Prejle sm šla domou iz kina, res sm se mela lepo in se nasmejala, pa se pelem po cesti, kjer so z usake strani hiše in je omejiteu mislm da clo 40 pa od daleč vidm neki temnega ob robu, se zapelem mim in vidm, da je temen kupček nesreče črna muca

Kadar vidm takšne in podobne prizore, ne morem, da ne bi po tihem zajokala, kr mi je vedno znova hudo.
In k sm pršla domou, mi je na miseu pršlo, kaj če je bla še živa, js sm šla pa mim in ji nism pomagala ...? Rabla sm lep cajt, da sm se h seb spraula, moj me je mogu tolažt, da temu najbrš ni tko in je bla že mrtva.
Pa me zanima, ste že kdaj nesrečno zadel, povozil kšno živalco in če ste jo al pa če jo bi, ste/bi ustavl (če je taka cesta, da se da) in šli pogledat al bi se mirno odpelal naprej? Kakšen odnos mate do tega?
Js vem, da bi sigurn takoj vn letela in upala, da jo ne bi zadeu še kdo za mano, pogledala, če je še živa in jo odpelala h veterinarju ... pa upala na najbolš. Nikol pa se ne bi odpelala naprej, ne da bi vedla, kaj sm za sabo pustila.