ok...pri vpašanju kje piše da pozna lastnike, se lahko tud vprašamo, kje piše da vsi rejci poznajo lastnike kamor oddajo pse?pokaži mi papir kje to piše in kako veš da je s psom vse uredu?verjetno jih hodjo gledat a ne in jih nadzorujejo, tok psov kot naštepajo v življenju svojega psa

kje pa piše da rodovniški pes ne more pristat v zavetišču?kaj se zgodi pa s tistimi psi ki sicer so iz rodovniškega legla, ampak majo mal premal svetlečo dlako in ne gredo v prodajo s papirji?za takega psa odšteješ precej manj in kje piše da ga nouš vrgu v zavetišče če si brezsrčen človek in se ti po določenem času ne da ubadat več z živaljo?kje piše da bo z rodovniškim psom nujno vse ok in da bo čil in zdrav in da pa "mešanci po tvoje" vsi dobijo dispalzijo in zbolijo in tralala?mislm dej mal gledj na realnost in ne sam na tist pasji forum in psolušat rejce.sori sam rejci psov zame tud niso dobri ljudje.zame ni noben dober človek če trguje z živalmi, ker poznamo primere kako se trguje z živalmi
ja in jst si ploskam.jst poznam (še vedno, žal psov ni več ker je od tega cerka 14 let) vse lastnike psov in VEM, sem videla na lastne oči skos in skos, ker so bili v okolici, da se je z njimi dobro ravnalo..Sori, sam jest ne bi pustila psici met mladiče pa jih potem prodajat/oddajat kar tako malo po svetu kot to delajo tako poveličujoči rejci!mi smo dal psa tistim ki smo jih poznal in ki smo vedel da bodo z njim dobro ravnali in ki je bila možnost psa še videt.Zastonj, da se razume, da nou kšnih nepotrebnih napadanj!
In da smo si na jasnem..Ne obtožuj folka ki je sparil psa za to da so azili polni, ampak OBTOŽI TISTEGA KI JE TO NAREDU, KI JE ZASPUSTU PSA IN KI GA JE ODVRGU KOT SMET!a ti ni jasno to?to je tko kot da je rus bombo naredu da jo bo mel, pol jo je pa amerikancu dal za hranit in ta jo je vrgu in je pomrl mljon ljudi (samo en izmišljen primer).
ej boli mene lohk se na glavo postavš podolgem in počez, ampak nouš govorila teh tvojih neumnih dejstev, ker so mlatenje prazne slame.
jst vem da tud določeni rejci dobro ravnajo s psmi, da je rodovniški pes lahko bolj zdrav glede dednih bolezni, ampak ni pa vse to nujno.
In poznam dober primer rodovniškega mompsa ko je umru po enem tednu zarad nevem ene bolezni.denarja ni pa noben vrnil, čeprav je veterinar reku da je bil že neki časa bolan.To pa ni šteperstvo?to je normalno, kajne?
haha, za kaj pa parijo rodovniške pse?jih en parijo zaradi zaslužka?a jih parijo zaradi zabave.še hujš!
razlogi za parjenje so taki in drugačni.lahko pes uide, lahko so določeni ljudje pač "verni" in ne podpirajo kontracepcije (kastracija, sterilizacija).sicer pa je človek že tako ali tako preveč posegel v živalski svet.ne rečem da ne podpiram sterilizacije in kastracije, ampak se mi vseeno z živaslkega življenja, ne zdi na mestu.
in še to naj dodam, da ne podpiram šteperjev, kateri trgujejo z živalmi in žival mučijo na način da enkrat rodi in potem je že spet breja.ampak če se zgodi se zgodi, in če jo daš enkrat parit in veš kaj bo z mladiči potem se mi tud ne zdi nič narobe.
yazmeen....pes lahko zboli z rodovnikom ali brez.to sploh ni nujno da pa če boš ti dalza psa 1000 evrov, da bo z njim vse ok.sicer pa če je žival bolana meni in moji družini ni težko plačat (in smo ornk plačevali za naše živali-pretežno zaradi drugih psov in mačk) pa 5000 evrov če je treba da bo z njo vse ok.samo v štartu ne dam denarja za nobenega psa, ker tega ne podpiram!trguje se s cunjami in predmeti ne pa z živimi bitji!
in še ena vrsta problematike nastane, ko se folku pere možgane o rodovniških živalih, jih potem zaradi tega ker noben noče vzet mešančkov, nemalo prsitane v vrečah na železnici, prepadih ali pa zadrgnjenih in zaklanih na vrtu!
in bubabiba, če se ne motim tvoja muca ni rodovniška?