prepoved kajenja tudi v Sloveniji?

Vse o politiki od svetovne do domače
Zaklenjeno

Ali ste za prepoved kajenja?

da
239
69%
ne
107
31%

Skupaj glasov: 346

*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

jah nevem kako ej to glede strinjanja, ampak če bi bil zakon tak da bi se lokali delili na kadilske in nekadilske se kadilci nebi bunili, neglede na to da bi moj najljubši lokal lahko postal nekadilski.
dosegel ne bo noben nč..dosegl bomo sam to, da bo spet vse dražje in tko naprej.
kai
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a kai »

no angel napisal/-a:
kai napisal/-a:NI BLO fer, noben ni reku, da je blo fer! Samo zato, ker se vi niste bunili, še ne pomeni, da se ne smemo mi.

Haha, ti se kr dej, sam ne vem če boš kej dosegla. ;)
Mah sej, brezveze se kregat, itak je logično da se ne bomo nikol strinjal. Zakon pač je, lahk bi nardil tak da bi blo za vse fer, pa pač niso, jebiga.

Ja, hotla sem pregnt sovražnost. Nau ratal, vem. Zato mi pa nau več bad, k se bo v kkšnega nekadilca kadil, ko bom sedela uzuni v lokalu.
bounce around kai like bunniez
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tigi »

In ti bo on lepo rekel, če lahko premakneš roko ker se vanj kadi...jaz zmerej to rečem..

Če pa to ne upoštevaš si pa kupi knjigo o bontonu...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: toti Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a gregalina »

Kulk se morte neki kregat za brezveze. Zakon je tak in konc! Kaj vse si bojo še naši politiki zmislal, pa bomo mogl požret.

Js sm že fajn decembra nehala kadit, kr sred tedna, sm še mela več ko pol škatle. Sama pr seb sm si rekla, tak, nehala bom. In me ni nič matral, zj se pa ful bolš počutim (zdravstveno in finančno :D ).
kai
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a kai »

Tigi napisal/-a:In ti bo on lepo rekel, če lahko premakneš roko ker se vanj kadi...jaz zmerej to rečem..

Res ne razumem, kako lahko napišeš kaj takega glede na to, da sem že razložila, da sem bila vedno tolerantna. Zaradi takih ljudi, ki zaničljivo mislijo o kadilcih samo zato, ker so kadilci, pa me mika, da bi nehala z vsem tem pazenjem. In verjetno bi vsakega.
bounce around kai like bunniez
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

kai napisal/-a:
Tigi napisal/-a:In ti bo on lepo rekel, če lahko premakneš roko ker se vanj kadi...jaz zmerej to rečem..

Res ne razumem, kako lahko napišeš kaj takega glede na to, da sem že razložila, da sem bila vedno tolerantna. Zaradi takih ljudi, ki zaničljivo mislijo o kadilcih samo zato, ker so kadilci, pa me mika, da bi nehala z vsem tem pazenjem. In verjetno bi vsakega.

ah TIGI, ti pa kupi knjigo o CPPju da boš vidla kolk so kje omejitve, glede na to da maš precej težko nogo :wink: kar je s tvoje strani (če spet gledamo po zdravju) bolj nevarno za človeštvo kot pa malček pasivnega dima.

če bi meni kdo reku zunaj naj premaknem čik, bi bilo vse odvisno od tona kako bi povedal..Če bi s tem težiu in če bi povedal precej podjebantsko, bi verjetn čik uperila tako da bi se mu še bolj kadilo v glavo...takih ljudi pač ne prenesem, sploh pa tam kjer je kaditi dovoljeno.še vedno imaš možnost stopit v lokal kjer nihče ne kadi, nobene pravice pa nimaš mi ukazovat in me podit iz terase lokala :wink:

in kot sm že povedala, bog vam požegnej ljudje, da se obremnjujete za en prazen drek.imate notranjost lokalov, zunanjosti nam pa ne boste vzeli.face it :P
norolescentka
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: štajerska

Neprebrana objava Napisal/-a norolescentka »

N1N0 napisal/-a:Kar se ločenih lokalov tiče; jaz še vseeno ne verjamem, da bi to lepo teklo, pa tudi če bi, še vedno mi nisi pojasnila, kako naj grem potem jaz na kavo s kolegi, ki kadijo... Jaz bi šel v nekadilski lokal, oni v kadilskega... Kam torej? Ali naj se preprosto ne družimo več?

hehe,kako pa zej na kafe hodiš???no, kako boš hodu pozim??oni zunaj, na vrtu, ali pa s kafetom v roki pred gostilno ti pa notr, pa si bosta čez oken une kretnje za gluhoneme kazala in se fino pogovarjala???če namreč njega ne moti, da bi s teboj sedel v nekadilskem lokalu, pol tut tebe ne sme motit če hoče on sedet v kadilskem lokalu. al kako???on se mora skoz teb prlagajat??bedno!

ker če bi se po tvojem po uvedbi K in NE-K lokalov kregal, kam gremo na kafe, pol ni problem v gostilni, ampak v tem da vidva nista kolega, če se še take bedne stvari ne znata zment. sej jst kadim,pa grem tut s kolegico v slaščičarno (kjer se že dooolg ne kadi)
življenje je treba uživat! ne veš, kaj te čaka za naslednjim vogalom...
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objava Napisal/-a no angel »

kai napisal/-a:

Kdo zaničljivo gleda na kadilce sam zato, ker kadijo? No ne vem, js že ne, če me moti ta dim in cigareti, še ne pomeni da zdej sovražim kadilce al karkoli. Mam dost kolegov ki so kadilci, in zarad mene nej kadijo kok jih je volja, dokler pač nism js zravn. Pa tud če smo kdaj skup jim ne bom težila če bojo hotl čik prižgat, ker so pač večinoma tok uvidevni da poskrbijo da se ne kadi v mene. Se je pa že nardil, da smo recimo bli kje na pijači, pa je kdo hotu kadit, pa sm ga prosla če lahk ne, ker me npr. boli glava, pa on tk: "pa dej no, sej to ni nič" in si je seveda prižgal, to me pa moti. Nism pa recimo nikol nobenmu tujcu rekla če se lahk mal prestavi ker se mi direkt dim kadi v faco, sm se pač js umaknla, če mi ni pasal bit tam.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

lej, če je prostor za kadilce se bo pač kadilo, in če to koga moti naj se pač odstrani.tko to je.
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a kepka »

*purple* napisal/-a:ah TIGI, ti pa kupi knjigo o CPPju da boš vidla kolk so kje omejitve, glede na to da maš precej težko nogo :wink: kar je s tvoje strani (če spet gledamo po zdravju) bolj nevarno za človeštvo kot pa malček pasivnega dima.

:rofl: To je pa definitivno izjava dneva. Pa se strinjam se :D
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objava Napisal/-a no angel »

*purple* napisal/-a:lej, če je prostor za kadilce se bo pač kadilo, in če to koga moti naj se pač odstrani.tko to je.

Ja, in js sm se zmeri odstranla, nism nobenmu nikdar zatežila češ da kaj piha dim v mene al pa ne vem kaj, zato sm tud zdej vesela da končno ne bom rabla js bit več tista ko se bo mogla odstranit.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

N1N0 napisal/-a:Haha... (in to tak ful serkastičn haha)... To je bla tvoja prva misel ane...? Problem je v tem, da 1. nihče ne bi šou delat nekadilskega lokala, ker bi tako vrgu čez okno velik del dobička... Ker nekadilci smo tako ali tako že navajeni sedet v zakajenih lokalih, ker do sedaj drugače žal ni šlo, kadilci pa v nekadilskega seveda nebi šli... In to me pripelje do točke 2.: če bi jst in moj prijatelj, reciva mu Smrtko Kadilec, hotla ist skupi na pijačo, kam misliš da bi zavila... Točno tako... In nekadilski lokali bi vrjetno kaj klavrno propadli, tudi če bi slučajno res nastali...

MWAHAHA
/me se naslaja in tolče po prsnem košu kot tarzan, ker je končno en nekadilec priznal tisto, kar je sama trdila že na začetku te brezplodne teme

nekadilci ste slabše stranke. ne bom se spuščala v argumente, zakaj je temu tako, ampak je pa očitno res, če se pa nekadilskih lokalov ne splača odpirat kljub temu, da kadi 25% odraslih slovencev in tretjina mularije. in ker bomo po novem v lokalih vsi nekadilci, bo promet upadel.
divja teorija, se strinjam. ampak do sedaj je bilo fino it na kavo v kafič ravno zato, ker se je zraven zapalilo čik, zdej bo pa pač vseeno, če se kavo vzame v avtomatu in gre pred vrata.

pojasnilo za vse jeznorite, ki se bodo obregnili od ta post: ne govorim o 3 urnih kofetkanjih z najboljšo prijateljico ampak o hitrih kavah med pavzo na šihtu ali faksu. takrat pač poanta in v klepetu, ampak v dozi kofeina in nikotina. klepet je za zraven.
norolescentka
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: štajerska

Neprebrana objava Napisal/-a norolescentka »

jullia_ napisal/-a:
MWAHAHA
/me se naslaja in tolče po prsnem košu kot tarzan, ker je končno en nekadilec priznal tisto, kar je sama trdila že na začetku te brezplodne teme

nekadilci ste slabše stranke. ne bom se spuščala v argumente, zakaj je temu tako, ampak je pa očitno res, če se pa nekadilskih lokalov ne splača odpirat kljub temu, da kadi 25% odraslih slovencev in tretjina mularije. in ker bomo po novem v lokalih vsi nekadilci, bo promet upadel.
divja teorija, se strinjam. ampak do sedaj je bilo fino it na kavo v kafič ravno zato, ker se je zraven zapalilo čik, zdej bo pa pač vseeno, če se kavo vzame v avtomatu in gre pred vrata.

pojasnilo za vse jeznorite, ki se bodo obregnili od ta post: ne govorim o 3 urnih kofetkanjih z najboljšo prijateljico ampak o hitrih kavah med pavzo na šihtu ali faksu. takrat pač poanta in v klepetu, ampak v dozi kofeina in nikotina. klepet je za zraven.

:eek: :eek: :eek: končno je en dojel kako in kaj!
se popolnoma strinjam julia!
življenje je treba uživat! ne veš, kaj te čaka za naslednjim vogalom...
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

N1N0 napisal/-a:
Problem je v tem, da 1. nihče ne bi šou delat nekadilskega lokala, ker bi tako vrgu čez okno velik del dobička... Ker nekadilci smo tako ali tako že navajeni sedet v zakajenih lokalih, ker do sedaj drugače žal ni šlo, kadilci pa v nekadilskega seveda nebi šli... In to me pripelje do točke 2.: če bi jst in moj prijatelj, reciva mu Smrtko Kadilec, hotla ist skupi na pijačo, kam misliš da bi zavila... Točno tako... In nekadilski lokali bi vrjetno kaj klavrno propadli, tudi če bi slučajno res nastali...

ne strinjam se s tabo pri prvi točki.
dejstvo je, da smo (bili) kadilci veliko boljši gostje ter da bo promet barom upadel...
če bi bil zakon takšen, da ima vsak gostinec proste roke ali bo naredil bar za kadilce ali pa nekadilce, bi se najverjetneje večina gostincev odločilo za kadilski bar. vendar vsi ne bi bili uspešni. tisti z manj uspeha bi najverjetneje iskali tržno nišo med nekadilci in tako svoj bar transformirali v nekadilskega. zato bi bilo sčasoma odprtih dovolj barov tako za nekadilce kot tudi za kadilce.

se pa strinjam s tem, da bosta prijatelja, kadilec in nekadilec prej izbrala kadilski bar.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Men je v bistvu vseen, če se v lokalih kadi. Js drgač ne kadim, me pa ne mot, če folk okol mene (že navajena). Upam pa le, da se bo zmanjšalo število kadilcev-poznam marsikoga ki kadi samo ko je v lokalih oz. zaradi družbe...
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Zaklenjeno