. In sedaj smo tam! Opet jovo na novo...Ah ja.
Odgovori